Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες, ούτε τίποτα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.»

0
186

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού «Αντέννα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως «τη Δευτέρα των εκλογών, πρέπει να σχηματιστεί Κυβέρνηση τετραετίας για να λυθούν τα προβλήματα.

[blockquote style=”1″]Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ θεωρούν πως θα σχηματιστεί μία Κυβέρνηση για να κρυφτούν πίσω της, είναι γελασμένοι.[/blockquote]

Αυτό σημαίνει μία προγραμματική συμφωνία που να δεσμεύει τα εμπλεκόμενα μέρη, με ή και χωρίς συμμετοχή στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ θεωρούν πως θα σχηματιστεί μία Κυβέρνηση για να κρυφτούν πίσω της, είναι γελασμένοι. Έχουν περάσει πέντε χρόνια, κατά τα οποία έχουμε μάθει όλοι από τα λάθη και τις παραλείψεις. Και θα έπρεπε να είχαμε καταλάβει πως, αν δεν υπάρξει μία κοινή προσπάθεια και αν ο καθένας κατά καιρούς θυμάται τον κακό “αντιμνημονιακό” του εαυτό, η χώρα δεν πρόκειται να προχωρήσει.»

Αναφερόμενος στην υλοποίηση του τρίτου Μνημονίου μετά από τις εκλογές από μία πιθανή Κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ.Κωνσταντινόπουλος τόνισε: «Υπάρχει μία συμφωνία, η οποία – κατά την άποψή μου – δεν μπορεί να υλοποιηθεί ως έχει. Είχα μάλιστα προτείνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουμε τη συμφωνία, γιατί ήταν φανερό πως ο κ.Τσίπρας θα προχωρούσε σε εκλογές ώστε να μην την υλοποιήσει, αλλά και γιατί είναι μία συμφωνία με 95% φόρους και 5% μείωση δημοσίων δαπανών. Τελικά την ψηφίσαμε, όπως αποφασίσαμε δημοκρατικά. Η συμφωνία αυτή όμως πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει, με καλύτερους όρους, αν διαμορφωθεί μία δυναμική στη χώρα με μία κοινή πορεία. Με μία προγραμματική συμφωνία, την οποία θα στηρίξουν όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου που θα συμμετέχουν στη Βουλή.»

[blockquote style=”1″]Ας είμαστε ειλικρινείς: τι σημασία έχουν οι θεωρητικές θέσεις των κομμάτων, όταν με τα capital controls έχασαν τη δουλειά τους 20.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μέσα σε λίγες μέρες; Όταν η σχολική χρονιά ξεκινά με τεράστια κενά; Ο κόσμος να κάνει τις συγκρίσεις του.[/blockquote]

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, αναφερόμενος ιδιαίτερα στα capital controls, αλλά και στα θέματα της Παιδείας: «Ας είμαστε ειλικρινείς: τι σημασία έχουν οι θεωρητικές θέσεις των κομμάτων, όταν με τα capital controls έχασαν τη δουλειά τους 20.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μέσα σε λίγες μέρες; Σήμερα είναι η αρχή της σχολικής χρονιάς και ευχόμαστε σε όλους μία καλή σχολική χρονιά. Πέρυσι τέτοιον καιρό, γινόταν χαμός για τα κενά. Φέτος δεν μιλάει κανείς. Στην Αρκαδία έχουμε 180 κενά: 130 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 50 στη δευτεροβάθμια, και μάλιστα ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για να μη φαίνονται τα κενά, στέλνει στα σχολεία της περιφέρειας καθηγητές από το κέντρο της Τρίπολης. Χωρίς να λέμε πως ήταν όλα τέλεια, ας συγκρίνει ο κόσμος πώς άρχισε πέρυσι η σχολική χρονιά και πώς φέτος. Και κυρίως, ας σκεφτεί πώς θέλει να αρχίσει του χρόνου, με τις καλύτερες προϋποθέσεις.»

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη «για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την ενότητα του πολιτικού κόσμου. Και να μας δώσει την τρίτη εντολή, ώστε να μην είναι πια το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής τρίτη δύναμη στη χώρα. Αλλά και για να μπορέσει ο χώρος μας να ξαναγίνει ο δυναμικός, προοδευτικός πόλος της Σοσιαλδημοκρατίας για το μέλλον της χώρας.»

Καταλήγοντας, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε με έμφαση για ένα σχέδιο για την προοπτική της χώρας: «Αν θέλουμε να μιλήσουμε στους νέους ανθρώπους για την Ελλάδα του 2030, το μόνο που ζητούν οι πολίτες είναι η εθνική συνεννόηση. Δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες, ούτε τίποτα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Αν το καταλάβουν αυτό όλοι, τότε υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε κάποια στιγμή στην αναδιανομή του πλούτου, αφού πρώτα πετύχουμε την παραγωγή του πλούτου αυτού στη χώρα μας.»

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Αρκαδίας – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here