Οδός Αγίου Γεωργίου – Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Μεγαλόπολη

0
3070

Οδός Αγίου Γεωργίου στην Μεγαλόπολη, από την διασταύρωση επί της Αρχαίου Θεάτρου , μέχρι τουλάχιστον το ύψος της Τηλεθέρμανσης είναι ίσως ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Μεγαλόπολη. Αλλά και στην συνέχεια ένας δρόμος με πολλά προβλήματα και γεμάτος λακούβες.

Ελλειπής φωτισμός, στενότητα δρόμου, χωρίς σήμανση, χωρίς διαγράμμιση, χωρίς πεζοδρόμια. Ένας δρόμος που οδηγεί προς τα ορυχεία και τις μονάδες 4-5 της ΔΕΗ , προς όλα τα χωριά της δυτικής Μεγαλόπολης. Ένας δρόμος με πολύ μεγάλη κίνηση.

Θα πρέπει οι αρμόδιοι να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα άμεσα γιατί ο κίνδυνος ατυχήματος είναι πολύ μεγάλος.

Για το συγκεκριμένο θέμα έχει κάνει επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Σαράντος Αλεξανδρής.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Θέμα: «Λήψη άμεσων μέτρων βελτίωσης της επαρχιακού οδού από Αγίου Γεωργίου Μεγαλόπολης προς Θωκνία».

Προς: Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Σε συνέχεια συνάντησης – συζήτησης μαζί σας, σας γνωρίζω με το παρόν υπόμνημα μου την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων – βελτιώσεων που απαιτούνται στην επαρχιακή οδό από τη διασταύρωση Αγίου Γεωργίου Μεγαλόπολης προς τις T.Κ. Καστανοχωρίου και Ισιώματος μέσω της Θωκνίας.
Επισημαίνω, πως από τη διέλευση βαρέων οχημάτων προς τις εγκαταστάσεις του ορυχείου Μαραθούσας του ΛΚΜ και της 4ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης – Β, έχουν προκληθεί σημαντικές φθορές οι οποίες μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις έχουν χειροτερεύσει την κατάσταση.
Εκτός των φθορών του οδοστρώματος, σε μεγάλο τμήμα του δεν υπάρχει οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, σε αρκετά σημεία κλαδιά θάμνων είναι εντός του οδοστρώματος και επιπρόσθετα, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, για αρκετό διάστημα στην περιοχή επικρατεί ομίχλη που τον καθιστούν επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς, ντόπιους, περιηγητές και εργαζόμενους της Δ.Ε.Η. Επιβάλλεται επίσης η αποκατάσταση της γέφυρας του Ελισσώνα με τη σύνταξη μελέτης και την εκτέλεση εργασιών για την αποφυγή πλημυρών στην περιοχή.

Τρίπολη 5-3-2018

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος
Περιφερειακός Σύμβουλος

δείτε και τις σχετικές φωτογραφίες:

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here