Οδικά έργα για την τουριστική ανάπτυξη της Μεγαλόπολης (Video-Photo)

0
1003

Σχεδιασμός για ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας για ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής της Μεγαλόπολης ολοκληρώθηκε ένας σημαντικός δρόμος από τα Μαυριά- Κυπαρίσσια- Ίσιωμα. Το έργο που υλοποιήθηκε φθάνει στα 2 χιλιόμετρα, ενώ απομένει ένα ακόμα χιλιόμετρο (με νέα χάραξη) για να γίνει σύνδεση με το Παλαιοντολογικό Μουσείο Ισιώματος που βρίσκεται στη φάση υλοποίησης.

Το οδικό έργο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο οποίος τόνισε την σημασία του έργου για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή. Σημείωσε όμως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου και συγκεκριμένα στη σύνδεση με το Λύκαιο Όρος, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως θα αρθούν τα προσκόμματα και θα συνεχιστεί η υλοποίηση του έργου που θα ενώσει όλη την περιοχή και θα φθάσει μέχρι τον Επικούρειο Απόλλωνα.

Το τμήμα του δρόμου που ολοκληρώθηκε χρηματοδοτήθηκε από το λιγνιτόσημο με το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ, ενώ το υπόλοιπο τμήμα θα χρηματοδοτηθεί από τα χρήματα των πυροπλήκτων.

Ο κ.Γιαννακούρας αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που υλοποιούνται ή βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης, μεταξύ των οποίων και ο καθαρισμός των ρεμάτων της περιοχής, ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα στη διάρκεια του Χειμώνα.

Aπό την Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τον δρόμο και τις δηλώσεις του κ.Γιαννακούρα

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here