Οδηγία προς Μ.Μ.Ε. εθνικής, περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας έκδωσε το ΕΣΡ για τις επερχόμενες εκλογές.

0
163

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσε τους κανόνες με τους οποίους θα γίνονται οι διάφορες συνεντεύξεις, συνομιλίες , και πάσης φύσεως παρουσιάσεις των υποψηφίων σε όλες τις βαθμίδες.

Το άρθρο 6 του νόμου απαγορεύει στους επικεφαλής των συνδυασμών, στους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, καθώς και στους υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, κατά την προεκλογική περίοδο – που ουσιαστικά έχει αρχίσει από προχθές Τρίτη – να εμφανίζονται πάνω από δύο φορές σε ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και πάνω από μία ώρα σε ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας.

Οι επικεφαλής των συνδυασμών όπως και οι αντιπεριφερειάρχες μπορούν να μετέχουν σε οργανωμένες συζητήσεις, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των εμφανίσεών τους μέχρι την ανακήρυξη των υποψηφίων – δηλαδή μέχρι τις 13 Οκτωβρίου – υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κληθεί στη συζήτηση τρεις ακόμη συνυποψήφιοί τους.
Μετά τις 13 Οκτωβρίου στις συζητήσεις απαιτείται η πρόσκληση για συμμετοχή των 2/3 τουλάχιστον των ανακηρυχθέντων υποψηφίων.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here