ΑρχικήΑΡΘΡΑΞεκίνησαν 2 μεγάλα & καινοτόμα έργα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ξεκίνησαν 2 μεγάλα & καινοτόμα έργα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Βιοκλιματική Αναβάθμιση  και Παραγωγή Οξυγόνου Ιατρικής Χρήσεως

Γιώργος Μπέζος: «Πράττουμε το αυτονόητο και αυτό που επιβάλλει το χρέος μας. Η ευθύνη για την Υγεία των Πολιτών και η αγάπη μας για το Νοσοκομείο, μας οδηγούν καθημερινά να καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια. Έτσι και θα συνεχίσουμε».

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας υποδέχτηκε σήμερα Πέμπτη 20/11/2014 στο γραφείο του, την Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κ.Ελένη Αλειφέρη προκειμένου να της παραδώσει την πράξη ένταξης και την προέγκριση δημοπράτησης του μεγάλου έργου της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Πρόκειται για έργο σημαντικό, πρωτοποριακό και ενταγμένο στο Κοινοτικό Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος συνολικού προϋπολογισμού 1.650.000€ που θα συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους της Νοσηλευτικής Μονάδας με την εφαρμογή ψυχρών υλικών στις όψεις των κτιριακών εγκαταστάσεων και με προσθήκη θερμομόνωσης στα δώματα της οροφής.

Το έργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης είναι το δεύτερο μεγάλο έργο ενεργειακής εξοικονόμησης και εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης ενεργειακής προσέγγισης που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο έργο έχει συναφθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Νοσοκομείου Καλαμάτας και Περιφέρειας Πελοποννήσου που προβλέπει την επίβλεψη και εποπτεία του έργου από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευτεί η διακήρυξη του έργου και θα υλοποιηθεί η διαγωνιστική διαδικασία. Στόχος της Διοίκησης του Νοσοκομείου είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2015.

Στην συνάντηση επίσης συμμετείχαν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Στρατηγός Ε.Α. κ.Ιωάννης Κόσσυβας και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών των δύο ανωτέρω φορέων.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

Παράλληλα ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ.Γιώργος Μπέζος ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε το σημαντικό έργο της αυτοπαραγωγής του οξυγόνου ιατρικής χρήσεως και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ολοκληρωθεί.

Το Νοσοκομείο της Καλαμάτας είναι το πρώτο Νοσοκομείο σε όλη τη χώρα που προχωρά σε αυτό το έργο καθιστώντας το οριστικά, αυτόνομο και αυτοδύναμο στο θέμα αυτό. Τα οφέλη θα είναι τεράστια αφού θα σταματήσει να δαπανά ετησίως περίπου στις 350.000€ για την προμήθεια του υγρού οξυγόνου. Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου συνολικού προϋπολογισμού 550.000€.

Επίσης ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος ενημέρωσε ότι τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε η παραλαβή και εγκατάσταση νέων, σύγχρονων μαγειρείων-πλυντηρίων του Νοσοκομείου συνολικού προϋπολογισμού 560.000€.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια