xabilomati9-2-23
spot_img
ΑρχικήΑΡΘΡΑΞαφνική επίσκεψη Σκρέκα στην Μεγαλόπολη με πολλά ερωτήματα

Ξαφνική επίσκεψη Σκρέκα στην Μεγαλόπολη με πολλά ερωτήματα

Επίσκεψη στην Μεγαλόπολη έκανε σήμερα Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο Κώστας Σκρέκας, Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας , συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση.

Επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στις μονάδες 1-2-3 όπου στην καντίνα συναντήθηκαν με εργαζόμενους.

Η επίσκεψη του κ. Σκρέκα μας άφησε πολλά ερωτηματικά, τόσο από τον τρόπο που έγινε και οργανώθηκε όσο και από αυτά που ειπώθηκαν στην συγκέντρωση με τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί στις 10:00 έγινε ενημέρωση από το γραφείο του κ. Βλάση προς όλα τα ΜΜΕ της Αρκαδίας ότι στις 12:00 θα επισκεφθεί ο κ. Σκρέκας την ΔΕΗ Μεγαλόπολης και ότι το πρόγραμμα θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους από τις 12:00 μέχρι τις 13:00 και μετά συνέντευξη τύπου. Δηλαδή τα ΜΜΕ ενημερώθηκαν μόνο 2 ώρες πριν την επίσκεψη και θα έπρεπε να τρέξουν να προλάβουν να καλύψουν την επίσκεψη!

Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν στις 12:00 στην καντίνα της ΔΕΗ , να βρεθεί μόνο το Καφενείο της Μεγαλόπολης και ο κ. Τσαρμπόπουλος από τον Αρκαδικό Κήρυκα. Και εμείς οι 2 που μπορέσαμε να είμαστε παρόντες το κάναμε με πολύ πίεση στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

Εκεί λοιπόν ενημερωθήκαμε ότι ο τομεάρχης ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας έχει έρθει επίσκεψη μόνος του στη περιοχή μας και είδαμε ότι συνοδευόταν μόνο από τον κ. Βλάση, τον πρόεδρο τους Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και μερικούς τοπικούς συνδικαλιστές. Και μετά το τέλος της συγκέντρωσης ενημερωθήκαμε πάλι ότι δεν θα γίνει συνέντευξη! Επίσης μάθαμε ότι για την επίσκεψη του κ. Σκρέκα δεν γνώριζε τίποτα κανένας από τον Δήμο Μεγαλόπολης ή κάποιος άλλος φορέας στην περιοχή.

Να σας ξαναθυμίσω εδώ ότι μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας , που είναι Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του κόμματος και έχει διατελέσει Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Που είναι πολύ πιθανόν αύριο να είναι ο αρμόδιος Υπουργός.

Στην συζήτηση που έγινε με τους εργαζόμενους ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε πολλές φορές στα προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ΔΕΗ αλλά και στην Μεγαλόπολη, ρωτήθηκε από τους εργαζόμενους και προσπάθησε να δώσει απαντήσεις. Γράφω προσπάθησε, γιατί η εικόνα που έδωσε είναι ότι δεν μπόρεσε να απαντήσει.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι αν είχε προχωρήσει το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ με την πώληση του 30% της επιχείρησης θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα, θα είχαν εισπραχθεί πιο πολλά χρήματα , θύμισε ότι η Μεγαλόπολη δεν ήταν στο πακέτο και ότι το σημερινό σχέδιο της Κυβέρνησης δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και ίσως να μην πετύχει.

Εργαζόμενος τον ρώτησε αν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην κυβέρνηση αν θα καταργήσει τις 2 θυγατρικές και επιστρέψει τις μονάδες της Μεγαλόπολης και της Μελίτης στην μητρική εταιρία, ο κ. Σκρέκας απάντησε μόνο .. θα δούμε τότε πως θα είναι τα πράγματα!

Ρώτησα τον κ. Σκρέκα αν η Νέα Δημοκρατία βγει Κυβέρνηση τι θα κάνει; πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση με τις πωλήσεις και ποιο είναι το σχέδιο. Απάντηση σαφή δεν πήρα και το μόνο που ειπώθηκε είναι ότι δεν μπορεί να ισχύει πλέον το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ αφού το Αμύνταιο κλείνει, αφού οι μονάδες του Αγίου Δημητρίου δεν έχουν τεχνολογία αποθείωσης. Το τι ακριβώς προτείνει η Νέα δημοκρατία ο κ. Σκρέκας δεν μπόρεσε να το πει. Είπε μόνο ότι πρέπει να υπάρχουν επιχειρήσεις δυνατές που να εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας.

Η γενική ιδέα είναι ότι η σημερινή επίσκεψη στην Μεγαλόπολη του κ. Σκρέκα μας προβλημάτισε πολύ.

Επειδή οργανώθηκε πολύ γρήγορα και πρόχειρα. Παρόλο που καλέστηκαν τα ΜΜΕ τελικά όσα παρέστησαν δεν είχαν την δυνατότητα να καλύψουν την συγκέντρωση  με βίντεο και δεν έγινε και συνέντευξη.

Επειδή ήρθε μόνος του στο δεύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας ενώ στην Μακεδονία και σε άλλες περιοχές έγιναν επισκέψεις κλιμακίων της ΝΔ με πολλά στελέχη.

Επειδή φάνηκε καθαρά ότι δεν είχε συγκεκριμένες απαντήσεις να δώσει στους εργαζόμενους.

Και τέλος επειδή επισκέφθηκε μια περιοχή με πολλά και τεράστια προβλήματα χωρίς να φροντίσει να συναντηθεί με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης ή των παραγωγικών φορέων.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που αυτή την στιγμή εμφανίζεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις και είναι πολύ πιθανό σύντομα να είναι Κυβέρνηση, θα έπρεπε λοιπόν να είναι πολύ προσεκτικά τα στελέχη της στις κινήσεις τους και αφού αποφασίζουν να μας επισκεφθούν να το κάνουν σωστά, όχι στα κλεφτά και στα γρήγορα! Να έρθουν εδώ οργανωμένα όπως έκαναν στην Μακεδονία και να μας παρουσιάσουν αναλυτικά το πρόγραμμα τους και τι προτείνουν για την περιοχή μας. Να συζητήσουν με τους πολίτες. Αυτό δεν έγινε σήμερα και μας δημιουργεί μεγάλες απορίες και προβληματισμό.

Από το γραφείο του κ. Βλάση εκδόθηκε το δελτίο τύπου:

Δελτίο Τύπου
Επίσκεψη Βλάση – Σκρέκα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη επισκέφθηκαν σήμερα ο Βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. κ. Κώστας Βλάσης και ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Ν.Δ και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας.

Οι δύο Βουλευτές συναντήθηκαν με εργαζομένους αλλά και συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, προκειμένου να ακούσουν τους προβληματισμούς τους σε σχέση με την επικείμενη πώληση των λιγνιτικών μονάδων της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι αντάλλαξαν απόψεις με τους δύο Βουλευτές της Ν.Δ. και τους μετέφεραν την έντονη ανησυχία τους, καθώς το σχέδιο που κατάρτισε και ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη ΔΕΗ δεν διασφαλίζει το εργασιακό τους μέλλον αλλά ούτε και τη βιωσιμότητα της ίδιας της εταιρείας.

Πριν την επίσκεψή τους στη Μεγαλόπολη οι κ.κ. Βλάσης και Σκρέκας πραγματοποίησαν σύντομη συνάντηση στην Τρίπολη με μέλη της ΔΑΚΕ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

δείτε και την σχετική ανάρτηση του Κώστα Βλάση στο Facebook

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όταν κάνεις δύσκολες ερωτήσεις μην περιμένεις απαντήσεις, όταν ενοχλείς μην περιμένεις τίποτα περισσότερο από το να προσπαθούν να σε αγνοούν.
    Σιγά μην σας έδινε απαντήσεις, θα τα μάθετε όταν κυβερνήσουν και αυτοί!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,579ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,300ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ