Νομικά… τερτίπια στην Τρίπολη

0
360

Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί σε μια υπόθεση που ήρθε στο φως κατόπιν καταγγελίας και αφορούσε σε δικηγόρο που δραστηριοποιείται στην Τρίπολη και δεν έχει νόμιμο τίτλο σπουδών (δείτε ΕΔΩ). Όπως πληροφορηθήκαμε, λοιπόν, και ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης αστραπιαία έχει κινηθεί νομικά σύμφωνα με ό,τι προβλέπει ο Νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, ο εν λόγω δικηγόρος παρέστη σε δίκη στην Αθήνα, δίχως, ασφαλώς, να έχει αυτό το δικαίωμα, εφόσον η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση.

Μάλιστα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, τα οποία εκδικάστηκαν, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες που αναφέρουν ότι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης συμμετέχουν σε διοικητικά συμβούλια, χωρίς προηγουμένως να έχουν λάβει άδεια από τον Σύλλογο, όπως απαιτείται.

Κατά κόρον γίνεται λόγος για την απαξίωση των θεσμών και των οργάνων στη χώρα μας. Οι παραπάνω δύο περιπτώσεις -και πόσες ακόμα;..- εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, δυστυχώς.

Από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here