ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΕ ΔΕΗ

0
217

Μετά από 3μιση μήνες σήμερα το απόγευμα η ΕΤΕ ΔΕΗ απέκτησε επιτέλους προεδρείο.
Για ακόμη μια φορά είχαμε μία επεισοδιακή συνεδρίαση με διακοπές , διεργασίες και αποχωρήσεις.

Συγκεκριμένα Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Μανώλης Τωμαδάκης (ΔΑΚΕ- ΕΤΕ) , Γεν. Γραμματέας ο Κώστας Μανιάτης (ΕΑΜΕ) και ταμίας ο Φώτης Παναγόπουλος. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν στο επόμενο συμβούλιο.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αποχώρησαν οι παρατάξεις ΕΠΑΔ(Βλαστός) και η ΣΑΔ (Μιχαλάτος)
Η παράταξη της ΕΣΚ-ΕΤΕ(ΠΑΜΕ) ψήφισε λευκό και το “ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ” ψήφισε το νέο προεδρείο.

Αξίζει να τονίσουμε ότι 10 λεπτά πριν την ψηφοφορία είχαμε μια μεγάλη ανατροπή.
Συγκεκριμένα από τους εναπομείναντες συμβούλους στην αίθουσα, το Ψηφοδέλτιο του ΕΑΜΕ έχασε την πρώτη θέση , αφού δεν το στήριζαν πλέον οι 3 από την ΣΑΔ και έχοντας χάσει και τον Σκαλίντζη είχε απομείνει με 6 συμβούλους.

Σαν ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ από την πρώτη στιγμή είχαμε δηλώσει και υποστηρίξαμε συνεχώς ότι το νέο προεδρείο θα πρέπει να προκύψει από την βάση της αναλογικότας και να είναι αντιπροσωπευτικό των δυνάμεων που υπάρχουν.

neoxekinima

Παρόλο που έχουμε μόνο έναν σύμβουλο στους 31 , μέχρι την τελευταία στιγμή τηρήσαμε τα όσα λέγαμε χωρίς διεργασίες, μυστικές συμφωνίες και διάφορα σχέδια.

Μετά από τόσους μήνες που το μεγαλύτερο σωματείο στην ΔΕΗ παρέμενε χωρίς όργανα , έπρεπε να εκλέξουμε και να μην ακολουθήσουμε τον επικίνδυνο κατήφορο που έχει πάρει για παράδειγμα η ΓΕΝΟΠ.
Σταθεροί στα λόγια μας ψηφίσαμε τα ονόματα που μπήκαν σε σχέση με την αναλογικότητα που διαμορφώθηκε.

Λυπόμαστε ιδιαίτερα για όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στο σωματείο μας. Η συμπεριφορά που έδειξαν ορισμένοι συνδικαλιστές αποτελεί κακό παράδειγμα και πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τακτικές παρασκηνίων , ανταλλαγών θέσεων και μοιράσματα καρεκλών.

Η συνέχεια για την ΕΤΕ θα είναι εξίσου δύσκολη. Τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί και οι εργαζόμενοι περιμένουν από εμάς επιτέλους καθαρές κουβέντες , διαφανείς διαδικασίες και να δείξουμε όλοι μας το αίσθημα ευθύνης που απαιτείται.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here