ΝΕΚΡΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

2
421

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας κυνηγός στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Δημητσάνας.

Το κυνήγι του αγριόχοιρου στάθηκε μοιραίο στην Αράχωβα Γορτυνίας για τον άτυχο Φώτη Ηλιόπουλο αφού έχασε τη ζωή του.

Ο 63χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, ενώ τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου η Αστυνομία και οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες βρίσκονται εκεί για να εξετάσουν τα αίτια του θανάτου του.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η ομάδα των κυνηγών μαζί με τον άτυχο 63χρονο δε φορούσε τα φωσφοριζέ πορτοκαλί γιλέκα.

roum

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τρίπολης κ. Ρουμελιώτης δηλώνει για το περιστατικό…

Όποιος κυνηγός δεν μπορεί να σεβαστεί τον εαυτό του, το όπλο που κρατά, τους νόμους, τον συνάδελφο κυνηγό, την φύση ,το θήραμα, το κυνήγι μας, στον Σύλλογο της Τρίπολης δεν έχει καμία θέση

Θλίψη και οργή από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης για τον τραγικό θάνατο του 63χρονου κυνηγού. Ο Σύλλογος και ο πρόεδρος κ. Ρουμελιώτης κάνουν έκκληση στους κυνηγούς να χρησιμοποιούν τα πορτοκαλί γιλέκα για την αποφυγή τέτοιων άσχημων περιστατικών.

Ο Πρόεδρος αναφέρει:

Μέσα σε ένα μήνα έξι κυνηγετικά δυστυχήματα και 3 κυνηγετικά ατυχήματα και αναρωτιέμαι, πόλεμο έχουμε; Θλίβομαι όταν παρά τις τόσες προσπάθειες Ομοσπονδιών, Συλλόγων , Θηροφυλάκων και κυνηγών βρισκόμαστε στην δύσάρεστη θέση κάθε Σαββατοκύριακο να θρηνούμε κυνηγούς, να σκοτώνονται άνθρωποι σε μια δραστηριότητα απόλυτα θεσμοθετημένη, οργανωμένη με αυτούς τους νόμους και τους κανονισμούς που αν εφαρμόζονταν πιστά απ όλους μας δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή την δύσκολη θέση ούτε με τα ατυχήματα ούτε και με τις λαθροθηρίες.

Τονίσαμε χιλιάδες φορές την χρησιμοποίηση του πορτοκαλί γιλέκου, το φωνάζουμε τόσα χρόνια, μέχρι που φτάσαμε στο σημείο να το περάσουμε και ως νόμο για να πείσουμε τους κυνηγούς ότι αυτό σώζει τη ζωή τους, το αυτονόητο και πάλι αντιμετωπίζουμε την αδιαφορία, την προκλητική άρνηση ορισμένων να το χρησιμοποιήσουν και δυστυχώς να θρηνούμε νεκρούς. Φτάσαμε στο 2013 και ακόμη κάποιοι θεωρούν πως το κυνήγι είναι μαγκιά, πιστεύουν οτι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, όπως το θέλουν, οτι γουστάρουν αδιαφορώντας για την ασφάλεια και την ζωή των νόμιμων κυνηγών και αμαυρώνοντας με τις πράξεις τους την κυνηγετική δραστηριότητα, που χιλιάδες κυνηγοί με την συμπεριφορά τους και το ήθος τους υπερασπίζονται καθημερίνα απέναντι στον πόλεμο που δέχονται απο τους οικολόγούντες και όλους αυτούς που ψάχνουν την ευκαιρία να καταδικάσουν το κυνήγι και τους κυνηγούς.

Και εγώ σας λέω μεταφέροντας την φωνή και την θέληση των κυνηγών του Συλλόγου που εκπροσωπώ ΩΣ ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ, ΤΕΡΜΑ και καλώ όλους τους Προέδρους των Κυνηγετικών Συλλόγων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων , απομονώστε όλους αυτούς που επιμένουν να σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στους νόμους του κυνηγίου, γραπτούς και άγραφους, Ενισχύστε και συνδράμετε την θηροφυλακή των Συλλόγων σας, επαγρυπνήστε όλοι. Θεωρώ και ως Πρόεδρος του Συλλόγου της Τρίπολης και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοπονήσσου αλλά και ως κυνηγός που για εμένα εχω πει αυτό είναι τίτλος τιμής, απαράδεκτο να υπάρχουν Συλλόγοι που δεν έχουν να επιδείξουν ουσιαστικό έργο της θηροφυλακής, σίγουρα δεν φταίνε μόνοι οι θηροφύλακες , σίγουρα θα φταίει και κάτι άλλο.

Στον αγώνα εναντίον των λαθροθήρων (γιατί και αυτοί που δεν χρησιμοποιούν το πορτοκαλί γιλέκο είναι λαθροθήρες) δεν περισσεύει κανείς, και η μάχη θα πρέπει να αρχίζει με μπροστάρηδες τα μέλη των Διοικήσεων των Συλλόγων. Στην Τρίπολη καμαρώνουμε για την Θηροφυλακή μας, καμαρώνουμε για τα μέλη μας που είναι σε διαρκή εγρήγορση να συνεργαστούν με τον Σύλλογο και την Θηροφυλακή. Σίγουρα θα έρθετε σε δύσκολη θέση να συλλάβετε τον φίλο σας, τον συγκυνηγό σας, το μέλος του Συλλόγου που εκπροσωπείτε ακόμα και τον συγγενή σας, έχω βρεθεί πολλές φορές σ αυτήν την θέση. Η στάση σας θα πρέπει να είναι αμίλεικτη, προασπίζουμε πάνω απο όλα τα συμφέροντα των νόμιμων κυνηγών.

Όποιος κυνηγός δεν μπορεί να σεβαστεί τον εαυτό του, το όπλο που κρατά, τους νόμους, τον συνάδελφο κυνηγό, την φύση , το θήραμα, το κυνήγι μας, στον Σύλλογο της Τρίπολης δεν έχει καμία θέση, δεν τους θέλουμε.

Η ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης:

ΚΑΙ ΕΚΤΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ.
Στην περιοχή της Αράχωβας κοντά στο Ράφτη Αρκαδίας το κυνήγι γουρουνοπαρέας κατέληξε σε τραγωδία όταν ο Φώτης Ηλιόπουλος 63 ετών πυροβολήθηκε απο συγκυνηγο του, ο οποίος πυροβόλησε στα τυφλά νομίζοντας οτι το θύμα ήταν αγριόχοιρος. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Λάμπρος Χριστόπουλος και Δημήτρης Καγιούλης και αστυνομικοί του Α.Τ Δημητσάνας. Ο άτυχος κυνηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο κέντρο Υγείας Δημητσάνας και αυτή τη στιγμή τον μεταφέρουν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης για να γίνει τις επόμενες ώρες νεκροψία. Ο κυνηγός που πυροβόλησε έχει συλληφθεί και διενεργούνται έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος.
Ο κ. Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Πρόεδρος της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και ο κ. Ρουμελιώτης Γεώργιος Μέλος του Δ.Σ της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης απο τα πρώτα λεπτά ενημερώθηκαν για το τραγικό περιστατικό δίνοντας οδηγίες στους Ομοσπονδικούς Θηροφύλακες τονίζοντας την θλίψη τους για το θανάτο του άτυχου κυνηγού αλλά και το γεγονός ότι η αμέλεια χρησιμοποίσης του πορτοκαλί γιλέκου που βάση νόμου είναι υποχρεωτικό είναι η αιτία που μέχρι στιγμής έχουμε θρηνήσει 6 κυνηγούς μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Κάλούν όλους τους κυνηγούς να χρησιμοποιούν το πορτοκαλί γιλέκο δίνοντας αυστηρές οδηγίες στους Θηροφύλακες για συλλήψεις και υποβολή μήνυσης για όσους δεν το εφαρμόζουν .

Από το ArcadiaPortal

Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το φωσφόριζε γιλέκο έπρεπε να το προσφέρει ο καθε σύλλογος στα μέλη του μαζί με την έκδοση αδείας ,έτσι περνάς το μήνυμα κύριε πρόεδρε και όχι με ευχολόγια τοσες έκτακτες εισφορές μπήκαν και συνεχίζουν να μπαίνουν στην πλάτη του κυνηγού, καμιά όμως για την ασφάλεια του

  2. Το φωσφόριζε γιλέκο έπρεπε να το προσφέρει ο καθε σύλλογος στα μέλη του μαζί με την έκδοση αδείας ,έτσι περνάς το μήνυμα κύριε πρόεδρε και όχι με ευχολόγια τοσες έκτακτες εισφορές μπήκαν και συνεχίζουν να μπαίνουν στην πλάτη του κυνηγού, καμιά όμως για την ασφάλεια του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here