ΑρχικήΑΡΘΡΑΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΘΟΧΩΡΙΤΩΝ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” - 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΘΟΧΩΡΙΤΩΝ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” – 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στη Μονεμβασιά.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την επίσκεψή μας στο όμορφο και ιστορικό μοναστήρι των Αγίων Τεσσεράκοντα Μαρτύρων. Τύχαμε της λεπτομερούς περιήγησης αλλά και της άμετρης φιλοξενίας των μοναχών μέσα σε ένα μοναδικό σε ομορφιά και ηρεμία μοναστικό περιβάλλον.Στη συνέχεια και πολύ κοντά πλέον στην πόλη της Σπάρτης περάσαμε για μία σύντομη στάση στον αδριάντα του μεγάλου στρατηγού Λεωνίδα. Μία γρήγορη ιστορική αναδρομή μαζί με αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες ξύπνησαν το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων, που συμμετείχαν στην εκδρομή.

Ακολούθως πήραμε το δρόμο για τη δεύτερη προγραμματισμένη στάση μας, το Μουσείο ελιάς και ελληνικού λαδιού. Στα τρία επίπεδα ξενάγησης του, περιηγηθήκαμε στα άγνωστα -για τους νεότερους κυρίως- μονοπάτια όχι μόνο της παραγωγικής διαδικασίας της ελιάς και του λαδιού, μα και της ιστορικής διαδρομής τους χιλιάδες χρόνια πριν. Μηχανήματα, εργαλεία και αντικείμενα επεξεργασίας και φύλαξης του καρπού, αλλά και μακέτες εικονικής πραγματικότητας σε πλήρη λειτουργεία, μάγεψαν πραγματικά τους επισκέπτες που είχαν έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλα τα στάδια της παραγωγής ελαιολάδου.

Φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις από το μουσείο συνεχίσαμε την εκδρομή μας για το “Γιβραλτάρ της Ελλάδας”, τη μαγευτική Μονεμβασιά. Η θέα της από μακριά καθώς πλησιάζαμε ήταν πραγματικά μοναδική, προδιαθέτοντας όλους μας για το τι θα βλέπαμε. Από την πρώτη στιγμή της αφίξεως μας, αλλά και τον περίπατο στα γραφικά καλντερίμια της , ο ενθουσιασμός όλων ήταν διάχυτος. Πανέμορφα λιθόστρωτα σοκάκια, αρχονικά, βυζαντινές εκκλησίες σφηνομένες στα σπίτια, δροσερά καφέ και πλήθος καταστημάτων με αναμνηστικά και ενθύμια, δημιούργησαν αξέχαστες εικόνες και άφησαν τις ωραιότερες εντυπώσεις σε όλους.

Μετά από περίπου δύο ώρες αναχωρήσαμε για το κοντινό και γραφικό χωριό Ξιφιάς, όπου είχε προγραμματιστεί η μεσημβρινή μας εστίαση. Πλούσιο μενού και παραδοσιακές τοπικές γεύσεις μας ξεκούρασαν ευχάριστα, δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε κουβέντα και καλαμπούρια με το παραπάνω.

Η συνέχεια προέβλεπε απογευματινό καφέ στο πανέμορφο Γύθειο. Ήταν και ο τελευταίος προορισμός της εκδρομής μας χαλαρώνοντας στα παραλιακά καφέ της πόλης πριν την επιστροφή μας στη Μεγαλόπολη .

Η εκδρομή αυτή πραγματικά άρεσε στους συμμετέχοντες , οι οποίοι ενθουσιασμένοι δήλωσαν προκαταβολικά την παρουσία τους και σε επόμενες εξορμήσεις του Συλλόγου μας. Από την μεριά μας ως Δ.Σ. αυτή η εκδρομή μας δίνει τη δύναμη για την  οργάνωση και άλλων αντίστοιχων, με τη συμμετοχή περισσότερων πατριωτών και φίλων.
Κλείνοντας, χαιρετίζουμε με εγκαρδιότητα την παρουσία τού συμπατριώτη μας  Θανάση Ζύγουρα από τον Καναδά, ο οποίος κατά την διάρκεια της ολιγοήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα και την γενέτειρα του, δήλωσε άμεσα την συμμετοχή του  στην εκδρομή. Ευχαριστούμε όλους όσους πέρασαν την ημέρα αυτή μαζί μας.

Παγιώτας Παναγιώτης (Μπινιώρη)

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,351ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια