ΝΕΑ ΑΡΧΗ: Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης λέει την μισή αλήθεια – Προτείνουμε και άλλους τρόπους διεξαγωγής των δημοτικών συμβουλίων

0
912

Προβλήματα στην λειτουργία του Δήμου και στο ομαλό κλίμα δημιουργεί ο κ. Δήμαρχος που χωρίς κανένα λόγο και αφορμή, μίλησε στην συνέντευξη του για συνωμοσίες.

Αναρωτιόμαστε τι είναι πιο επικίνδυνο και ύποπτο? Να αποδεχόμαστε εμείς ότι δεν είχαμε πλήρη γνώση της εγκυκλίου 18318/13.03.2020, ή ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. που την γνώριζαν, να την αποκρύπτουν και να μην την αναφέρουν σε όλες τις πλευρές της, στην εσφαλμένου τύπου πρόσκληση για «δια περιφοράς» συμβουλίου?   Αυτή την εγκύκλιο που επικαλούνται αλλά στην συνέντευξη του ο κ. Δήμαρχος διάβασε την μισή και σκόπιμα απέκρυψε, ότι πέραν της λύσης της συνεδρίασης δια περιφοράς, υπάρχουν ακόμα δύο τρόποι να συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο :

α) όπως μέχρι σήμερα αλλά σε μεγαλύτερη αίθουσα κεκλεισμένων των θυρών και

β) με τηλεδιάσκεψη.

Αλήθεια, έτσι έχουν μάθει να προστατεύουν τους θεσμούς? Λέγοντας μισές αλήθειες και εφαρμόζοντας τους νόμους και τις εγκυκλίους όπως τους βολεύει;

Όσον αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε με την Πρόσκληση της 30.03.2020 για σύγκληση «δια περιφοράς» του Δ.Σ. στις 03.04.2020 θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής :

  1. Γιατί στάλθηκε χωρίς τις απαιτούμενες εισηγήσεις  δια περιφοράς διαδικασία, στο πως ψηφίζονται τα θέματα, Θεωρήθηκε κάτι σαν δεδομένο η υπερψήφιση των θεμάτων?  
  2. Γιατί ο Πρόεδρος συνέχισε με εκτός ημερησίας θέμα και εισήγηση την 02.04.2020 αλλά δεν διόρθωσε την πρόσκληση και δεν ενημέρωσε κανένα Δημοτικό Σύμβουλο για την νέα διαδικασία που θα γίνει με βάση τη νέα εγκύκλιο? 
  3. Γιατί την Παρασκευή 03.04.2020 και όταν λαμβάνει την αυτονόητη απάντηση από το συνδυασμό «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»  και αφού δεν υπάρχει σαφής διαδικασία παρά μόνο το σκεπτικό του άρθρο 10 τότε αναλαμβάνει για 1η φορά το ρόλο του και επικοινωνεί με τους επικεφαλής των παρατάξεων,  ζητά τον λόγο της απάντησης (αναβολή των θεμάτων) και αναφέρει για 1η φορά την νέα εγκύκλιο της 31.03.2020, την οποίας την διαδικασία δεν την έχει εφαρμόσει στην πρόσκλησή του!!!

Δεν σχολιάζουμε περαιτέρω τις αναφορές περί της προσωπικής υπόστασης του καθενός.

Γιατί άραγε νιώθουν την ανάγκη να αναφέρονται συνέχεια σε αυτό ?

Εμείς σαν «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου μας. Αφήνουμε στην άκρη τις επιθέσεις και τις αρνητικές συμπεριφορές και προκειμένου να λειτουργήσει όπως πρέπει το δημοτικό συμβούλιο, ζητάμε να εξεταστεί από όλες τις παρατάξεις η δυνατότητα να γίνονται τα συμβούλια όπως αναφέρει εξ αρχής η εγκύκλιος 18318/13.3.2020.

Είναι σαφέστατο για όλους ότι η Δημοτική Αρχή ενοχλείτε, γιατί θέλουμε να λειτουργήσει σωστά το Δ.Σ. και να γίνονται ερωτήσεις και δημοκρατικός  διάλογος.

Τους βολεύει προφανώς η λύση της «δια περιφοράς» για να μην δίνεται η δυνατότητα στον Δημοτικό Σύμβουλο να διατυπώνει ερωτήσεις, διευκρινήσεις, προτάσεις και κυρίως να  ασκείται έλεγχος.

Εμείς παρόλο που συνεχίζουν να μας προκαλούν δεν θα τους ακολουθήσουμε στον διχαστικό δρόμο που επέλεξαν, όσο για το εάν κάποιος βρίσκεται σε σύγχυση, εμείς τους συνιστούμε να κρατήσουν την ψυχραιμία τους.

Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει.

Δελτίο τύπου

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here