ΑρχικήΣΥΛΛΟΓΟΙΝΕΑ ΑΝΘΟΧΩΡΙΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” - 25 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ ΑΝΘΟΧΩΡΙΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” – 25 Ιουνίου 2014

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες.
Ο μήνας Ιούνιος ήταν για το χωριό και το Σύλλογό μας αρκετά πλούσιος, τόσο πνευματικά όσο και πολιτιστικά, προσφέροντας την απαραίτητη ζωντάνια και δύναμη που όλοι μας έχουμε τόσο ανάγκη.

Την Παρασκευή 06 Ιουνίου τελέστηκε στην εκκλησιά μας τον Αη Γιώργη η εσπερινή λειτουργία του Μεγάλου Ψυχοσάββατου με αρκετό κόσμο να συμμετέχει με κατάνυξη.

Την Κυριακή 08 Ιουνίου, ο Σύλλογός μας, έπειτα από επίσημη πρόσκληση, συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού της μάχης της Δραμπάλας στον Άκοβο Φαλαισίας, όπου και καταθέσαμε στεφάνι τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους αθάνατους ήρωες του 1821.

Την Δευτέρα 09 Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας η διπλή εκδήλωση των εγκαινίων της βιβλιοθήκης καθώς και της τιμητικής διάκρισης των διδασκάλων της κοινότητος από το έτος 1964 εώς το έτος 1978. Η ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στην οποία είχαμε την μεγάλη τιμή να χοροστατεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, συνεπικουρούμενος από τον Πρωτοσύγγελο της Ιεράς Μητρόπολης Πανοσιολογιότατο π. Ιάκωβο Κανάκη.
Το συλλείτουργο συμπλήρωναν ο ιερέας του χωριού π. Χρήστος Αθανασόπουλος, ο ιερέας π. Βασίλης Κλάψης από το Αστέρι Λακωνίας και ο Ιεροδιάκονος Χριστόδουλος. Στο ψαλτήρι μέσα σε κλίμα ωδικής αρμονίας οι ιεροψάλτες Ηρακλής Μπέζος, Γιώργος Τσιριγώτης, ο συμπατριώτης μας Νίκος Παπαδόπουλος και ο πολυπράγμων Δημήτρης Βίγλας.

Την επίσημη πρώτη της έκανε και η μικροφωνική εγκατάσταση του ναού δίνοντας πραγματικά μια άλλη διάσταση στην ηχητική απόδοση των λειτουργιών μας.

Προσφέρθηκαν δύο αρτοκλασίες, μία εκ μέρους του Συλλόγου των εν Αθήναις Ανθοχωριτών “Τα Εισόδια της Θεοτόκου” και μία από τον συμπατριώτη μας Κώστα Δημητρόπουλο. Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησαν κεράσματα καφέ και γλυκισμάτων στον προαύλιο χώρο του Ναού. Η συνέχεια μας επεφύλασσε μία καθόλα συγκινητική και φορτισμένη συναισθηματικά εκδήλωση. Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της δανειστικής μας βιβλιοθήκης – η οποία διαθέτει 1300 περίπου τίτλους βιβλίων καταχωρημένους σε δώδεκα θεματικές ενότητες – παρουσία των θρησκευτικών και πολιτειακών αρχών της Περιφέρειας και της Μεγαλόπολης.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιερεμίας και ο Πρωτο-σύγκελος της Ι.Μητρόπολης π. Ιάκωβος Κανάκης, οι Αιδεσιμότατοι π. Χ. Αθανασόπουλος και π. Β. Κλάψης, και ο Ιεροδιάκονος Χριστόδουλος. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο νεοεκλεγής κ. Γιαννακόπουλος Νίκος ενώ από τον Δήμο έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Τάκης Μπούρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μιχόπουλος Κώστας, Καρατζαφέρης Φώτης και Κούτσουρας Νίκος και τέλος ο επανεκλεγής τοπικός εκπρόσωπος του Δήμου Μεγαλόπολης στην Κοινότητά μας Κώστας Σαραντόπουλος.

Παρών και ο Σύλλογος των εν Αθήναις Ανθοχωριτών με επικεφαλής τον πρόεδρό τους Γεώργιο Δ. Σαραντόπουλο. Καθοριστική βεβαίως ήταν η παρουσία των διδασκάλων Κουτσούκου Γεώργιου, Ζηρογιάννη Ευγενίας και Βίγλα Δημήτρη, ενώ τον αείμνηστο παπά Κώστα Καμουζή που διετέλεσε δάσκαλος και Ιερέας μαζί, εκπροσώπησε ο υιός του Νίκος Καμουζής. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι προσέφεραν πολλά στην κοινότητά μας και ο Σύλλογός μας αποφάσισε να τους τιμήσει σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης για το έργο τους.

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε με την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων που από κοινού πραγματοποίησαν ο Σεβασμιότατος και ο Δήμαρχος της πόλης μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού από τους παρόντες αλλά και ψυχικής έξαψης από το σύντομο, ζεστό λόγο του Μητροπολίτου μας. Ακολούθως ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης, ο Δήμαρχος Τάκης Μπούρας, ο Περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γιαννακόπουλος και ο τοπ. Εκπρόσωπος Κώστας Σαραντόπουλος απένειμαν τις τιμητικές πλακέτες στους δισασκάλους της κοινότητας δίνοντας τους την ευκαιρία μέσα από την ομιλία τους να απευθυνθούν στους Ανθοχωρίτες με λόγια συγκινητικά βγαλμένα από τις αναμνήσεις, τις παραστάσεις και τα βιώματα των χρόνων εκείνων.

Επιστέγασμα όμως της εδήλωσης αποτέλεσε ο πύρινος, φορτισμένος συναισθηματικά και διαπεραστικός στα φύλλα της καρδιάς όλων, λόγος του δασκάλου Κουτσούκου Γεώργιου, ο οποίος είχε ορισθεί και ως ο βασικός ομιλητής της ημέρας. Η καθάρια,ανθρώπινη αγάπη και ο αληθινός, πηγαίος σεβασμός του λόγου του μέσα από το “δρώμενο” που δημιούργησε η παραστατικότητα της αφήγησής του, καθήλωσε τον κόσμο που με ευβλάβεια παρακολουθούσε τον άνθρωπο- δάσκαλο να παραδίδει για μία ακόμη φορά και έτσι όπως ο ίδιος γνωρίζει άριστα, μάθημα ήθους, αξιοπρέπειας μα πάνω απ’ όλα σεμνότητας.

Κάπως έτσι έκλεισε η όμορφη και συγκινητική αυτή τελετή. Η συνέχεια δόθηκε στο γειτονικό χωριό Γέφυρα, όπου έλαβε χώρα κοινή συνεστίαση των δύο αδελφών Συλλόγων με τις θύμησες δασκάλων και πατριωτών να ρέουν παράλληλα με το γλυκό κρασί .

Το Σάββατο 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παιδική εκδήλωση για τα παιδιά του Ανθοχωρίου και όχι μόνο. Φέτος έδωσαν το παρόν 26 παιδιά γεμίζοντας τον προαύλειο χώρο της εκκλησίας. Στην ίδια εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη από το Σύλλογό μας και η επίσης καθιερωμένη εδώ και τρία χρόνια παράδοση τροφίμων και ειδών ένδυσης τόσο προς την Ιερά Μητρόπολη, όσο και προς τον Δήμο Μεγαλόπολης. Πιστοί στους στόχους που απ’ αρχής έχουμε θέσει ως Σύλλογος για εθελοντική δράση και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και μέσα από το οικονομικό υστέρημά μας αλλά και το πλούσιο περίσσευμα ανθρωπιάς ,ανταποκριθήκαμε και φέτος στη δράση αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Έδωσαν το παρον, εκ μέρους της Μητρόπολης ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος Μπεναρδής και ο Ιεροδιάκονος Χριστόδουλος, ενώ με επικεφαλής το Δήμαρχο Μεγαλόπολης Τάκη Μπούρα το Δήμο εκπροσώπησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δέσποινα Γαλάνη, Νίκος Κούτσουρας, Γιώργος Κλουκίνας και Γιάννης Μαρκολέφας ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου. Μαζί και η καθ’ ύλην αρμόδια στο Ν.Π. και διευθύντρια σε αυτό Χριστίνα Τσίρη. Στο σύντομο λόγο τους τόσο ο πατέρας Ελπιδοφόρος, όσο και ο Δήμαρχος καθώς και ο πρόεδρος της Κοινωνικης Υπηρεσίας, εξείραν το κοινωνικό έργο του Συλλόγου μας και ευχαρίστησαν τα μέλη του Δ.Σ. του. Κατά τ’ άλλα η γιορτή τελούσε υπό την επιμέλεια της παιδαγωγού Ελένης Κουσκουρέλου, που κράτησε με όμορφα δρώμενα το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων αμείωτο. Παράλληλα προσφέρθηκε μπουφές εδεσμάτων και ποτών σε όλους τους παρευρισκόμενους. Η εκδήλωση έκλεισε αργά το βράδυ με τα παιδιά να παραλαμβάνουν τον καθιερωμένο τιμητικό έπαινο συμμετοχής τους καθώς και ένα αναμνηστικό δώρο. Να πούμε εδώ, πως τα δώρα αγοράστηκαν από τη UNICEF στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το σημαντικό έργο της οργάνωσης αυτής. Και του χρόνου.

Τέλος,την Κυριακή 15 Ιουνίου ετελέσθη στο χωριό μας από την οικογένεια της ομογενούς συμπατριώτισσάς μας Ελένης Ζύγουρα μνημόσυνο υπέρ του συζύγου της Γεράσιμου, των γονέων της Αδάμ και Μαρίας και των αδελφών της Παναγιώτη, Γεωργίου και Κωνσταντίνου. Αρκετοί Ανθοχωρίτες τιμήσαμε την μνήμη τους παρευρισκόμενοι μετά το πέρας της λειτουργίας στο γεύμα που παρέθεσε η οικογένειά τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού. Η μνήμης του ας είναι αιώνια.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ: ευχαριστούμε θερμά για την οικονομική τους προσφορά τους:
Κουτσογιάννη Δήμητρα, Παπαδόπουλο Νίκο, Δημητρόπουλο Κώστα, Σαραντόπουλο Γ. Παναγιώτη, Κουτσούκο Γεώργιο και Βίγλα Δημήτριο. Επίσης την Ζύγουρα-Τσαλαματά Χριστίνα η οποία προσέφερε μεγάλο χρηματικό ποσό για την αγορά ενός πλυντηρίου πιάτων για τις ανάγκες της αίθουσας εκδηλώσεων. Ευχαριστούμε επίσης τους
Σαραντόπουλο Φ. Γιώργο και Μπάρλα Ν. Γιάννη για τις προσφορές τους σε χρηστικά είδη εστίασης, τον Μαρτίκα Σαράντο για την προσφορά του σε τρόφιμα υπέρ απόρων και τον Σαραντόπουλο Κώστα για την σεβαστή οικονομική του συμμετοχή στα έξοδα της παιδικής γιορτής.

Επίσης εκφράζουμε τα συλληπητήριά μας προς την οικογένεια του Ιερέα μας π.Χρήστου Αθανασόπουλου για τον θάνατο του συμπέθερου τους
Σαββίδη Χρήστου.

Τέλος ευχόμαστε στην συμπατριώτισσά μας Μαίρη Γ.Σαραντοπούλου εγγονή του Παναγιώτη Γ. Σαραντόπουλου, κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο, καλή επιτυχία στο έργο της μέσα από το ιατρικό κέντρο “Ιατρόπολις Αρκαδίας” στην Τρίπολη, όπου παρέχει συμβουλές, αξιολογήσεις και προγράμματα διατροφής σε όσους τα έχουν ανάγκη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 6947 798719 και 2710 225476 .

Κλείνοντας ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου πως η προγραμματισμένη μουσική βραδιά της 12ης Ιουλίου 2014, αναβάλλεται λόγω πένθους για τον αδόκητο χαμό του Γεωργίου Θ. Θεοδωρόπουλου, συζύγου της συμπατριώτισσας μας Γεωργίας Γ. Δημητροπούλου.

Παγιώτας Παναγιώτης (Μπινιώρη)

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια