ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Από την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου έχει δημοσιοποιηθεί, ολόκληρη η μελέτη για την διαχείριση των απορριμμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου.  Πλέον όλοι μας έχουμε και επίσημα μάθει ότι η περιοχή μας , το λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης, είναι μέσα στις επιλογές του αναδόχου και μάλιστα για 2  εργοστάσια.

Το ένα εργοστάσιο για την 1η ενότητα ( αυτό της Παλαιόχουνης )  είναι σαν 1η επιλογή ενώ το δεύτερο ( ανάμεσα σε Παραδείσια και Βελιγοστή ) είναι σαν εναλλακτικό σενάριο της 2ης ενότητας της Καλλιρρόης .

Με λίγα λόγια σύμφωνα με την πρόταση της ΤΕΡΝΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ , αν δεν προχωρήσει η λύση της Καλλιρρόης για την 2η ενότητα , τότε στην περιοχή της Μεγαλόπολης  θα γίνουν 2 εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων!

Όλα αυτά βέβαια εξαρτώνται από το αν τελικά το έργο θα το κάνει η ΤΕΡΝΑ η αν κηρυχθεί άγονη η διαδικασία και το έργο το πάρει ο δεύτερος ανάδοχος ( Μπόμπολας) , οπότε μετά θα πρέπει να δούμε τι λέει η δική του μελέτη.

Προς το παρόν όμως πρέπει να δεχθούμε όσα ισχύουν σήμερα. Και σήμερα τα δεδομένα είναι όπως περιγράφονται πιο πάνω.

Ακόμα δεν έχουμε επίσημη αντίδραση από τον Δήμο Μεγαλόπολης η από κάποιον φορέα η σύλλογο. Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο , καμία αντίδραση – θετική η αρνητική- και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει γίνει.  Δεν έχουμε καμία αντίδραση και από πλευράς Περιφέρειας.  Ακόμα ισχύουν οι δηλώσεις περί κορεσμένου λεκανοπεδίου?

Εδώ και μήνες και το Καφενείο της Μεγαλόπολης , ο Μεγαλόπολη FM αλλά και πολλά άλλα Μ.Μ.Ε και ιστολόγια  έχουν δημοσιεύσει ότι τα σκουπίδια έρχονται στην Μεγαλόπολη αλλά όλοι οι αρμόδιοι μας καθησύχαζαν και δήλωναν ότι θα μιλήσουν όταν υπάρχει κάτι σίγουρο και επίσημο.

Τα δεδομένα πλέον είναι γνωστά και επίσημα.

Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ ο Δήμος Μεγαλόπολης να προχωρήσει σε μια ενημέρωση των πολιτών για το τι ακριβώς γίνεται.

Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ η Περιφέρεια Πελοποννήσου να έρθει να ενημερώσει και να αναλύσει τι θα γίνει και πως.

Που είναι οι θέσεις , τι είναι αυτά τα εργοστάσια, αν δημιουργούν προβλήματα και πρέπει να αντιδράσουμε η αν είναι κάτι που πρέπει να το εξετάσουμε και ίσως να πρέπει να τα δεχθούμε.  Όλοι οι κάτοικοι προσπαθούν να μάθουν τι θα γίνει αλλά κανείς δεν έχει σωστή ενημέρωση.

Οι κάτοικοι από τα Παραδείσια και την Βελιγοστή , από τα χωριά δίπλα στην Παλαιόχουνη αλλά και όλοι οι πολίτες του λεκανοπεδίου πρέπει να ενημερωθούν . Δεν είναι δυνατόν να έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση και οι πολίτες να μην γνωρίζουν τι θα γίνει δίπλα τους.

Η σωστή και επαρκής ενημέρωση είναι ευθύνη του Δήμου Μεγαλόπολης . Πρέπει ΑΜΕΣΑ να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες για να αποφασίσουν πως θα κινηθούν.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης πιστεύει και ελπίζει ότι σύντομα θα υπάρξει αυτή η ανοιχτή ενημέρωση από τον Δήμο Μεγαλόπολης η την Περιφέρεια !!!

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,684ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,312ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ