Να σταματήσουν οι αντεργατικές πρακτικές της Διοίκησης του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ

0
593

Για μια ακόμη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα θεωρούμε αναγκαίο να καταγγείλουμε τις αντεργατικές πράξεις του Προέδρου και της Διοίκησης του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού ΔΕΗ στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ καθώς και την κοινή γνώμη.

Η Διοίκηση του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ προχώρησε σε δυο (2) απολύσεις εργαζομένων ενός (1) εργαζόμενου στην Αθήνα και μιας (1) εργαζόμενης στο κατάστημα της Μεγαλόπολης χωρίς καμία αιτιολογία. Την ίδια στιγμή που προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους στα καταστήματα Κοζάνης – Πτολεμαΐδας απολύει παλαιούς εργαζόμενους.

Τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές συνάδουν και τις συναντάμε στους πιο σκληρούς εργοδότες που εφαρμόζουν τις νεοφιλελεθεύθερες, μνημονιακές αντεργατικές πολιτικές σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την στήριξη μας στους εργαζόμενους του Συνεταιρισμού και στον αγώνα του Σωματείου τους για την υπεράσπιση των εργατικών τους δικαιωμάτων.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ να σεβαστεί στις Συλλογικές Συμβάσεις και τα εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων του Συνεταιρισμού και να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των δυο (2) εργαζομένων.

                            Για  τα Δ.Σ.  των  Σωματείων

                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  ΝΙΚΗΤΑΣ  Γεώργιος                                                    ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

 

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΤΣΟΥΜΠΛΕΚΑΣ Ευάγγελος                                              ΡΟΜΠΟΣ Ευάγγελος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  Διοίκηση ΠΣΥΠ/ΔΕΗ – ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΓΣΕΕ – ΜΜΕ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here