Να γίνει παρέμβαση για να μην ισχύσει το lockdown για τον Δήμο Μεγαλόπολης μετά την 1η Μαρτίου

0
767

Στην επείγουσα απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για άμεσο καθολικό lockdown στην Αρκαδία συμπεριλήφθηκε, ως φαίνεται στην λογική των οριζόντιων μέτρων και ο Δήμος Μεγαλόπολης. Και λέμε στην λογική των οριζόντιων μέτρων διότι δεν ελήφθησαν από τους αρμόδιους υπόψιν σοβαρά ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία της πορείας της νόσου στην περιοχή της Μεγαλόπολης, πέρα βέβαια του πολύ μικρού αριθμού επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

1.Ο δήμος της Μεγαλόπολης είναι αραιοκατοικημένος. Σε πολύ μεγάλη έκταση υπάρχουν 90 χωριά που έχουν πολύ μικρό αριθμό κατοίκων.

2.Η πόλη της Μεγαλόπολης πρέπει να είναι μια από τις ελάχιστες σε όλη την Ελλάδα με μηδενικό αριθμό διαπιστωμένων κρουσμάτων στα σχολεία όλων των βαθμίδων.

3.Οι εργασιακές δραστηριότητες συγκεντρώνονται στο πολύ μεγάλο ποσοστό μέσα στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ (ορυχεία και μονάδες), όπου ούτως ή άλλως τα μέτρα και υγειονομικής ασφαλείας είναι αυξημένα και τηρούνται σε επαρκή βαθμό όλα τα πρωτόκολλα προφύλαξης. Στον χώρο αυτό οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να έρχονται , παρά την απόφαση απαγόρευσης.

4.Οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης, της Καρύταινας και της Φαλαισίας , όλους αυτούς τους μήνες έχουν τηρήσει όλους τους κανόνες και τους νόμους των απαγορεύσεων , γεγονός που επιβεβαιώνεται από την ανυπαρξία προστίμων, ποινών για παράνομη λειτουργία , αστυνομικών παρεμβάσεων σε κορωνοπάρτι και λοιπά.

Αν συνυπολογίσουμε σε αυτά και το ότι η πόλη δεν έχει μέσα μαζικής μεταφοράς, βάσιμα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η ένταξη και του δήμου μας στα μέτρα του αυστηρού καθολικού lockdown πρέπει να επανεξεταστεί.

Βέβαια αυτό το θέμα έπρεπε από την πρώτη στιγμή ή και νωρίτερα να έχει απασχολήσει τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως κάνουν σε πάρα πολλούς δήμους της χώρας. Εδώ στην Μεγαλόπολη τώρα σπεύδουμε εκ των υστέρων και ενώ βρισκόμαστε σε τετελεσμένα γεγονότα.

Σαν πόλη αφήσαμε μόνο του τον Εμπορικό Σύλλογο να κάνει τα σχετικά διαβήματα. Δεν είναι όμως θέμα μόνο του Εμπορικού Συλλόγου, αν όλοι μας πιστεύουμε ότι η Μεγαλόπολη έχει δείξει “χαρακτήρα” όλους αυτούς τους μήνες και ότι μπορεί να προφυλαχτεί χωρίς να φτάνει στο ακραίο μέτρο του σκληρού λοκντάουν, όπως έγινε σε γειτονικούς δήμους της Περιφέρειας. Πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε αυτή τη θέση ενόψει πιθανής παράτασης των μέτρων, αν δεν το πιστεύουμε τότε καλώς. Αλλά αναρωτηθείτε ποιος να παρέμβει αποφασιστικά και γρήγορα; Το Δημοτικό Συμβούλιο; που τόσους μήνες δεν μπορεί να οργανώσει ένα σύστημα συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη όπως γίνεται σε όλους τους Δήμους και λειτουργεί ακόμα με αποφάσεις δια Περιφοράς;

Αν κάποιος νομίζει ότι η απόφαση να κλείσει ολόκληρος ο νομός είναι σωστή , ας μην γίνει τίποτα, ας υπακούσουμε απλά χωρίς να αντιδράσουμε.

Αν όμως πιστεύουμε ότι είναι λάθος η απόφαση , κρίνεται πολύ σημαντικό και πρέπει να γίνει άμεσα παρέμβαση εν όψει της απόφασης που θα ληφθεί για την παράταση και μετά την 1η Μαρτίου. Κάτι που είναι σίγουρο ότι θα συμβεί. Ας παρέμβουμε τώρα λοιπόν, πριν να είναι αργά. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα πόλεων που κατάφεραν με ορθά επιχειρήματα και γρήγορες παρεμβάσεις να το πετύχουν.

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι στην περιοχή μας δεν χρειάζεται να γίνει η εφαρμογή ενός τόσο σκληρού μέτρου. Κάνω έκκληση στην Δημοτική αρχή, στις υπόλοιπες παρατάξεις, να συνεργαστούν με τον εμπορικό σύλλογο και άλλους φορείς και να διεκδικήσουν να μην συμπεριληφθεί ο Δήμος Μεγαλόπολης στην παράταση του lockdown, που όλοι μας ξέρουμε ότι θα γίνει την 1η Μαρτίου.

Αλεβίζος Παναγιώτης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here