Νίκας στην επιτροπή λιγνιτόσημου: Βασική προϋπόθεση για να πάει μπροστά η Μεγαλόπολη είναι η ενότητα (video-photo)

0
259

Συνεδρίασε η επιτροπή παρακολούθησης για τη διαχείριση υλοποίησης του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης την Τετάρτη 3 Ιουνίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Στη συνεδρίαση, υπό την προεδρεία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, το θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα το σώμα είχε να κάνει με τα έργα που θα γίνουν στη Μεγαλόπολη, ενόψει της μεταλιγνιτικής εποχής.

Ο περιφερειάρχης και πρόεδρος της επιτροπής στην αρχή μίλησε για τις τηλεδιασκέψεις που γίνονται με την επιτροπή συντονισμού κάθε δεκαπέντε μέρες, τονίζοντας ότι η περιφερειακή αρχή σε συνεργασία με τον δήμο Μεγαλόπολης καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την μεταλιγνιτική εποχή.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλος ζήτησε από τον περιφερειάρχη να συζητηθεί το θέμα της Μεγαλόπολης στο περιφερειακό συμβούλιο, αλλά ο περιφερειάρχης δεν έδειξε να αποδέχεται το αίτημα .

Απαντώντας ο κ. Νίκας στο αίτημα του Δημάρχου Μεγαλόπολης, είπε: Θα είναι καταστροφικό για την Μεγαλόπολη αν δεν επιδιώξουμε ένα μίνιμουμ ενότητας, μόνο έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε την περιοχή. Και μάλιστα η ενότητα αυτή πρέπει να πορευτεί πρώτα από όλα από τα ηγετικά στοιχεία της διακυβέρνησης του Δήμου. Το μέλλον της Μεγαλόπολης είναι περισσότερο στα δικά σας χέρια, παρά στα δικά μας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκας αργότερα αποκάλυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για την περιοχή της Μεγαλόπολης αλλά πρέπει να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς το θέμα του βιοτεχνικού πάρκου. Συνεργαζόμαστε με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης και ταυτιζόμαστε με τις απόψεις του. Προφανώς όμως θα συζητήσουμε και με τις άλλες παρατάξεις και με τα άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και θα προσπαθήσουμε να υπάρχει συνεννόηση. Οι εκλογές τελίωσαν σε αυτό το κρίσμο χρόνο που κρίνεται το μέλλον της Μεγαλόπολης πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, είναι αναγκαίο αυτό.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης στις δηλώσεις του τόνισε ότι το επιχειρηματικό πάρκο είναι ο πρώτος πυλώνας ανάπτυξης της περιοχής. Έχουμε ενοχλήσεις από επιχειρηματίες που δείχνουν ενδιαφέρον. Ο κ. Χριστογιαννόπουλος ανέφερε ότι πολιτικοί φορείς επισκέπτονται την Μεγαλόπολη και δεν είναι καλά ενημερωμένοι. Δεν είναι σωστό να λένε κάποιοι ότι ο Χριστογιαννόπουλος είναι κατά της Τηλεθέρμανσης. Εγώ ήμουν υπέρ της Τηλεθέρμανσης και θα ΄συνέχιζα να είμαι αν υπήρχαν οι προυποθέσεις, αν υπήρχε δηλαδή μια μονάδα να μπορεί να στηρίζει την Τηλεθέρμανση.Δεν υπάρχει τι να κάνουμε; Η ΔΕΗ μας βεβαιώνει ότι δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε καμία μονάδα της.

δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here