ΑρχικήΑΡΘΡΑΝίκας: Αναδίπλωση και παρασκήνιο σχετικά με την παρουσίαση της μελέτης της...

Νίκας: Αναδίπλωση και παρασκήνιο σχετικά με την παρουσίαση της μελέτης της Βιώσιμης Πόλης για την Μεγαλόπολη

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένους κύκλους στην Μεγαλόπολη. Σβήσιμο ανακοινώσεων από τη σελίδα της Περιφέρειας και διάψευση του εαυτού του έκανε ο Παναγιώτης Νίκας!

Μετά το άρθρο του Καφενείου της Μεγαλόπολης σχετικά με το ερώτημα: Γιατί να παρουσιαστεί η μελέτη στην Τρίπολη και όχι στην Μεγαλόπολη, ξεκίνησε μια απίστευτη προσπάθεια παραπλάνησης και παραπληροφόρησης.

Συγκεκριμένα είδαμε να γράφεται σε τοπικό blog της Μεγαλόπολης ότι ο κ. Νίκας δήλωσε ότι είναι ανακριβή τα όσα αναφέρονται ότι θα γίνει παρουσίαση της συγκεκριμένης μελέτης στην ειδική συνεδρίαση του Περ. Συμβουλίου την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου. Μάλιστα το άρθρο οδηγεί σε μια ανακοίνωση στην σελίδα της Περιφέρειας , όπου ο κ. Νίκας αναφέρει:

“Στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου με θέμα «Οχι στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη» δεν θα συζητηθεί η μελέτη του Δικτύου “Βιώσιμη Πόλη” -που παραδόθηκε πρόσφατα στον περιφερειάρχη Π. Νίκα- ή οποιαδήποτε άλλη μελέτη.Αντικείμενο συζήτησης, όπως διευκρινίζει σε δήλωσή του ο Π. Νίκας, θα είναι το πρόβλημα που δημιουργείται στη Μεγαλόπολη από το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ. Στο πλαίσιο αυτό θα κατατεθούν διάφορες απόψεις, οι οποίες και θα ακουστούν όλες προκειμένου να υπάρξει προσπάθεια καταρτισμού μιας στρατηγικής, πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαλόπολης, τόνισε ο περιφερειάρχης.”

Με λίγα λόγια ο κ. Νίκας διαψεύδει ότι θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης και σύμφωνα με το άρθρο λέει σε συνέντευξή του ότι ουδέποτε υπήρξε πρόθεση να παρουσιαστεί αυτή η μελέτη !!

Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. ο κ. Νίκας αν όντως έχει δηλώσει όσα αναφέρονται , τότε πολύ απλά διαψεύδει την δική του ανακοίνωση! Η αλήθεια δεν είναι αυτή που μας παρουσιάζει ο κ. Νίκας και οι αποδείξεις γιαυτό είναι τρανταχτές.

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου δημοσιεύθηκε στην σελίδα της Περιφέρειας μια ανακοίνωση που έλεγε ότι θα γίνει ειδική συνεδρίαση του Περ. Συμβουλίου για το θέμα της ΔΕΗ στις 30 Οκτωβρίου. Στο κείμενο- δελτίο τύπου έγραφε συγκεκριμένα: Στη συνεδρίαση αυτή θα παρουσιαστεί στο σώμα μελέτη για τις προοπτικές και τις δυνατότητες της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή, η οποία εκπονήθηκε από το Δίκτυο Δήμων “Βιώσιμη Πόλη” και την οποία επέδωσαν σήμερα Δευτέρα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του Δικτύου Δημήτρης Καφαντάρης και Γιάννης Γεώργιζας αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη αυτή ανακοίνωση αναπαράχθηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ της Αρκαδίας και αν δείτε το κείμενο σε όλα τα άρθρα είναι ακριβώς ίδιο. Και είναι ίδιο επειδή όλοι μας αντιγράψαμε το επίσημο κείμενο. Θα δείτε σχετικές φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Επίσης ο επικεφαλής της Βιώσιμης Πόλης κ. Καφαντάρης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο αναφέρει: ” Παρουσιάσαμε και παραδώσαμε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, τον αρχικό σχεδιασμό για την Ενεργειακή Μετάβαση της Μεγαλοπολης . Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας, αγκαλιάζει το εγχείρημα και τίθεται επικεφαλής”

Η ανακοίνωση λοιπόν αυτή της Δευτέρας δεν υπάρχει πλέον. ΤΗΝ ΕΣΒΗΣΑΝ ! Έρχεται σήμερα ο κ. Νίκας μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από το άρθρο μας και σβήνει την ανακοίνωση αυτή από την σελίδα της Περιφέρειας και δηλώνει πλέον ότι δεν θα γίνει καμία παρουσίαση της μελέτης!! Ότι δεν είχε κανονιστεί ποτέ και ότι δεν είχε καν την πρόθεση !

Ταυτόχρονα το συγκεκριμένο τοπικό blog το οποίο ανεβάζει ένα άρθρο κάθε 3 ημέρες, ως εκ θαύματος και εντελώς τυχαία ανεβάζει αμέσως την ανακοίνωση αυτή της περιφέρειας. Και έχει πάρει και συνέντευξη από τον κ. Νίκα ! Η οποία όπως λέει βάζει τα πράγματα και τα πρόσωπα στην θέση τους !! Φοβερή και αυθόρμητη κινητοποίηση !! Ο-Η συντάκτης του άρθρου μίλησε με τον κ. Νίκα , δέχθηκε την διάψευση , έκανε έρευνα, έκανε διασταυρώσεις και βρήκε ότι όσοι έγραψαν ότι θα παρουσιαστεί η μελέτη έλεγαν ανακρίβειες! Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Η πηγή βέβαια είναι η δήλωση Νίκα και μόνο. Η έρευνα και οι διασταυρώσεις πήγαν περίπατο. Και αναρωτιόμαστε.. τόσες μέρες , τόσα ΜΜΕ το είχαν γράψει, δεν το πρόσεξαν; Με πολύ μεγάλη ευκολία γίνεται η διαπίστωση ότι έχουν γραφεί ανακρίβειες!! Κανείς δεν έψαξε όμως γιατί η μελέτη αυτή δεν έγινε δεκτή από τον Δήμο Μεγαλόπολης! Το μόνο που είχε ενδιαφέρον ήταν να περάσει στους πολίτες ότι είναι ψέμματα όσα γράφονται ότι θα παρουσιαστεί στην Τρίπολη.

Να σημειώσουμε για την ιστορία ότι δεν το συγκεκριμένο ΜΜΕ της πόλης μας δεν είχε δημοσιεύσει της προηγούμενη ανακοίνωση της Δευτέρας. Πάλι από σύμπτωση δεν είδαν την σχετική είδηση που δημοσιεύθηκε παντού. Και τώρα δέχεται την δήλωση Νίκα και δεν αναφέρει καν ότι υπάρχουν δεκάδες άρθρα που λένε το αντίθετο ! Ο ορισμός της δεοντολογίας! Και η τρανή απόδειξη ότι υπάρχει κατευθυνόμενη πληροφόρηση είναι στο ίδιο blog λίγες ώρες πριν παρουσιάζονται οι δηλώσεις του κ. Καφαντάρη από την Βιώσιμη πόλη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας, αγκαλιάζει το εγχείρημα και τίθεται επικεφαλής” . Δηλαδή λέει ανακρίβειες και ο κ. Καφαντάρης; Και γιατί ρωτήθηκε μόνο ο κ. Νίκας και όχι ο κ. Καφαντάρης να δούμε τι θα έλεγε.

Μέσα σε 2 ώρες απόψε , πάρθηκε συνέντευξη από τον κ. Νίκα, διαγράφηκε η ανακοίνωση από την σελίδα της Περιφέρειας και το τοπικό blog επίσης αμέσως έσπευσε να ενημερώσει τους πολίτες ότι είναι ανακριβή τα όσα γράφονται!! Ότι όλα τα άλλα ΜΜΕ γράφουν ανακρίβειες ! Ότι όσα γράψαμε εμείς στο Καφενείο και όλες οι σελίδες του Νομού ήταν από την φαντασία μας και έτυχε όλοι μας να γράψουμε ακριβώς τα ίδια!!

Για εμάς είναι απόλυτα καθαρό τι έγινε. Το ζήτημα που τέθηκε από την δημοσίευση του Καφενείου της Μεγαλόπολης ενόχλησε και δημιούργησε προβλήματα στους αιρετούς μας. Και στήθηκε συγκεκριμένο σχέδιο για να αποπροσανατολίσουν τους αναγνώστες και να βγουν όσα γράψαμε ψέμματα και ανακρίβειες. Αυτό δυστυχώς είναι λυπηρό και δείχνει ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι να λειτουργήσουν στο σκοτάδι. Αλλά την πάτησαν. Εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.

Δυστυχώς βλέπουμε με τον χειρότερο τρόπο να αποκαλύπτονται τα παιχνίδια και τα παρασκήνια. Βλέπουμε να πέφτουν οι μάσκες και να ζορίζονται κάποιοι όταν γράφονται αλήθειες. Συγχαρητήρια κύριοι και κυρίες , δείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο !!

Κύριε Νίκα πείτε μας την αλήθεια, γιατί αναγκαστήκατε να κάνετε όλη αυτή την φασαρία; Γιατί σβήσατε την πρώτη ανακοίνωση; Γιατί δεν κάνατε απλά μια διόρθωση; Τι έχετε να κρύψετε; Καλέσατε κ. Νίκα τους εκπρόσωπους από την Βιώσιμη Πόλη ΝΑΙ η ΟΧΙ ; Εσείς μας το γράψατε; Τι έγινε και το εξαφανίσατε ; Γιατί με τις ενέργειες σας προσπαθείτε να βγάλετε τα ΜΜΕ ψεύτες;

Σχεδόν όλα τα ΜΜΕ δημοσίευσαν την ανακοίνωση σας ότι θα καλέσατε την Βιώσιμη Πόλη να παρουσιάσει την μελέτη, τώρα το αρνείστε και λέτε ότι δεν είχατε ποτέ την πρόθεση;

Φίλοι και φίλες αναγνώστες δείτε στην συνέχεια μερικές φωτογραφίες από την επίμαχη δημοσίευση που έκαναν όλα τα ΜΜΕ της Αρκαδίας. Δείτε λοιπόν πως όλες οι σελίδες έτυχε να γράφουν τις ίδιες ανακρίβειες και πως το ένα και μοναδικό που δεν γράφει τίποτα προσπαθεί να καλύψει τα λάθη της εξουσίας! Ξεκινάω με την σελίδα της ΕΡΤ !

ArcadiaPortal.gr

KalimeraArkadia.gr


Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

pna.gr

Arcadiaspot.gr

Πρωινός Μοριάς

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ