ΑρχικήΑΡΘΡΑΝέες Ειδικότητες Δημόσιου ΙΕΚ Μεγαλόπολης για το 2017-2018

Νέες Ειδικότητες Δημόσιου ΙΕΚ Μεγαλόπολης για το 2017-2018

Η Διεύθυνση του Δημόσιου ΙΕΚ Μεγαλόπολης ενημερώνει ότι έχουν προταθεί οι ακόλουθες νέες ειδικότητες επαγγελματικής κατάρτισης για να λειτουργήσουν τον Οκτώβριο του 2017. Μετά και εφόσον εγκριθούν από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης θα ακολουθήσει η διαδικασία επιλογής και εγγραφής των καταρτιζομένων βάση μοριοδότησης.

  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)
  • Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου
  • Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ
  • Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων

Οι αιτήσεις επιλογής στις παραπάνω ειδικότητες (εφόσον λάβουν θετική έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης) θα γίνουν τον Σεπτέμβριο διαδικτυακά στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης. Όσοι επιλεγούν μέσω μοριοδότησης θα προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα στο ΙΕΚ για επαλήθευση.

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Μεγαλόπολης στεγάζεται στο Λεοντάρι Αρκαδίας και προσφέρει δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση σε αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, αλλά και σε πτυχιούχους Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι.

Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα εξάμηνα, ενώ στο πέμπτο εξάμηνο υλοποιείται η πρακτική άσκηση, η οποία όμως μπορεί να αρχίσει και να ολοκληρωθεί και κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους φοίτησης. Υπό προϋποθέσεις υπάρχει η δυνατότητα απευθείας κατάταξης στο Γ΄ εξάμηνο σπουδών, καθώς και η αναγνώριση και η απαλλαγή από την παρακολούθηση μαθημάτων που οι καταρτιζόμενοι έχουν παρακολουθήσει σε προηγούμενους κύκλους σπουδών.

Κατά τη φοίτησή τους οι καταρτιζόμενοι αποκτούν δικαίωμα αναβολής στράτευσης και έχουν μειωμένο εισιτήριο (πάσο). Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών οι καταρτιζόμενοι αποκτούν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, ενώ ύστερα από επιτυχή συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. αποκτούν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (επιπέδου 5 στο Εθνικό & Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων), το οποίο μοριοδοτείται ξεχωριστά στους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π.

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Μεγαλόπολης απευθύνεται τόσο σε εκείνους που επιθυμούν να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση και να έχουν άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας, όσο και σε εκείνους που, ανεξάρτητα από την επαγγελματική τους απασχόληση, επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους σε τομείς του ενδιαφέροντός και να αναπτύξουν προσωπικές δεξιότητες και ικανότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Δ.ΙΕΚ Μεγαλόπολης στο Λεοντάρι τηλ. 27910-61021

(Το ΙΕΚ Μεγαλόπολης θα παραμείνει κλειστό λόγω διακοπών από 1 έως 15 Αυγούστου)

 

Από τη διεύθυνση του ΔΙΕΚ Μεγαλόπολης

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ