ΑρχικήΑΡΘΡΑΝέες Ειδικότητες Δημόσιου ΙΕΚ Μεγαλόπολης περιόδου κατάρτισης 2019-2020

Νέες Ειδικότητες Δημόσιου ΙΕΚ Μεγαλόπολης περιόδου κατάρτισης 2019-2020

Σας ενημερώνουμε ότι στο Δημόσιο ΙΕΚ Μεγαλόπολης εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων να λειτουργήσουν τη νέα περίοδο 2019 – 2020 οι εξής νέες ειδικότητες:

• Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής
• Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
• Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων
• Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου

Προσοχή παρά την αρχική έγκριση για να λειτουργήσει κάθε μια από τις παραπάνω ειδικότητες θα πρέπει να εγγραφεί ένας ικανός αριθμός σπουδαστών σε αυτή (τουλάχιστον 20-25).

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των υποψηφίων σπουδαστών γίνονται ηλεκτρονικά, τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου, στο σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr

Θα γίνει ανακοίνωση όταν ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εγγραφών για την άμεση πληροφόρησή σας. Όσοι επιλεγούν μέσω μοριοδότησης θα χρειαστεί μετά να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα στο ΙΕΚ για επαλήθευση.

Λίγα λόγια για το Δ.ΙΕΚ Μεγαλόπολης και τη φοίτηση σε αυτό…

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Μεγαλόπολης στεγάζεται στο Λεοντάρι Αρκαδίας και προσφέρει δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση σε αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, αλλά και σε πτυχιούχους Α.Ε.Ι & Τ.Ε.Ι. που επιθυμούν να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση και να έχουν άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα εξάμηνα, ενώ στο πέμπτο εξάμηνο υλοποιείται η πρακτική άσκηση, η οποία όμως μπορεί να αρχίσει και να ολοκληρωθεί και κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους φοίτησης. Υπό προϋποθέσεις υπάρχει η δυνατότητα απευθείας κατάταξης στο Γ΄ εξάμηνο σπουδών καθώς και η απαλλαγή από την πρακτική άσκηση. Κατά τη φοίτησή τους οι καταρτιζόμενοι αποκτούν δικαίωμα αναβολής στράτευσης.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών οι καταρτιζόμενοι αποκτούν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, ενώ ύστερα από επιτυχή συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. αποκτούν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 5 στο Εθνικό & Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε ηλεκτρονικά και από τη σελίδα μας: Δημόσιο ΙΕΚ Μεγαλόπολης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια