Νέες Ειδικότητες Δημόσιου ΙΕΚ Μεγαλόπολης 2018-2019

0
764

Λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις σας για την επιλογή ειδικοτήτων (μετά από τη σχετική ψηφοφορία) η Διεύθυνση του Δημόσιου ΙΕΚ Μεγαλόπολης θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι προτάθηκαν στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης  να λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο του 2018 οι εξής νέες ειδικότητες:

  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)
  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής – Υπηρεσία ορόφων – Εμπορευματογνωσία)
  • Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων
  • Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού νυχιών και Ονυχοπλαστικής
  • Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων
  • Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου

Εφόσον οι ειδικότητες αυτές εγκριθούν από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης θα ακολουθήσουν σταδιακά τα εξής βήματα για την έναρξη των νέων τμημάτων: αρχικά θα γίνουν οι αιτήσεις των υποψήφιων σπουδαστών (ηλεκτρονικά), μετά η δημιουργία πινάκων με τη βάση τη μοριοδότηση που πέτυχαν οι υποψήφιοι, κατόπιν η επιλογή των υποψηφίων με βάση τα μόρια που συγκέντρωσαν και τέλος η εγγραφή των επιτυχόντων.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων σπουδαστών γίνονται ηλεκτρονικά, τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, το οποίο θα ανακοινωθεί και στη σελίδα μας για την πιο άμεση πληροφόρησή σας. Όσοι επιλεγούν μέσω μοριοδότησης θα χρειαστεί να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα στο ΙΕΚ για επαλήθευση.

Λίγα λόγια για το Δ.ΙΕΚ Μεγαλόπολης και τη φοίτηση σε αυτό…

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Μεγαλόπολης στεγάζεται στο Λεοντάρι Αρκαδίας και προσφέρει δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση σε αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, αλλά και σε πτυχιούχους Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι.

Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα εξάμηνα, ενώ στο πέμπτο εξάμηνο υλοποιείται η πρακτική άσκηση, η οποία όμως μπορεί να αρχίσει και να ολοκληρωθεί και κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους φοίτησης. Υπό προϋποθέσεις υπάρχει η δυνατότητα απευθείας κατάταξης στο Γ΄ εξάμηνο σπουδών. Κατά τη φοίτησή τους οι καταρτιζόμενοι αποκτούν δικαίωμα αναβολής στράτευσης.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών οι καταρτιζόμενοι αποκτούν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, ενώ ύστερα από επιτυχή συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. αποκτούν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (επιπέδου 5 στο Εθνικό & Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων).

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Μεγαλόπολης απευθύνεται τόσο σε εκείνους που επιθυμούν να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση και να έχουν άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας, όσο και σε εκείνους που, ανεξάρτητα από την επαγγελματική τους απασχόληση, επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους σε τομείς του ενδιαφέροντός και να αναπτύξουν προσωπικές δεξιότητες και ικανότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Δ.ΙΕΚ Μεγαλόπολης  στο τηλ. 27910-61021 και παράλληλα μπορείτε να ενημερώνεστε ηλεκτρονικά και από τη σελίδα μας:

Δημόσιο ΙΕΚ Μεγαλόπολης

Από τη διεύθυνση του ΔΙΕΚ Μεγαλόπολης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here