ΑρχικήΑΡΘΡΑΝέα φόρμουλα για κίνητρα στους μνηστήρες των λιγνιτικών της ΔΕΗ συζητούν ΥΠΕΝ...

Νέα φόρμουλα για κίνητρα στους μνηστήρες των λιγνιτικών της ΔΕΗ συζητούν ΥΠΕΝ και DG Comp – Το νέο χρονοδιάγραμμα

Ακόμα μια επιβεβαίωση του Καφενείου της Μεγαλόπολης , με την χθεσινή δημοσίευση από πολλά ΜΜΕ , ότι στο διάστημα 7 με 11 Ιανουαρίου 2019 θα έχουμε τις καταθέσεις των προσφορών και την ανακοίνωση των προσφορών για τις μονάδες Μεγαλόπολης και Μελίτης.

Διαβάζουμε στο energypress.gr

Απομακρύνονται οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον μηχανισμό επιμερισμού κερδών – ζημιών ανάμεσα στη ΔΕΗ και τους υποψήφιους αγοραστές των μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Energypress, στο τραπέζι, φαίνεται να βρίσκεται ένα νέο μοντέλο που θα συμβάλλει ώστε να καταστούν οι εκχωρούμενες μονάδες βιώσιμες και ελκυστικές για τους υποψήφιους επενδυτές. Για την ώρα οι διαπραγματεύσεις έχουν επικεντρωθεί σε αυτήν την φόρμουλα, αφήνοντας στην άκρη τον διετή μηχανισμό επιμερισμού κερδών – ζημιών. Οι σταθμοί της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, όπως έχουν διαπιστώσει και οι διεκδικητές κατά τη διάρκεια του due diligence είναι παθητικοί. Δηλαδή τα οικονομικά τους μεγέθη είναι ζημιογόνα. Όπως αναφέρουν πηγές που παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις στόχος με το νέο μοντέλο είναι να περιοριστούν οι δαπάνες και να αυξηθούν τα έσοδα.

Η αισιόδοξη εκτίμηση είναι ότι ο κύκλος των διαβουλεύσεων μπορεί να καταλήξει και αύριο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, χωρίς βεβαίως να αποκλείεται να συνεχιστεί και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Για τις 20 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, όπου αφενός θα εγκριθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για την περίοδο του εννιαμήνου και αφετέρου θα δοθεί το «πράσινο» φως για το SPA (σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών) με τα κίνητρα.

Με αυτά τα δεδομένα το νέο ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα πάνω στο οποίο θα τρέξουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες είναι στις 7 Ιανουαρίου να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για τους σταθμούς της Μελίτης και της Μεγαλόπολης. Στο ενδεχόμενο που απαιτηθεί η κατάθεση βελτιωμένων προτάσεων τότε αυτές θα δοθούν στις 10 του μηνός. Για την αμέσως επόμενη μέρα, στις 11 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, το οποίο και θα αξιολογήσει τις προσφορές των επενδυτών. Στις 15 του μηνός το υπουργείο ΠΕΝ θα ειδοποιήσει τη DG COMP για τα αποτελέσματα της διαδικασίας αποεπένδυσης.

Αυτό όπως αναφέρθηκε είναι το νέο “επίσημο” χρονοδιάγραμμα. Το αν είναι εφικτό να τηρηθεί μένει να αποδειχθεί.

Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν και από τις επενδυτικές διαθέσεις, δηλαδή από το αν οι εταιρίες που διεκδικούν τις λιγνιτικές μονάδες θα ικανοποιηθούν από τα κίνητρα του διαγωνισμού που συζητά αυτές τις ώρες το ΥΠΕΝ με την DG Comp.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ