ΑρχικήΑΡΘΡΑΝέα του Συλλόγου Βασταίων - Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τον...

Νέα του Συλλόγου Βασταίων – Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τον Ξενώνα

Mετά από 2 χρόνια απαξίωσης και εμπαιγμού, συκοφάντησης, δυσφήμισης του Συλλόγου μας, οι Δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου με εισηγητή τον κ. Τσιριγώτη, έφερε το θέμα στις 27-4-2022 στο Συμβούλιο προς συζήτηση και λύση απόφασης για την λειτουργία του Ξενώνα. Ήταν ένα από τα τελευταία αιτήματα του Συλλόγου που έκανε στις 29-11-2021 με αρ. πρωτ. 14227.

Υπάρχει λόγος που θα αναφερθούν όλα τα παρακάτω, αιτήματα που έχει καταθέσει ο Σύλλογος τουλάχιστον την τελευταία 2ετία, δεύτερος μήνας του ‘20 με αριθμό πρωτοκόλλου 1302 καθώς και με αριθμ. πρωτ. 1303,  άλλο αίτημα 4/6/20 αριθ. Πρωτ. 5910, 22/6/20 άλλο αίτημα με αριθμ. πρωτ. 6689, 12/7/2021 αριθ. Πρωτ. 7526, σε όλα τα παραπάνω σιγή ιχθύος από την Δημοτική Αρχή, ουδεμία απάντηση. 8/10/21 ο Σύλλογος πλέον κάνει αίτημα – καταγγελία προς το συνήγορο του Πολίτη. Σε 20 μέρες πήραμε απάντηση θετική, γνωστοποίησε και στο Δήμο, ο Συνήγορος του Πολίτη  ζητώντας  απάντηση από το Δήμο. Η Δημοτική αρχή σιωπά και πάλι, ο συνήγορος του Πολίτη επανήλθε περιμένοντας την απάντηση του Δήμου, που δεν πήρε ποτέ, κάτω από την πίεση λοιπόν του Συνηγόρου στις 13/1/22 δίνει απάντηση ο Δήμαρχος χωρίς να έχει φέρει το θέμα στο συμβούλιο, απαντώντας τα εξής, «ότι ο φάκελος του Συλλόγου  δεν ολοκληρώθηκε, διότι αυτού του είδους τα αιτήματα δεν πρωτοκολλούνται». Αναρωτιόμαστε αν μπορεί να βρεθεί έστω και ένας έλληνας πολίτης που  να έχει καταθέσει στο δημόσιο το αίτημά του  και να μην έχει πάρει αριθ. πρωτοκόλλου. Παρά ταύτα όλα τα παραπάνω έγγραφα που ανέφερα  έχουν αριθμό πρωτοκόλλου. Αναρωτιόμαστε λοιπόν τι αριθμούς πρωτοκόλλου έχουν τα έγγραφα του Συλλόγου μας; Αριθμούς  μαϊμού;  Σε ποιους πολίτες απευθύνεται η Δημοτική αρχή; Γιατί αυτός ο εμπαιγμός; Αναφέρεται η Δημοτική αρχή στους πολίτες προ του ’74, που τα έσκιαζε η φοβέρα και  το αποφασίζουμε  και διατάζουμε, ή σε αλλοτινές εποχές   που ο Ναπολέων) έλεγε “το κράτος είμαι εγώ»;

Αν είχε ασχοληθεί έστω και για λίγο η Δημοτική αρχή και ήθελε πράγματι να συμβάλλει για την επίλυση του προβλήματός μας θα είχε ανοίξει το φάκελο, θα έβλεπε τα έγγραφα που μας επιτρέπουν να βγάλουμε ΚΑΔ, αν ήθελε να βοηθήσει πάντα βέβαια, αλλά δεν ήθελε για τους δικούς τους λόγους. Όλοι οι σύλλογοι έχουν κοινωφελή δραστηριότητα, αυτή την στιγμή δεν μπορώ να αναφέρω λεπτομερώς τα έργα τους, ωστόσο είναι όλα αξιόλογα, μακρόπνοα με ηθικό και κοινωνικό βάρος. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες κάνουν έργα από την φορολογία των Ελλήνων πολιτών και όχι από την τσέπη του  εκάστοτε Δημάρχου ή Περιφερειάρχη. Οι Σύλλογοι κάνουν έργα από τις τσέπες των μελών τους! Απαντήσατε στο συνήγορο του πολίτη ότι αν όχι όλοι οι Σύλλογοι, οι περισσότεροι υπό τον μανδύα του καταστατικού τους προσπορίζονται κέρδη και κινούνται με αδιαφάνεια, στερούνται νομιμότητας από τις παραχωρήσεις  και εκμισθώσεις  της περιουσίας του Δήμου .  Έχετε τέτοια στοιχεία κα Δημοτική Αρχή για τον Σύλλογό μας; Αν έχετε καταθέστε τα. Ψάξτε αλλού για αδιαφάνειες. Ο Σύλλογος μας είχε τη δύναμη να φτιάξει ένα έργο μια περιουσία που φωνάζει και λέει είμαι κοινωφελές, εσείς δεν το ακούτε, περιήλθε στα χέρια σας  ελέω Καποδίστρια. Ένα άλλο μεγάλο κοινωφελές έργο είναι η χάραξη και διάνοιξη του δρόμου Βάστα – Αγία Θεοδώρα, που στις αφίσες αναγράφεται τώρα πια Αγ. Θεοδώρα – Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Ούτε το βλέπετε, ούτε το ακούτε και αυτό. Ανύπαρκτο το Βάστα!  Οι Δήμοι που θέλουν να συμβάλλουν για να προχωρήσουν μπροστά οι Σύλλογοι και να κάνουν έργα πνοής, συνεργάζονται μαζί τους.   Παρακαλούμε τη Δημοτική Αρχή αν θέλει να συμβάλει θετικά προς επίλυση των προβλημάτων του Συλλόγου μας έχει καλώς, αν όχι να μην σπέρνει διχόνοια στο Σύλλογό μας.

Λάθη γίνονται και θα γίνονται, δολιότητες και σκοπιμότητες δεν πρέπει να υπάρχουν διότι η κατάχρηση εξουσίας και η παράβαση καθήκοντος τιμωρούνται, αυτό βέβαια ισχύει για όλους μας.

Για το Δ.Σ.

Μητροπούλου Κωνσταντίνα

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ