Νέα της Μεγαλόπολης:Αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης της Αρκαδίας – Κίνδυνος να χαθούν περιουσίες!

0
549

Στις 3/2 έγινε ανάρτηση των δασικών χαρτών της Αρκαδίας (www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Info1_Page.aspx)
Κάθε πολίτης που έχει στην κατοχή του σπίτι, οικόπεδο, χωράφια ή άλλο γεωτεμάχιο, θα πρέπει να δει τι προβλέπουν οι δασικοί χάρτες για την περίπτωσή του και αν δει ότι υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να υποβάλλει αντίρρηση (για την Αρκαδία η προθεσμία λήγει στις 18 Απριλίου 2017).

Εάν δεν υποβληθεί αντίρρηση και κυρωθεί ο δασικός χάρτης, ο ιδιοκτήτης του γεωτεμαχίου α) δεν θα μπορεί πλέον να το πουλήσει ή να το μεταβιβάσει στα παιδιά του, β) δεν θα μπορεί να πάρει αγροτικές επιδοτήσεις καθώς θα θεωρείται δασική έκταση!
Από την εξαιρετικά μικρή προθεσμία που δίδεται για να ενημερωθούν οι πολίτες και να υποβληθούν αντιρρήσεις, συν το γεγονός ότι, μόνον ηλεκτρονικά μπορεί να δουν τους δασικούς χάρτες και να εντοπίσουν την ιδιοκτησία τους (πρόβλημα ιδιαίτερα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία αλλά και όλους όσοι δεν δυνατότητα να χειριστούν την online εφαρμογή της ΕΚΧΑ που έχει σχεδιαστεί για γνώστες GIS), υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν περιουσίες!
Ένα επιπλέον σημαντικό πρόβλημα είναι το κόστος του ειδικού τέλους που απαιτείται για την υποβολή αντιρρήσεων που ξεκινά από 45 ευρώ για εκτάσεις έως 1.000τ.μ. και φθάνει τα 3.600 ευρώ για εκτάσεις πάνω από 300.000τ.μ.
Ως εκ τούτων απαιτείται να μεγαλώσει σημαντικά η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων και να μειωθεί το κόστος. Ας το δουν οι κυβερνώντες.

Κ.Φ. από τα Νέα της Μεγαλόπολης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here