ΑρχικήΑΡΘΡΑΝέα Συλλόγου Τριποταμιτών

Νέα Συλλόγου Τριποταμιτών

Γιορτάσαμε και φέτος τον πολιούχο του χωριού μας Άγιο Δημήτριο μέσα σε μια άκρως συγκινησιακή ατμόσφαιρα, γιατί όλοι κατανοούμε ότι πιθανόν να ήταν η τελευταία φορά ,μετά την αναγκαστική απαλλοτρίωση του χωριού μας και τη δικαστική απόφαση που διατάσσει την αποπομπή μας.

Τελέσαμε τη θεία λειτουργία και αρτοκλασία του συλλόγου μας για υγεία και προκοπή όλων μας και ακούσαμε τα συγκινητικά λόγια του παπα-Βασίλη μας που μεταξύ άλλων τόνισε ότι  είναι αδύνατον να αποχωρήσουμε από το χωριό μας αφού η πολιτεία δεν μας δίνει το χώρο που έχουμε υποδείξει, να στήσουμε από την αρχή το νέο οικισμό μας και να στεγάσουμε εκεί τις μνήμες και τα όνειρά μας. Τα όνειρα των παιδιών και των εγγονών μας . Τι σημασία έχουν κάποια στρέμματα «δάσους» για τον οικισμό μπροστά στα χιλιάδες που καταστράφηκαν προκειμένου να λειτουργήσει η ΔΕΗ και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος;

Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Χριστογιαννόπουλος Αθανάσιος  και οι αντιδήμαρχοι κ.κ Σιέμπος Δημήτριος και Καλογερόπουλος Θεοφάνης.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε συνεστίαση και συζήτηση στο χώρο του σχολείου , όπου συζητήσαμε  τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του τάχτηκε υπέρ της απαίτησής μας για την μετεγκατάσταση του χωριού μας και υποσχέθηκε να θέσει το θέμα στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τους αρμόδιους υπουργούς. Στη συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση οι αντιδήμαρχοι, ευχόμενοι να βρεθεί λύση στο θέμα μας και δήλωσαν ότι θα έχουμε τη συμπαράστασή τους. Λυπηθήκαμε που ακούσαμε από τον κ. Καλογερόπουλο ότι πολλοί Μεγαλοπολίτες δεν είναι ενημερωμένοι για το θέμα μας και ότι λένε οι Τριποταμίτες τα πήραν (τα οικονόμησαν) και δεν φεύγουν. Κάτι τέτοιο πιστεύαμε ότι δε θα συνέβαινε γιατί έγιναν αλλεπάλληλα Δημοτικά Συμβούλια με το θέμα μας, γράφτηκαν πολλά στον τοπικό τύπο, δόθηκαν συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα αλλά ενημερώνονταν συνεχώς και από τους πατριώτες μας που άφησαν το χωριό μας και κατοικούν στην πόλη μας για τους γνωστούς λόγους (εργασία, σχολεία, φροντιστήρια κ.λ.π.)

Οι Τριποταμίτες βίωσαν ότι πιο άσχημο θα χρωστούσε η μοίρα σε ανθρώπους ,αναγκάστηκαν να ξεθάψουν τους νεκρούς τους και να τους μεταφέρουν σε άλλο νεκροταφείο, να σβήσουν την ιστορία τους ,τις θύμησές τους, τις γωνιές που έκλαψαν, πόνεσαν, ίδρωσαν και στέγασαν τις αγωνίες και τα όνειρά τους. Πληρώθηκαν με ποσά που δεν επαρκούν να φτιάξουν κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχαν. Σίγουρα δε θα θέλαμε να ανταλλάξουμε την τύχη μας με κανέναν σας.

Διαβάσαμε στο «Καφενείο της Μεγαλόπολης» κάποια ανώνυμη επιστολή που δημοσιεύτηκε στις 30/10 από κάποιο δήθεν «Βήμα Τριποταμιτών». Δεν ξέρουμε αν κάποιος ή κάποιοι όπως λέει δεν καλύπτονται από τα συλλογικά όργανα του χωριού μας (Σύλλογο, τοπικό συμβούλιο, εκκλησία). Είναι γνωστό ότι τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια γίνονται τουλάχιστον 3-4 συνεστιάσεις το χρόνο , λαϊκές συνελεύσεις κάθε φορά που προκύπτει κάτι με τα θέματά μας και δίνεται  άπλετος χρόνος να ακούσουμε κάθε άποψη και να προγραμματίσουμε την πορεία μας. Μήπως δεν ήταν παρόντες ή δεν είχαν άποψη. Οι αποφάσεις μας ήταν όλες ομόφωνες και προχωρούσαμε και προχωράμε με σύμπνοια και αποφασιστικότητα. Που ήταν στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, πριν δύο μέρες, και γιατί δεν παρουσιάστηκαν να διατυπώσουν τις απόψεις τους και τις κρίσεις τους. Ας βγει ή ας βγουν από τα σκοτάδια της αφάνειάς τους και ας σταθούν αλληλέγγυοι με όλους μας προκειμένου να πετύχουμε το σκοπό μας. Εξυπακούεται ότι κάθε ένας έχει δικαίωμα να δημοσιεύει τις απόψεις του, αν θέλει, φτάνει να τις υπογράφει γιατί αλλιώς κάτι άλλο συμβαίνει.

Τέλος θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον πάρεδρό μας και όλους όσους βοήθησαν στον εορτασμό και την συνεστίαση.

    Από το Δ.Σ του συλλόγου

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ