ΑρχικήΑΡΘΡΑΝέα Συλλόγου Τριποταμιτών και επιστολή στον νέο Δήμαρχο Μεγαλόπολης

Νέα Συλλόγου Τριποταμιτών και επιστολή στον νέο Δήμαρχο Μεγαλόπολης

Προς τους απανταχού Τριποταμίτες,

Αγαπητοί μας,

συγκεντρωθήκαμε και πάλι φέτος στην αγία μας Παρασκευή, μέσα σ ΄αυτόν τον θαυμάσιο χώρο με τα αιωνόβια πλατάνια και τις δροσερές πηγές να προσκυνήσουμε ευλαβικά και να την παρακαλέσουμε να μεσιτεύει πάντα για όλους μας και ιδιαίτερα για τους νέους που δοκιμάζονται περισσότερο αυτή την περίοδο.

Η τελετή ξεκίνησε με την υποδοχή  των αγίων λειψάνων που μετέφερε στο χώρο, με κάθε ευλάβεια, ο παπα-Βασίλης μας με τους ιερείς που συμμετείχαν στον εορτασμό. Με πομπή και κατάνυξη οδηγήθηκαν στο κέντρο του ναού για να γίνουν πηγή υγείας και προκοπής όλων των συμπατριωτών μας, φίλων και προσκυνητών.

Ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός από τους: τον πρωτοσύγκελο της Ι.Μ π. Ιάκωβο Κανάκη, τον Αρχιμ. Π. Αυγουστίνο Καραμπά, τους ιερείς π.  Παναγιώτη Σπανό, Καγιανά Χρήστο, Αθανάσιο  Ευταξία, Βασίλειο Σπανό, Δήμο Αδαμόπουλο και π. Ανδρέα Γεωργακόπουλο από Λάμπαινα  Μεσσηνίας προεξάρχοντος του π. Βασιλείου Δάρρα.

 Έψαλαν οι ιεροψάλτες Βανικιώτης Κων., Παναγιώτης Μαδούρος, Γεώργιος Ανδριανός και Κομποχόλης Δημήτριος.

Τον εορτασμό λάμπρυναν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι και πατριώτες μας Αθανάσιος Δάρρας και Ανδρέας Δούκουρης ,ο Δημ. Σύμβουλος Χίνης Βασίλειος και ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γ.Αθανασόπουλος.

Ακολούθησε συνεστίαση στην πλατεία του χωριού μας, που οργανώθηκε από τον πάρεδρό μας Γεώργιο Δημόπουλο και τους νέους του χωριού μας.

Το πρωί έγινε η Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία του Συλλόγου μας υπέρ υγείας των απανταχού Τριποταμιτών. Ακολούθησε συνεστίαση κάτω από τα πλατάνια και προσφέρθηκε σε όλους τους προσκυνητές μερίδα φαγητό και κρασί, προσφορά της εκκλησίας και του συλλόγου μας.

Για τη συνέχιση των έργων της Αγ.Παρασκευής προσέφεραν: οι Χρυσόστομος  Κ.Βανικιώτης εις μνήμη Κων. Π.Βανικώτη 100 Ευρώ ,ο Ιωάννης  Ν. Δρίβας στη μνήμη των γονέων του100 E , η Βικτωρία Θεοδωροπούλου ΣΙΚΑΓΟ 100 Ευρώ, από 50 E οι: Σπύρος και Δέσποινα Αποστολοπούλου, Παπαγεωργίου Ιωάννης ,Παπαγεωργίου Γεώργιος και Παν. Παπαντωνίου και 20 Ε ο Γ. Σπυρόπουλος και Φωτεινή Δάρρα .

Ακόμα βρέθηκαν στο χώρο δύο αρνάκια  (προσφορά στην Αγία Παρασκευή) και  2 κιλά μέλι (προσφορά του κ. Σεφερού Δημ.) που μετά τη λαχειοφόρο που πραγματοποιήθηκε συγκεντρώθηκαν 548,00 Ευρώ.

Ευχόμαστε στους προσφέροντες καλή προκοπή .

Τους ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα  όσους βοήθησαν στην οργάνωση του εορτασμού και ευχόμαστε η Αγία Παρασκευή να είναι πάντοτε μαζί τους. Ευχόμαστε και του χρόνου να βρεθούμε όλοι εκεί και να έχει λυθεί το θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού μας.

*Στις αρχές Αυγούστου πήραμε την απόφαση αρ.93/2019 του Μονομελούς Εφετείου Ναυπλίου που διατάσσει την αποβολή των κατόχων ή νομέων των περιοχών που περιλάμβανε η τελευταία αναγκαστική απαλλοτρίωση (οικισμού Τριποτάμου) και την προειδοποίηση της Λιγνιτικής Μονάδας Μεγαλόπολης να παραδώσουμε τα ακίνητα του οικισμού μας , ως την 30η Σεπτεμβρίου 2019, ελεύθερα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα και χωρίς κινδύνους η εξορυκτική δραστηριότητα.

Οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες των κτισμάτων του οικισμού δηλώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί μέχρις ότου η πολιτεία  μας αποδώσει την έκταση που έχουμε υποδείξει προκειμένου να κτιστεί εκεί ο νέος οικισμός. Σε αυτό συνηγορούν ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικού και Περιφερειακού συμβουλίου. Προγραμματίζουμε συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και περιμένουμε την ενεργή συμμετοχή των βουλευτών και πολιτευτών του Νομού μας (που έχουν όλοι ανεξαιρέτως συνηγορήσει σ’ αυτό) , του νέου Περιφερειάρχη ,των Δημάρχων (παλιών και νέου) για να υλοποιηθεί η απαίτηση των κατοίκων του οικισμού μας.

ΠΡΟΣ  κ .Αθανάσιο  Χριστογιαννόπουλο , Δήμαρχο Μεγαλόπολης

Αγαπητέ μας κ. Δήμαρχε,

κατ, αρχήν σας ευχαριστούμε για την ευγενή πρόσκλησή σας στην ορκωμοσία σας και του νέου Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνετε και ιδιαίτερα σήμερα που το μέλλον της περιοχής μας μοιάζει αβέβαιο και χρειάζεται προγραμματισμό ,φαντασία και ενορατικότητα.

Θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει το καλό και το μέλλον της περιφέρειάς μας. Το νέο Δημοτικό συμβούλιο με σύνεση, νηφαλιότητα και κυρίως συναίνεση θα πρέπει να ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα και όχι με τις παθογένειες του παρελθόντος.

Ελπίζουμε τέλος ότι θα σας έχουμε συμπαραστάτη στο θέμα που απασχολεί το χωριό μας στην προσπάθειά του να μη χαθεί από το χάρτη και να μην ακρωτηριαστεί περαιτέρω ο Δήμος μας.

Μετά τιμής

 Δάρρας  Ηλίας                                                                                                                

πρόεδρος του συλλόγου

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ