Νέα Συλλόγου Ανθοχωριτών “Ο Άγιος Γεώργιος” – Οκτώβριος 2015

0
215

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στην ορεινή Κορινθία.

Επισκεφτήκαμε την μονή Αγ.Γεωργίου Φενεού με το κρυφό σχολείο και γευτήκαμε γλυκό τριαντάφυλλο παραγωγής των μοναχών της .Στη συνέχεια φτάσαμε στην πανέμορφη λίμνη Δόξα και την παλιά μονή Αγ Γεωργίου Φενεού,η οποία είναι αφιερωμένη στον Αγ. Φανούριο και ψάλλαμε κατά παραίνεση της κας. Ευγενίας Πολίτη το <<Αγνή Παρθένε Δέσποινα>>.Κατόπιν κάναμε στάση στο ιστορικό χωριό Γκούρα όπου απολαύσαμε τον πρωινό μας καφέ.

Επόμενος σταθμός μας η λίμνη Στυμφαλία με το μαγευτικό μουσείο Περιβάλλοντος.Το μεσημέρι φάγαμε στο χωριό Καστανιά με την υπέροχη θέα.Εκεί απολαύσαμε το γευστικό μενού και το γλυκόπιοτο κρασί και χορέψαμε με την ψυχή μας μέσα σε κλίμα ευφορίας και διασκέδασης.

Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Ι.Ν Αγ.Νικολάου στο χωριό Ασπρόκαμπος,ώπου προσκυνήσαμε με κατάνυξη τον Δακρύοντα Εσταυρωμένο και τελέσαμε με τον εφημέριο του χωριού παράκληση στη χάρη Του.Και εδώ η κα Ευγενία μαζί με τον Θοδωρή Φωτόπουλο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ψάλλοντας κατά την διάρκεια της ιερουργίας.

Τελευταία στάση μας η Νεμέα με τα δεκάδες οινοποιεία της.Ένα από αυτά υπήρξε τόπος επισκέψεως και εμπειρίας μας,πραγματοποιώντας ένα σύντομο αλλά πλούσιο σε γνώσεις ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού.Η επιστροφή μας στη Μεγαλόπολη αργά το απόγευμα,μας άφησε όλους με τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς και την υπόσχεση για την συμμετοχή μας σε επόμενες αποδράσεις του Συλλόγου μας.

Ολοκληρώθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οικίσκου που μας παραχώρησε ο Δήμος Μεγαλόπολης, για τις διοικητικές ανάγκες του Συλλόγου μας.Έτσι κατέστη ένας σύγχρονος και καλαίσθητος χώρος που κοσμεί όχι μόνο το χωριό μας αλλά και το Σύλλογό μας ως φορέα πολιτισμού και ανάπτυξης. Ευχαριστούμε θερμά το Δημήτρη Σεφέρο για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην προσπάθεια αυτή.Άλλωστε ο ίδιος έχει πολλές φορές σταθεί αρωγός των προσπαθειών του Συλλόγου μας.

Το Δ.Σ. εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την οικονομική στήριξη του Συλλόγου μας από τα έσοδα που προέκυψαν αντί κατάθεσης στεφάνων κατά την εξόδιο ακολουθία του συμπατριώτη μας Κων/νου Δημητρόπουλου.Παράλληλα καταθέσαμε ένα σεβαστό ποσό στο ίδρυμα παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «ΦΛΟΓΑ» προς τιμήν του.

Κλείνοντας ανακοινώνουμε πως η προγραμματισμένη μουσική βραδιά της 31ης Οκτώβρη αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας,συμμετέχοντας έτσι στο πένθος της οικογενείας του.

Παναγιώτης Παγιώτας (Μπινιώρη)

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here