ΑρχικήΑΡΘΡΑΝέα Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης 'Ο Άγιος Γεώργιος'

Νέα Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης ‘Ο Άγιος Γεώργιος’

ΝΕΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

Το Σάββατο 09 Ιουλίου ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε στον αύλειο χώρο του πνευματικού κέντρου του χωριού μας μία ζεστή μουσική εκδήλωση με την ορχήστρα του Στάθη Αναγνώστου.Αρκετοί ήταν οι συμπατριώτες και φίλοι που επέλεξαν να περάσουν την όμορφη αυτή βραδιά μαζί μας, απολαμβάνοντας παλιά αγαπημένα λαΪκά και ρεμπέτικα τραγούδια.Προσφέρθηκε σε όλους πλήρες μενού και άφθονο κρασί,ενώ η ατμόσφαιρα κράτησε το ενδιαφέρον όλων αμείωτο και τη  διασκέδαση στα ύψη.Να ευχαριστήσουμε εδώ θερμά τον καλό φίλο Δημ. Σεφέρο για την προσφορά τού κρασιού καθώς και την Γεωργία Πετροπούλου για την δική της, που αφορούσε εδέσματα στην εν λόγω εστίαση.

Με εργασία των μελών του Συλλόγου, αντικαταστάθηκαν τα παλιά και χαλασμένα πλέξι γκλας των παραθύρων στο προσκυνητάρι – παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, με νέα όμορφα χρωματιστά τζάμια, όπου σε συνδυασμό με την πρόσφατη ανακαίνιση και επένδυσή του με διακόσμηση τύπου πέτρας, χαρίζουν τόσο στο προσκυνητάρι, όσο και στο Ναό την επιβλητικότητα και το κάλλος που του αρμόζουν.Να τονίσουμε πως το κόστος επένδυσης κάλυψε συμπατριώτης μας που επιθυμεί την ανωνυμία του, ενώ το κόστος εργασίας, ο Χαράλαμπος Κρόκος.

Στις 03.07.2016 και σε ηλικία 85  ετών απεβίωσε στην Αθήνα όπου νοσηλευόταν, η Γεωργία Β.Γρηγοροπούλου, το γένος Χασομέρη, αδελφή της πρεσβειτέρας του χωριού μας Αναστασίας Αθανασοπούλου, με καταγωγη από Καλυβάκια Μεγαλοπόλεως.
Ετάφη την επομένη στο κοιμητήριο του Αγ. Δημητρίου.Ο Θεός ας την αναπαύσει.

 

ΝΕΑ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

Την Παρασκευή 12.08.πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας μία όμορφη βραδιά, με νηστήσιμο χαρακτήρα, στο πνεύμα των ημερών του «Πάσχα» της Παναγίας.Μελιτζάνες,κολοκύθια, πατάτες και άλλα κηπευτικά μέσα από διάφορες συνταγές, αποτέλεσαν το εδεσματολόγιο της εστίασης, που συντρόφευσε συμπατριώτες και φίλους υπό το φως του φεγγαριού και τη δροσιά του Αυγούστου,μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το Σάββατο 20. 08 ετελέσθη με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια, Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους απανταχού της γης κεκοιμημένους Ανθοχωρίτες.Χοροστάτησε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, συνεπικουρούμενος από πατέρες της Ι. Μητροπόλεως, καθώς και από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο, ο οποίος μαζί με τους Ν. Παπαδόπουλο και Ηρ. Μπέζο κάλυψαν ιεροψαλτικώς την τελετουργία.Ακολούθως κλήρος και λαός μετέβησαν στο χώρο του κοιμητηρίου, οπού ο Σεβασμιότατος μοίρασε στάρι στα μνήματα, δεόμενος με σεβασμό και κατάνυξη για την ανάπαυση πάντων των κεκοιμημένων, προς το Δημιουργό και Κύριο μας.Έτσι, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης, τελέστηκε  το μεγάλο αυτό χρέος αλλά και καθήκον που έχουμε άπαντες προς τους νεκρούς μας, όπως άλλωστε τόνισε στο καταληκτικό μύνημά του και ο Σεβασμιότατος.Ακολούθησε στην αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου, η προγραμματισμένη εκδήλωση τίμησης του συμπατριώτη μας, δάσκαλου και Επιθεωρητή Δημ. Εκπ/σης Βασ. Γιαννακόπουλου.Τη βράβευση πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας,ο οποίος συγκινημένος ασπάσθηκε τον τιμόμενο σε ένδειξη σεβασμού.Είναι γνωστή εξάλλου η ταπεινότητα που διακρίνει τον Ιεράρχη μας, κάτι που τον τιμά ιδιάιτερα.Η ημέρα έκλεισε με συνεστίαση συμπατριωτών και φίλων στο εξοχικό κέντρο «Γρίλλος».

Το Σάββατο 27.08 τελέστηκε στο χωριό μας το μνημόσυνο του Κων/νου Δημητρόπουλου χοροστατούντος του π. Θ. Γεωργαντά.Η οικογένεια του εκλιπόντος προσέφερε καφέ  και ακολούθως γεύμα στην ταβέρνα «Αλώνια» της Γέφυρας.Ο Σύλλογός μας εύχεται υγεία και μακροζωία στην οικογένεια του και αιώνια την μνήμη του.

anthoxori-8-2016 (1) anthoxori-8-2016 (2)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ: Εκ παραδρομής δεν ανεφέρθει στο προηγούμενο φύλλο, πως στην ετήσια γιορτή των παιδιών – εθελοντική προσφορά τροφίμων, το ψητό χοιρινό ως κυρίως πιάτο της εστίασης, ήταν προσφορά του Κώστα Σαραντόπουλου.Τον ευχαριστουμε θερμά. Ευχαριστούμε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, τον Ιερό κλήρο που τον συνόδευε, καθως και τους ιεροψάλτες της Θ.Λειτουργίας της 20.08.2016 για την παρουσία τους.( η Δημοτική Αρχή,συμπολίτευση και αντιπολίτευση, παντελώς απούσα). Ευχαριστούμε τις γυναίκες του χωριού που ετοίμασαν το στάρι, την Μ. Φωτοπούλου για τους άρτους και την Βασ. Φωτοπούλου για τα κουλουράκια  και βουτήματα.Επίσης για την οικονομική τους συνεισφορά ευχαριστούμε τον Β. Γιαννακόπουλο,την  Δημ.Μπινιώρη και τον Χρ. Νασιόπουλο (ταβέρνα «Γρίλλος» ).

Κλείνοντας ο Σύλλογος εύχεται περαστικά στο μέλος του Δ.Σ. Αρ.Καλογερόπουλο, για την πρόσφατη πολυήμερη περιπέτεια υγείας του.

 

 

Παγιώτας Παναγιώτης ( Μπινιώρη)

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια