Νέα Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης ” ο Άγιος Γεώργιος”

0
183

Την Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η μεγάλη εκδήλωση του Δήμου Τρίπολης για την παρουσίαση της πόλης ως υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.Το παρόν έδωσε και ο Σύλλογός μας ως ένας εκ των μελών της αντιπροσωπείας, που με επικεφαλής το Δήμο Μεγαλόπολης εκπροπροσωπεύσαμε την επαρχία μας, στηρίζοντας την μεγάλη αυτή προσπάθεια.Μια προσπάθεια που πραγματικά μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει τόσο στο Νομό μας, όσο και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Την Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2016 απεβίωσε στην Αθήνα ο συμπατριώτης μας Σαραντόπουλος Φ. Παναγιώτης, σε ηλικία 84 ετών. Ο εν λόγω υπήρξε ένθερμος πατριώτης, ιδιαιτέρως αγαπητός σε όλους ,ενώ πολλές φορές και ποικιλοτρόπως βοήθησε το χωριό, το Σύλλογο Ανθοχωριτών Αθήνας, αλλά και το Σύλλογό μας.Η εξόδιος ακολουθία του πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο του Αγ. Δημητρίου, ενώ το 40ήμερο μνημόσυνο θα τελεστεί το Σάββατο 12 Μαρτίου στον Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονος Άνω Καλαμακίου.

Την Κυριακή 07 Φεβρουαρίου 2016 ένας ακόμη πατριώτης μας έφυγε από κοντά μας εντελώς αναπάντεχα και ξαφνικά.Πρόκειται για τον Φίλλιπο Θ. Φωτόπουλο ο οποίος σε ηλικία 65 ετών έθεσε εαυτόν στη μακρά λίστα των τεθνεωτών Ανθοχωριτών. Αδελφός της Γ.Γραμματέως του Συλλόγου μας, υπήρξε προσφιλής και αγαπητός σε όλους μας, ενώ αποτελούσε και μέλος του Συλλόγου μας.Το 40ήμερο μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου Μπραχαμίου, την Κυριακή 13 Μαρτίου.

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν.Αγ Τιμοθέου και Μαύρας το 40ήμερο μνημόσυνο του Πανταζή Γ.Θεόδωρου, υιού της συμπατριώτισσας μας Σοφίας Θ. Παπαδοπούλου, ο οποίος απεβίωσε στις 25.01 2016.Πλήθος συγγενών, φίλων και Ανθοχωριτών παρέστησαν και συμπαραστάθηκαν στο πένθος της οικογένειας.

Εκ του Συλλόγου μας εκφράζονται τα βαθύτατα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες και των τριών αποβιασάντων.Ελαφρά η αττική γη που τους σκεπάζει.
Εν αναμονεί των εορταστικών εκδηλώσεων του τριημέρου της Καθαροδευτέρας, ο Σύλλογος μας θα κινηθεί αναλόγως των αντιστοίχων εκδηλώσεων του Δήμου Μεγαλόπολης καθώς και των τελευταίων θλιβερών γεγονότων.

Την Κυριακή 27 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί στο χωριό μας εκδήλωση απονομής φόρου τιμής,στους υπέρ Πατρίδος πεσόντες Ανθοχωρίτες. Στο νεοανεγερθέν μνημείο στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν.Αγ. Γεωργίου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων καθώς και σύντομοι λόγοι.Κλείνοντας θα ψάλλουμε όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο.Θα ακολουθήσουν κεράσματα στην αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου.
Ευχόμαστε καλές Απόκριες και καλή Σαρακοσστή σε όλους.

Παγιώτας Παναγιώτης (Μπινιώρη)

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here