Νέα Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης “Ο Άγιος Γεώργιος”

0
216

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 το χωριό μας γιόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου. Πλήθος κόσμου γέμισε την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου προκειμένου όλοι μαζί να λειτουργηθούμε για τη μεγάλη αυτή ημέρα σε μία εορτή που αποτελεί για εμάς τους Ανθοχωρίτες ορόσημο, αφού τόσο ο καθεδρικός ναός της κοινότητός μας όσο και ο νέος ναός, του οποίου η ανέγερση εξελίσσεται ομαλά, θα φέρει τα ονομαστήρια της εορτής αυτής.

Στη Θεία Λειτουργία, που ήταν αρχιερατική, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, οι Πανοσιολογιότατοι Αρχιμανδρίτες π. Ιάκωβος και π. Γρηγόριος καθώς και ο ιερέας του χωριού μας πατήρ Χρήστος. Ιεροψαλτικές υπηρεσίες προσέφεραν οι Ηρακλής Μπέζος και Νίκος Παπαδόπουλος. Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κος Διονύσιος Παπαδόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου κος Βασίλης Χίνης. Τέλος προσφέρθηκε αρτοκλασία για όλους τους απανταχού Ανθοχωρίτες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησαν – όπως προέβλεπε άλλωστε και το πρόγραμμα του Συλλόγου μας – τα εγκαίνια καθώς και ο αγιασμός του νεότευκτου και πλήρως ανακαινισμένου γραφείου του Συλλόγου μας. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ενώ την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού ο ίδιος, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, ο τοπικός εκπρόσωπος της κοινότητας Κώστας Σαραντόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Παναγιώτης Παγιώτας. Οι καλεσμένοι μας περιηγήθησαν το χώρο ενώ ο Σεβασμιότατος χάρισε τις ευχές και τις ευλογίες του προς το Σύλλογό μας εγγράφως. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο εκδότης της εφημερίδας «Νέα της Μεγαλοπόλεως» Κώστας Φίλανδρος. Εν συνεχεία, προσφέρθηκαν καφές και κεράσματα στην αίθουσα του Πνευματικού μας κέντρου καθώς και γεύμα για όλους τους παρευρισκόμενους στο εξοχικό κέντρο «Αλώνια» στη γειτονική Γέφυρα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, στην οποία μεταξύ άλλων αποφασίστηκε όπως η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου μας πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3/01/2016 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Πνευματικού μας κέντρου στο Ανθοχώρι. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η παράδοση των δώρων της μεγάλης λαχειοφόρου αγοράς που διοργανώνει ο Σύλλογός μας.

Την Τετάρτη 25/11/2015 ο Σύλλογός μας συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μεγαλόπολης δια του Προέδρου του, στην οποία κατετέθησαν προτάσεις που αφορούν το χωριό και το Σύλλογό μας.

Τέλος, την Κυριακή 25/11/2015 ο Σύλλογός μας με αρκετούς συμπατριώτες παρευρέθηκε στον ετήσιο εορτασμό μνήμης της Εθνικής Αντίστασης – στην ομώνυμη πλατεία Μεγαλόπολης – όπου όλοι μαζί τιμήσαμε όχι μόνο τα θύματα της εν λόγω περιόδου της επαρχίας Μεγαλοπόλεως, αλλά και τους 3 συμπατριώτες μας οι οποίοι επισήμως προσφωνήθησαν για πρώτη χρονιά στο προσκλητήριο νεκρών μετά την πρόσφατη αναγνώριση και αναγραφή τους στο συγκεκριμένο μνημείο.

Κλείνοντας ευχόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες και φίλους, Καλά Χριστούγεννα και μία ακόμα καλύτερη Νέα Χρονιά.
Παναγιώτης Παγιώτας (Μπινιώρη)

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here