Νέα Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος»

0
97

Στις 23 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που αφορούν τον εσωτερικό διάκοσμο και εξοπλισμό του νέου Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Ανθοχωρίου.

Το συνεργείο της αναδόχου εταιρείας Εκκλησιαστικών Ειδών, τοποθέτησε το μεγαλοπρεπές τέμπλο, το Δεσποτικό, το ψαλτήρι, καθώς και τα λοιπά Ιερά σκεύη, χαρίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο στο Ναό την αίγλη και τη λαμπρότητα που ταιριάζουν στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στα Εισόδια της Οποίας είναι αφιερωμένος, τονίζοντας παράλληλα το Χριστοφόρο και φιλοπρόοδο πνεύμα που χαρακτήριζε πάντα την ιστορική μας κοινότητα σε ανάμνηση της οποίας ο νέος Ναός έρχεται σε συνέχεια του Παλαιού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου και της τοπικής μας Ενορίας.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες τόσο προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας μας, όσο και προς τα μέλη του, για τις προσπάθειες και τις κάθε είδους προσφορές που κατέβαλλαν για την ολοκλήρωση του Θεάρεστου αυτού έργου. Μετά και την ολοκλήρωση ορισμένων λεπτομερειών και διαδικαστικών θεμάτων, ο Ναός θα είναι – κτιριακά – λειτουργικός, αναμένοντας με ανυπομονησία τα μεγαλοπρεπή και ευλογημένα εγκαίνια Του, ο προγραμματισμός των οποίων αποτελεί μέριμνα του Εκκλ. Συμβουλίου.

Ο Σύλλογός μας για μια ακόμα χρονιά στην προσπάθειά του να τηρήσει αλλά και να τιμήσει τα πατροπαράδοτα Ελληνικά ήθη και έθιμα, απέστειλε Χριστουγεννιάτικες Ευχετήριες κάρτες – που τείνουν σιγά-σιγά να “καταργηθούν” , σε όλα τα μέλη. Επίσης απέστειλε και ημερολόγια σε πατριώτες μακρινών περιοχών και επίσημους φορείς της πόλης μας. Στόχος μας η διατήρηση των συνεκτικών δεσμών απανταχού των Ανθοχωριτών, καθώς και η προβολή των Ανθοχωρίτικων ιδεώδων προς π2σα κατεύθυνση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ : Ευχαριστούμε θερμά για τις σημαντικές οικονομικές τους συνεισφορές τους Γιαννακόπουλο Βασίλειο και Κουτσούκο Γεώργιο. Επίσης ευχαριστούμε την κα Σημαιοφόρου Γιώτα (κομμωτήριο “Μαλλί-Μαλλί”) και τον κον Μπακόπουλο Χαρ. (κέντρο Ελαστικών-Αμορτισέρ) για τις διαφημιστικές τους χορηγίες επί του ημερολογίου του Συλλόγου έτους 2019.

ΠΕΝΘΗ : Στις 29.10.2018 απεβίωσε στην Αθήνα σε ηλικία 94 ετών η Φωτοπούλου – Καράμαλη Κων/να. Η εξώδιος ακολουθία της έγινε την επομένη. Επίσης στις 19.12.2018 απεβίωσε στην Αθήνα σε ηλικία 96 ετών η Φωτοπούλου – Μπάρλα Σπυριδούλα. Η εξώδιος ακολουθία έγινε στις 21.12.2018. ‘Ηταν και οι δυο αδελφές, κόρες του Θεόδωρου και της Κυριακής Φωτόπουλου. Η μνήμη τους ας είναι αιωνία και το χώμα που τις σκεπάζει ελαφρύ. Ο Σύλλογός μας εκφράζει βαθύτατα συλληπητήρια στις οικογένειές τους. Ενημερώνουμε οτι το 40ήμερο μνημόσυνο της Σπυριδούλας Φωτοπούλου-Μπάρλα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού.

Κλείνοντας, εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στο μέλος και φίλο του Συλλόγου μας Σεφέρο Δημήτρη, για την απώλεια του πατρός του Παναγιώτη, η κηδεία του οποίου τελέστηκε στη γενέτειρά του Φαλαισία (Μπούρα) στις 21.11.2018. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
Παγιώτας Παναγιώτης ( Μπινιώρη)

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here