ΑρχικήΑΡΘΡΑΝέα Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος»

Νέα Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος»

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκαν οι άγιες μέρες του Πάσχα στο χωριό μας.Τη Μ. Τρίτη το απόγευμα και στην εκκλησιά μας τον Αη Γιώργη,τελέστηκε η ακολουθία Του Νυμφίου, μετά του ωραιοτάτου τροπαρίου της Κασσιανής.Χοροστάτησε ο πατήρ Θεόδωρος Γεωργαντάς, ενώ αρκετοί ήσαν οι πιστοί που παρακολούθησαν την λειτουργία.

Την Μ. Παρασκευή οι γυναίκες του χωριού ανέλαβαν, όπως και κάθε χρόνο βέβαια, το θεάρεστο έργο του στολισμού του Επιταφίου.Εδώ την ακολουθία τέλεσε ο ιερέας του χωριού μας π. Χρήστος Αθανασόπουλος, ο οποίος δυνατός και ακμαίος ετέθη στην κεφαλή της πομπής περιφοράς του Επιταφίου, εώς και την τοποθεσία ανεγέρσεως του νέου καθεδρικού ναού, αυτού των Εισοδίων της Θεοτόκου.Με σύμμαχο τον καιρό η ακολουθία πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπώς,παρουσία πολλών πιστών.

Το Μ. Σάββατο το πρωί και με λειτουργό και πάλι τον π. Θ. Γεωργαντά ετελέσθη Θ. Λειτουργία στην εκκλησιά μας προκειμένου οι πιστοί να συμμετάσχουν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.Ακολούθως το βράδυ της ίδιας ημέρας έλαβε χώρα η ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου χοροστατούντος του πατρός Χρήστου, με τα λαμπρά του για την περίσταση άμφια ,ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ευπρέπεια την ιερουργία.Βοηθούμενοι από τον γλυκό καιρό, εψάλλαμε το «Χριστός Ανέστη» στον περίβολο του ναού, εν μέσω δυνατών και χαρμόσυνων καμπανοκρουσιών, καθώς και πολύχρωμων πυροτεχνημάτων που γέμισαν τον ανθοχωρίτικο ουρανό.Δεν έλλειψαν και τα γνωστά βαρελότα, έθιμο παραδοσιακό,σκανδαλιστικό μα και επικίνδυνο.
Μετά το τέλος της Θ.Λειτουργίας ο Σύλλογος προσέφερε λαμπροκούλουρα, κόκκινα αυγά και τσίπουρο, ενώ σε όλα τα παιδιά δόθηκαν σοκολατένια αυγά. Παράλληλα μικροί και μεγάλοι άναψαν πολύχρωμα χάρτινα φαναράκια, απελευθερώνοντας τα στο έναστρο ουρανό, μεταφέροντας έτσι και με τρόπο οικουμενικό, μηνύματα αγάπης, ανθρωπιάς και ελπίδας. Θα πρέπει εδώ να ευχαριστήσουμε τους κ. Ηρακλή Μπέζο, κ. Ζωή Μωρογιάννη και Κ.Σαραντόπουλο για τις ιεροψαλτικές υπηρεσίες που προσέφεραν σε όλες τις ακολουθίες, αλλά να ευχηθούμε και στον ιερέα μας π. Χρήστο να είναι πάντα καλά και ο Αναστάντας Χριστός να του δίνει δύναμη όχι μόνο ως ιερέα μα και ως πνευματικό οδηγό όλων μας.

Την Δευτέρα 23 Απρίλη εορτάσαμε στο χωριό μας τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο.Εδώ χοροστάτησε για πρώτη φορά στην εκκλησιά μας, ο π.Διονύσιος Καζανάς εφημέριος Μαγουλιάνων Γορτυνίας, συνεπικουρούμενος από τους ιεροψάλτες Κ. Σαραντόπουλο και Ν. Παπαδόπουλο. Ο Σύλλογός μας προσέφερε λόγω ονομαστηρίων, αρτοκλασία ,υπέρ υγείας πάντων των μελών, ενώ μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας προσφέρθηκαν καφές και γλυκά των εορταζόντων την ημέρα, στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου. Και του χρόνου με υγεία.

Σε επίπεδο Συλλόγου αναφέρουμε πως την Μ. Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη ετήσια Γενική Συνέλευση.Αντηλλάγησαν απόψεις και παρατηρήσεις επί των πεπραγμένων της προηγούμενης διαχειριστικά χρονιάς, ενώ το Δ.Σ. έλαβε την τυπική απαλλαγή και την εντολή για απρόσκοπτη συνέχιση του έργου του.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ:Ευχαριστούμε για τις οικονομικές τους συνεισφορές προς το Σύλλογο μας, τους Γιαννακόπουλο Βασίλειο και Μαλτέζο Ευάγγελο.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ :Το Σάββατο 28 Απρίλη και στον Ι.Ν Αγ. Παντελεήμονως Αλίμου ετελέσθη το 40ήμερο μνημόσυνο της Μαρίας Π. Σαραντοπούλου.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει.
Την Κυριακή 17 Ιουνίου και στον Ι.Ν Αγίων Κων/νου και Ελένης Ηλιούπολης θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του Ιω.Δημητρόπουλου, συζύγου Παναγιώτας Μπάρλα.Αιωνία αυτού η μνήμη.

Παναγιώτης Παγιώτας ( Μπινιώρη )

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια