Νέα Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος»

0
656

Εορταστικό ήταν για το χωριό και το Σύλλογό μας το τριήμερο των Αποκριών, υποδεχόμενοι έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου ο Σύλλογός μας έλαβε μέρος στην εορταστική εκδήλωση του Δήμου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στον κλειστό χώρο της λαϊκής αγοράς. Προσφέραμε μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων προς τους συμμετέχοντες καρναβαλιστές, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην διασκέδαση όλων στην όμορφη βραδιά που ακολούθησε. Σημαντική υπήρξε η βοήθεια των γυναικών του Συλλόγου μας, Πετροπούλου Γεωργίας, Πανταζή Αναστασίας, Καραπιπέρη Γωγώς και Δημοπούλου Βασιλικής. Ωστόσο, στενάχωρο ήταν το γεγονός, ότι φέτος συμμετείχαμε μόλις οκτώ κοινότητες – Σύλλογοι, φαινόμενο που πρέπει να προβληματίσει όλους μας, και κυρίως το Δήμο, μιας και δεν υπήρξε ούτε επίσημη ενημέρωση, αλλά ούτε και πρόσκληση προς τους Συλλόγους. Εξάλλου, θα πρέπει οι υπεύθυνοι να αναλογιστούν ότι εμείς «μπαίνοντας» στην εν λόγω εκδήλωση πριν από 7 χρόνια – και στην οποία συμμετέχουμε από τότε ανελλειπώς – συμμετείχαμε μαζί με άλλες 40 και πλέον κοινότητες-Συλλόγους!!

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας με πλήρη επιτυχία το παραδοσιακό κάψιμο του Καρνάβαλου. Από νωρίς οι συμμετέχοντες κατέφθαναν στο χωριό, δίνοντας δυναμικό παλμό στην εκδήλωση. Τα παιδιά βεβαίως είχαν την τιμητική τους, ενώ όλοι μαζί απολαύσαμε το κάψιμο του Καρνάβαλου, το ομοίωμα του οποίου είχαμε προετοιμάσει από την προηγούμενη. Παράλληλα πολύχρωμα πυροτεχνήματα, αλλά και φαναράκια ευχών, απελευθερώθηκαν στον Ανθοχωρίτικο ουρανό, χαρίζοντας τη χαρά και την διασκέδαση στους παρευρισκόμενους.

Ακολούθησε συνεστίαση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, με πλήρες μενού μακαρονο-τυροωειδών πιάτων και άφθονο κράσι, δίνοντας δυνατά τον παραδοσιακό παλμό του εθίμου της «Μακαρονούς», της μέρας δηλαδή προ της έναρξης της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου , μαζευτήκαμε και πάλι στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου, στο χωριό, αυτή τη φορά με νηστίσιμο – σαρακοστιανό τραπέζι, μα πάντα με ευχάριστη και χαρούμενη διάθεση απ’ όλους, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια πτήσης χαρταετού. Τα απομεινάρια της φωτιάς που έκαψε τον Καρνάβαλο την προηγούμενη βραδιά, «ξαναζωντάνεψαν» δημιουργώντας και πάλι τη φωτιά, γύρω από την οποία μικροί και μεγάλοι πλαισίωσαν και αυτήν την εκδήλωση του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συμμετέχοντες και στις δύο αυτές εκδηλώσεις – οι οποίοι ομολογουμένως υπήρξαν αρκετοί – τις κυρίες του Συλλόγου που ετοίμασαν με αγάπη τα διάφορα εδέσματα, καθώς και τους προσφέροντες σε τρόφιμα και ποτά. Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία.

Γνωστοποιούμε προς άπαντες τους ενδιαφερόμενους πως την Κυριακή 25η Μαρτίου 2018 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης «Ο Πολύβιος» εορταστική εκδήλωση για την επαίτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Η εκδήλωση τελεί υπό κοινή διοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως μας και του Συλλόγου μας, οι οποίοι είναι και οι χορηγοί αυτής. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Δόκτωρ Κοινωνιολογίας της

Ιστορίας, διπλωματούχος Βυζαντινής μουσικής/ μαΐστωρ και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Δημήτριος Σταθακόπουλος, ενώ θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί με τοπικές φορεσιές της Αρκαδίας από το χορευτικό τμήμα της Μητροπόλεως, καθώς και λεβέντικα τραγούδια υπό τη συνοδεία 3μελούς παραδοσιακής ορχήστρας. Σας περιμένουμε όλους εκεί προκειμένου μαζί να αποδώσουμε και με αυτόν τον τρόπο την τιμή που αξίζει στους ήρωες προγόνους μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω μια σημαντική διόρθωση προς αποκατάσταση της αλήθειας. Στο φύλλο 900 – Φεβρουάριος ’18 της εφημερίδας «Νέα της Μεγαλόπολης» και βεβαίως εκ παραδρομής, ενεγράφει ότι στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως μας στην Αθήνα στις 14.01.2018, προς ενίσχυση του φιλόπτωχου ταμείου της, προσέφερα προσωπικά ποσό προς την κατεύθυνση αυτή. Το ορθόν είναι ότι το ποσό το προσέφερε ο Σύλλογος μας, σε μία πορεία κατά την οποία, πάντα και όσο δύναται θα βρίσκεται στο πλάι ανθρώπων ή φορέων ως αρωγός στις προσπάθειες των.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ : Ευχαριστούμε θερμά για τις οικονομικές τους συνεισφορές προς το Σύλλογο,

 τους Γιαννακόπουλο Βασίλειο και Σαραντοπούλου Ευγενική.

 

ΘΑΝΑΤΟΙ : Απεβίωσε την 20.02.2018 στην Αθήνα σε ηλικία 44 ετών ο συμπατριώτης μας Αθανάσιος Δ. Καραθανάσης. Η εξώδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο Δάφνης την επομένη. Ο Σύλλογος μας εκφράζει τα συλληπητήρια του στην οικογένεια του θανόντος και εύχεται ολόψυχα το χώμα που τον σκεπάζει να είναι ελαφρύ.    

 

 

                                                            Παγιώτας Παναγιώτης (Μπινιώρη)

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here