Νέα από το Βουτσαρά – Ο εορτασμός της Αγίας Τριάδας

Με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία έγινε ο εορτασμός του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος το διήμερο 27 και 28 Μαΐου

0
533

Κυριακή 27 Μαΐου – τουριστικό λεωφορείο έφερε από την Μεγ/λη την φιλαρμονική του Δήμου και προσκυνητές.
Ώρα 19οο περίπου άρχισε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντων του πανοσιολογιότατου π. Ελπιδοφόρου και του π. Γεωργίου Κοκοσούλη και των πρωτοψαλτών κ. Μαδούρου Παναγιώτη και Ελένης Κανέλλου, όλοι αφιλοκερδώς. Άρτους είχαν έξι οικογένειες και το εκκλησιαστικό συμβούλιο είχε άρτους για όλους τους απανταχού Βουτσαραίους.

Στη συνέχεια ο π. Ελπιδοφόρος μίλησε για την ημέρα και ο Πρόεδρος της Κοινότητας έδωσε αναμνηστικά στον π. Γεώργιο Κοκοσιούλη που ήρθε από το Ελληνικό και στον π. Ελπιδοφόρο να το δώσει στον π. Ιερώνυμο που δεν παρέστη στην εκδήλωση λόγω ίωσης. Στη συνέχεια άρχισε η περιφορά της εικόνας στο χωριό, τοποθετημένη πάνω σε ειδική κατασκευή, συνοδεία της φιλαρμονικής και με ασύρματη μικροφωνική, την εικόνα κράτησαν πάρα πολλά άτομα εναλλάξ συνοδευόμενοι από πάρα πολύ κόσμο (250 άτομα περίπου).

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κος Γιαννακούρας Ευάγγελος, ο τέως Δήμαρχος Γόρτυνος κος Μιχόπουλος Κων/νος, ο τέως Δήμαρχος Φαλαισίας κος Τσέκερης Γρηγόρης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεγ/λης κος Αντώνακας Νίκος, την εκδήλωση χαιρέτησαν τηλεφωνικά οι βουλευτές του Νομού Κωνσταντινόπουλος, Βλάσης και Παπαηλίου, μας τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρόεδροι των χωριών Μακρυσίου κος Πριλίγκος Δημ., Ρουτσίου κα Σπηλιοπούλου Γεωργία , Βελιγοστής κος Αλεβίζος Ευάγγελος, Αναβρυτού κος Θεοδωρόπουλςο Γεώργιος , από τους Συλλόγους μας τίμησαν με την παρουσία τους, από τον πολιτιστικό σύλλογο Βουτσαρά ο κος Σιμόπουλος Κώστας και κος Σταθόπουλος Γεώργιος από τον σύλλογο της Μαρμαριάς ο κος Μπάζιος Δημ. από τον σύλλογο Ρουτσίου η κα Παπαδοπουλου Μαρία από τον σύλλογο Ραψωμάτη οι κος Κανέλλος Λεωνίδας και Κώστας , ο κος Σαλεσιώτης Δημ., από τον σύλλογο Λεονταριτών Αττικής ο κος Έρωτας Ηλίας και από τον τοπικό σύλλογο η κα Μανιάτη Μ., από τον σύλλογο Αναβρυτού ο κος Παπακυριαζής Ιωάννης, από τον σύλλογο Κοτσιριδίου ο κος Αγγελόπουλος Ευάγγελος, ο πρόεδρος της φιλαρμονικής κος Γαλάνης Κων/νος, ο πρόεδρος του συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης κος Αντζινάς Νικ., ο καθηγητής στο Αστεροσκοπείο Αθηνών κος Ζαχαρόπουλος Ζαχ,. ο τέως αντινομάρχης Κος Ευθύμιος Τζανετόπουλος ο τέως πολιτευτής του Σύριζα κος Κάβουρας Αναστάσιος, ο εκδότης της εφημερίδας Νέα της Μεγ/λης κος Φίλανδρος Κων/νος , ο εκδότης εφημερίδας Αρκαδικοί Ορίζοντες κος Γιαννακούρας Δημ., ο συγγραφέας κος Ασημακόπουλος Ιωάν., ο γεν. γραμματέας του συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ κος Ζαχαρόπουλος Δημ., (η Κοινότητα ζητά συγνώμη που δεν τον προσφώνησε).

Με το πέρας της περιφοράς όλος ο κόσμος οδηγήθηκε στην πλατεία του χωριού όπου γεύτηκαν τραχανά με γίδα βραστή προσφορά του κου Σταυρόπουλου Παναγιώτη του Σταύρου από Ν. Υόρκη με το μοσχοφίλερο να ρέει άφθονο σε μια καλοκαιρινή βραδιά. Πρόβλημα δημιουργήθηκε στην αποχώρηση του Λεωφορείου λόγων των πολλών αυτοκινήτων.
Την εικόνα είχαν στολίσει τέλεια οι γυναίκες του χωριού και τον περιβάλλοντα χώρο.

Η φιλαρμονική έκλεισε την βραδιά μετά την περιφορά με τον εθνικό ύμνο.
Την Δευτέρα 28 Μαΐου έγινε θεία λειτουργία χοροστατούντος του π. Νικόλα και του πρωτοψάλτη κου Γκουγκούση Κανέλλου ,στην συνέχεια το εκκλησιαστικό συμβούλιο παρέθεσε γλυκά και καφέ στην πλατεία και όλοι ευχήθηκαν και του χρόνου με υγεία.

Η κοινότητα κάνει έκκληση στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων και των σπιτιών να καθαριστούν από τα χόρτα λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων υπάρχει μεγάλη βλάστηση όπου τα καθιστά επικίνδυνα τους καλοκαιρινούς μήνες. Το πρόστιμο βάσει του Νόμου είναι 1€ το τ.μ.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here