Νέα από τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Βουτσαρά

0
213

Αψηφώντας τον χειμωνιάτικο καιρό, αρκετοί Βουτσαραίοι και φίλοι μας διάλεξαν το χωριό μας, για να διασκεδάσουν και να ξεκουραστούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Τα σπίτια του χωριού άνοιξαν και όλες οι καμινάδες φούντωσαν.Μαζί με τις καμινάδες, φούντωσε και η αγωνία της Νεολαίας Βουτσαρά, που ήθελε ν’ανάψει το αερόστατό της και να το δει ν’ανεβαίνει ψηλά…..

Το βράδυ της Κυριακής όλοι μαζί συναντηθήκαμε στο Πολιτιστικό του χωριού και σε ζεστή ατμόσφαιρα γευτήκαμε την νόστιμη φασολάδα που μαγείρεψε η Παναγιώτα Νικ. Τσιάμα-Μακρή και προσέφερε ο Σύλλογος σε όλους. Επίσης στην εκδήλωση του Συλλόγου μας τίμησε με την παρουσία του και ο πρόεδρος της κοινότητάς μας κύριος Γεώργιος Αθανασόπουλος.

Στην συνέχεια η Πρόεδρος του Συλλόγου μας Κωνσταντία Βλαχοδημητροπούλου, αφού μας καλωσόρισε και μας ευχαρίστησε για την παρουσία μας,έκοψε την Βασιλόπιτα. Τυχερός της βραδιάς κερδίζοντας το φλουρί, ήταν ο Γαμπρός της συγχωριανής μας κυρίας Δήμητρας Στ. Σταυρόπουλου ο Κύριος Γρηγόριος Τότος, που μαζί με την σύζυγό του Κυρία Έφη Κ. Χριστόπουλου και φιλική τους οικογένεια πέρασαν το τριήμερο στο χωριό μας.Τους ευχόμαστε να είναι πάντα τυχεροί.Το δώρο ήταν ένα ξυλόγλυπτο κηροπήγιο προσφορά στον Σύλλογό μας από τον συγχωριανό μας κύριο Χρήστο Σιμόπουλο ”Δημιουργίες Ξύλου”, στην Ελάτη Αρκαδίας

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία της Νεολαίας Βουτσαρά που γέμισε με χαρούμενες φωνές την πλατεία και τα σοκάκια του χωριού.Την Κυριακή η Νεολαία έφτιαξε με τα χεράκια της ένα μεγάλο πανέμορφο αερόστατο που το άναψε το βράδυ της εκδήλωσης αλλά δεν κατάφερε να πετάξει γιατί σκίστηκε και κάηκε….! Δεν πειράζει όμως, αρκεί η προσπάθεια….του χρόνου θα τα καταφέρει!

Η νεολαία Βουτσαρά εκπροσώπησε το σύλλογό μας και κατέθεσε το στεφάνι στο μνημείο του χωριού μας τη βροχερή μέρα της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Ο Σύλλογός μας προχώρησε στην αγορά μιας ψησταριάς και ενός ηχοσυστήματος και θα δρομολογήσει την αγορά τραπεζιών, για τις ανάγκες των εκδηλώσεων.
Σε μια εποχή που τα χωριά μας ερημώνουν καλό είναι να προσπαθούμε όλοι να τα επισκεπτόμαστε πιο συχνά ώστε να τους δίνουμε λίγη ζωντάνια.Οι λίγοι συγγενείς μας που έμειναν εδώ αν και είναι σε μεγάλη ηλικία αρνούνται πεισματικά να τα εγκαταλείψουν. Ας είμαστε εμείς εκείνοι που θα τους δίνουμε χαρά όταν μπορούμε με τον ερχομό μας.Το βλέπεις στα μάτια τους σε κοιτούν σαν δικό τους παιδί και ας μην είσαι, ανοίγουν την πόρτα τους,σε αποκαλούν παιδί μου, σου προσφέρουν ότι έχουν, σε ευχαριστούν που ήρθες να τους δεις και χαίρονται τόσο όσο θα χαιρόντουσαν οι γονείς μας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας.
Ας αδράξουμε την ευκαιρία, να προλάβουμε αυτές τις εικόνες ….πριν αποτελέσουν μια ανάμνηση μόνο του παρελθόντος. Να φέρνουμε και τα παιδιά μας όσο πιο συχνά μπορούμε….ας σκεφτούμε μόνο πόσο πιο ”φτωχοί ” θα ήμασταν αν εμείς δεν είχαμε αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια στο χωριό μας….και ας μην τους στερήσουμε αυτό το πολύ όμορφο συναίσθημα.

Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί όλα τα Μέλη του που εξόφλησαν τις ετήσιες συνδρομές τους και βοήθησαν για την ενίσχυσή του.Επίσης ευχαριστεί και τα νέα Μέλη που εγγράφηκαν στον Σύλλογό μας και τα καλωσορίζει. Ας έχουμε όλοι υγεία και με το καλό να ξανά ανταμώσουμε στο Βουτσαρά το Πάσχα που πέφτει και πρωτομαγιά και σίγουρα θα έχουμε σύμμαχο τον καιρό, να ζήσουμε την άνοιξη της φύσης από κοντά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here