Μπορούμε και μόνοι μας να φτιάχνουμε κάποια έργα, μην περιμένουμε από τους άλλους!

0
181

Τα παλιά τα χρόνια στα χωριά οι μάντρες, οι δρόμοι και όλα τα έργα που χρειαζόταν το κάθε χωριό φτιάχνονταν από τους κατοίκους του κάθε χωριού και με προσωπικές εργασίες του κάθε ενός.

Πλέον όλοι περιμένουν τον δήμο να τους φτιάξει τις μάντρες και τους δρόμους. Πρέπει πλέον να καταλάβουμε ότι ο καθένας μας μπορεί να βοηθήσει.

Το πως; Ας πάρουμε ένα παράδειγμα από το χωριό Βάστα Μεγαλοπόλεως στο οποίο ένας ΠΑΛΙΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ του χωριού έφτιαξε μια μάντρα η οποία είχε κλείσει και τον έναν από τους δυο δρόμους του χωριού.

Ο κύριος Γεώργιος Παπακωνσταντίνου ή Καψιμάνης όπως των φωνάζουν στο χωριό εαν και στα 79 του , έφτιαξε μια μάντρα απ τα παλιά και θυμήθηκε τα χρόνια που το χωριό έσφυζε από ζωή και όλοι βοήθαγαν στο να μείνει ζωντανό και ωραίο το χωριό.

Πιστεύω πως όλοι μας μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο στις μάντρες που μας ανήκουν και δεν χρειάζεται να περιμένουμε τον δήμο να πάρει την απόφαση και πάνω απ όλα να δαπανιούνται και χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς.

Ηλίας Καρράς – Βάστα

vasta-mandra (1)

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο αρθρογράφος έχει αρκετή φαντασία..σκέφτεστε τώρα τους 80χρονους με το ένα χέρι στο μυστρί και στο άλλο τη τσάντα με τα φάρμακα να φτιάχνουν μάντρες?
    Κάποτε αγαπητέ φίλε υπήρχε κόσμος στα χωριά και η δημοτικές αρχές (κοινοτάρχες) ήταν χωρίς λεφτά . Τώρα στα χωριά έχουν μέινει απο 10 γέροντάκια στο καθένα….και υπάρχουν οι νέοι καποδιστριακοί δήμοι που σύμφωνα με τις υποσχέσεις τους θα τα φτιάξουν όλα…..ίδωμεν !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here