ΑρχικήΑΡΘΡΑΜπορεί ένα πρόγραμμα εθελουσίας να αποτελέσει το κρυφό χαρτί για τις συμπράξεις...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Μπορεί ένα πρόγραμμα εθελουσίας να αποτελέσει το κρυφό χαρτί για τις συμπράξεις ΔΕΗ – Ιδιωτών;

Οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά των συνδικαλιστών της ΔΕΗ απέναντι στα σχέδια για συμπράξεις μεταξύ της εταιρείας και ιδιωτών, ήταν αρνητικές, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το εγχείρημα που φιλοδοξεί να δώσει λύση στις πιέσεις για πρόσβαση τρίτων στους λιγνίτες αλλά και στην υδροηλεκτρική παραγωγή όπου σήμερα κυριαρχεί η ΔΕΗ.

Οι αντιδράσεις αυτές θυμίζουμε ότι στο παρελθόν οδήγησαν σε ναυάγιο αντίστοιχα σχέδια για διεθνείς συνεργασίες και κοινοπραξίες της ΔΕΗ, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της γερμανικής RWE. Βεβαίως από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και πλέον η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ διαφορετική, ωστόσο η διαχείριση των πιθανών αντιδράσεων, δεν παύει να αποτελεί ένα από τα βασικά ζητούμενα για την υλοποίηση του σχεδίου των συμπράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, πληροφορίες από το εσωτερικό της ΔΕΗ αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει αρχικές συζητήσεις και βολιδοσκοπήσεις, προκειμένου να οργανωθεί ένα σχέδιο στοχευμένης εθέλουσιας εξόδου για το προσωπικό των μονάδων που θα περιληφθούν στο σχέδιο των συμπράξεων. Στόχος είναι το ελκυστικό πακέτο να λειτουργήσει ως δέλεαρ για μεγάλο αριθμό εργαζόμενων, ιδιαίτερα για τους πιο μεγάλους σε ηλικία, που αποτελούν και την πλειοψηφία.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα εφόσον προχωρήσει, θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά και για την προσέλκυση επενδυτών, με δεδομένο ότι τα σχέδια συμπράξεων προβλέπουν τον έλεγχο των κοινοπραξιών σε ποσοστό 51% από τον ιδιώτη μέτοχο. Κατά καιρούς άλλωστε έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες είτε για πλεονάζον προσωπικό σε ορισμένες περιπτώσεις (πχ υδροηλεκτρικές μονάδες, διοικητικό προσωπικό) είτε για σημαντικές ελλείψεις (τεχνίτες και εργάτες σε ορυχεία, λιγνιτικές μονάδες). Σήμερα υπολογίζεται ότι στα ορυχεία και τις μονάδες της ΔΕΗ στη Β. Ελλάδα εργάζονται πάνω από 6 χιλιάδες άτομα.

Θυμίζουμε ότι η πρόταση για συμπράξεις ΔΕΗ – Ιδιωτών έχει πέσει στο τραπέζι ως εναλλακτική απέναντι στα σχέδια για την πώληση του 30% της εταιρείας υπό τη μορφή της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ. Το θέμα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα γίνουν με τους δανειστές το φθινόπωρο.

από το energypress.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,914ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img