ΑρχικήΑΡΘΡΑΜιχόπουλος στη ΔΡΤ: «Δεν εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος να υπογράψει το μνημόνιο» (+ήχος)

Μιχόπουλος στη ΔΡΤ: «Δεν εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος να υπογράψει το μνημόνιο» (+ήχος)

Στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα στον Αέρα» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης και το Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης κ. Κώστας Μιχόπουλος, ο οποίος μίλησε για το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του Φυσικού Αερίου και του αντίστοιχου Μνημονίου.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Μιχόπουλος αναφέρθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση σχολιάζοντας: «Προχθές σε μια πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε για πρώτη φορά ένα «Μνημόνιο συνεργασίας», έτσι όπως είχε εισαχθεί στην Οικονομική Επιτροπή πριν περίπου δέκα μέρες. Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Μεγαλόπολης, Ιδιωτικής Εταιρίας, ΔΕΗ, κ.λπ. Αποτέλεσμα να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για πρώτη φορά για θέματα τα οποία δεν γνώριζε κανείς. Κανείς μας δεν γνώριζε τι αφορούσε το συγκεκριμένο Μνημόνιο και γιατί έγινε κατά αυτό τον τρόπο. Το βασικότερο ήταν ότι μιλούσαμε για τη διέλευση του Φυσικού Αερίου στην πόλη μας. Ένα Φυσικό Αέριο που βεβαίως και θέλουμε, αλλά όχι κατά αυτό τον τρόπο. Εφ’ όσον αποδειχθεί στην πράξη ότι για τη θέρμανση της πόλης μπορεί το Φυσικό Αέριο να είναι το φθηνότερο προϊόν, τότε βεβαίως όλοι επιθυμούμε το Φυσικό Αέριο, αλλά κατόπιν μελέτης και στοιχείων που θα αποδεικνύουν στην πράξη, ότι πραγματικά είναι φθηνότερο από τη θερμική ενέργεια που μπορεί να μας δώσει η ΔΕΗ από την 5η Μονάδα. Κι αυτή ήταν η δική μας πρόταση».

Ο κ. Μιχόπουλος μίλησε επίσης για μια «μαραθώνια» συνεδρίαση όπου συζητήθηκαν και ειπώθηκαν αρκετά, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης δεν έδωσε όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή, επί πέντε μήνες, χωρίς να γνωρίζει κανένα θεσμικό όργανο ή από το Δημοτικό Συμβούλιο, τι διαπραγματευόταν με συγκεκριμένη εταιρία μέσω διαμεσολαβητών».

Σε ότι αφορά το θέμα της εξασφαλισμένης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ που γίνεται προσπάθεια να διατεθεί με τους συγκεκριμένους όρους σε ιδιώτη για την υλοποίηση του έργου ο κ. Μιχόπουλος είπε ότι οπωσδήποτε αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση, αλλά τα χρήματα του ΕΣΠΑ (10.000.000 ευρώ) έχουν ενταχθεί στην ολοκλήρωσης της τηλεθέρμανσης πριν έναν χρόνο και επισημοποιήθηκε εκ νέου τον περασμένο Ιανουάριο και μάλιστα «με πανηγύρια από τη Δημοτική Αρχή ότι έγινε συντονισμένη προσπάθεια για την ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Ο κ. Μιχόπουλος πρόσθεσε ότι ερχόμαστε μετά από μικρό διάστημα να μιλάμε για Φυσικό Αέριο. «Φυσικά φαίνεται ότι αποτελεί κατεύθυνση από την κεντρική εξουσία και την Κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή». «Το γεγονός ότι γίνεται μια προσπάθεια να μεταφερθούν τα χρήματα για το έργο της τηλεθέρμανσης για την επέκταση του Φυσικού Αερίου, αφορά Κυβερνητική παρέμβαση», σύμφωνα με τον κ. Μιχόπουλο

Ο κ. Μιχόπουλος ανέφερε ότι ο διοικητικό συμβούλιο της Τηλεθέρμανσης εξ’ ολοκλήρου ανήκει στην παράταξη του κ. Δημάρχου Μεγαλόπολης και είπε ότι η παράταξη «Νέα Αρχή» θεώρησε καθήκον να προτείνει στη Δημοτική Αρχή, τη σύσταση μιας διαπαραταξιακής εκπροσώπησης που θα ήταν και η πιο καθαρή λύση, κάτι το οποίο δεν αποδέχθηκε ο Δήμαρχος. Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή» είπε ότι αυτό που δεν έχει επί της ουσίας ακόμη απαντηθεί ούτε και μετά την αποστολή επιστολής προς όλους τους κατοίκους από το Δήμαρχο, είναι το τι θα γίνει με τα χρέη της τηλεθέρμανσης και τα δάνεια που έχει πάρει η Α.Ε. και ποιος θα τα πληρώσει αν θα κλείσει η Τηλεθέρμανση και μπει το Φυσικό Αέριο. Παράλληλα αν ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η επιστροφή των χρημάτων για το έργο της τηλεθέρμανσης, ποιος θα επιστρέψει τα χρήματα.

Ο κ. Μιχόπουλος τόνισε ότι η απόφαση το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα σύμφωνα με σχετική ενημέρωση ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ και μέλος της «Νέας Αρχής» θα επισκεφθεί τη Γραμματέα του ΔΣ ζητώντας να αναρτηθεί η απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Στη συνέχεια σύμφωνα με τον κ. Μιχόπουλο θα πραγματοποιηθούν οι νόμιμες διαδικασίες όπως προβλέπονται από τους Νόμους, σε ότι αφορά την υποβολή ένστασή κατά του Μνημονίου. Παράλληλα αναφέρθηκε ότι η παράταξη του κ. Τσιριγώτη έχει υποβάλει ένσταση κατά της απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Από την πλευρά της η «Νέα Αρχή» σύμφωνα με τον κ. Μιχόπουλο, θα στείλει και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Επίτροπο κ. Παναγιωτόπουλο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Δεν έχει καμία νομική υπόσταση ο Δήμαρχος και η Οικονομική Επιτροπή να πάρει απόφαση για ένα έργο που αφορά τη διέλευση του Φυσικού Αερίου και μάλιστα από ιδιωτική εταιρία» πρόσθεσε ο κ. Μιχόπουλος και συνέχισε λέγοντας: «η απόφαση του ΔΣ λέει ότι δεν εξουσιοδοτούμε το Δήμαρχο για να υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας και συνεννόησης με τη συγκεκριμένη εταιρία.». Σε περίπτωση που ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης προβεί στην υπογραφή του Μνημονίου, τότε σύμφωνα με τον κ. Μιχόπουλο, όλα θα κριθούν στη Δικαιοσύνη, καθώς δεν γίνεται να υπάρξει μια τέτοια ενέργεια από τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε διαφορετική απόφαση.

Αιχμές τέλος απηύθυνε ο κ. Μιχόπουλος προς τον Διευθυντή της ΔΕΗ κ. Στάσση, για την επιστολή που απέστειλε αναφέροντας ότι η 5η Μονάδα δεν μπορεί να συνδεθεί με την Τηλεθέρμανση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ποιος πληροφορεί τον κ. Στάσση ότι δεν έχει προβλεφθεί από την 5η Μονάδα η σύνδεση της με την Τηλεθέρμανση; Κι εμείς ψάχνουμε να το βρούμε. Θα προτείνουμε με διαπαραταξιακή επιτροπή και τεχνικό να διαπιστωθεί τελικά αν έχει ή δεν έχει η 5η Μονάδα δυνατότητες διασύνδεσης με την Τηλεθέρμανση»

Αναλυτικά όλα όσα ο κ. Μιχόπουλος ανέφερε στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης και τον κ. Μανιατάκο, μπορείτε να ακούσετε παρακάτω:

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ