Μιχόπουλος: Η Μεγαλόπολη υποφέρει από απραξία και μιζέρια (video)

2
332

Η Μεγαλόπολη είναι μια πόλη που δεν αναπτύσσεται όσο και όπως της αξίζει. Αυτό υποστηρίζει στην κάμερα του Arcadia Portal , ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μεγαλόπολης κ. Κώστας Μιχόπουλος. Σημειωτέον ότι ο κ. Μιχόπουλος ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του κ. Δ. Παπαδόπουλου, δημάρχου Μεγαλόπολης, πριν από μερικούς μήνες. «Κατά καιρούς είχαμε διαφορετική άποψη γύρω από βασικά θέματα κυρίως για την ανάπτυξη του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης. Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο είχε στόχο για ένα καλύτερο αύριο», λέει. 

«Η περιοχή και τα χωριά της δεν αξιοποιήθηκαν όσο θα έπρεπε. Αυτό οφείλεται στην πολιτική της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Η δημοτική αρχή δεν έχει αντανακλαστικά και δυναμική.

«Έτσι, η Μεγαλόπολη έμεινε στάσιμη, μετά κυρίως από τη συνένωση των Δήμων. Όταν οι Δήμοι ήταν Καποδιστριακοί, έρχονταν πολλοί επισκέπτες στην περιοχή. Με τον ”Καλλικράτη” αυτό χάθηκε και τα χωριά ερήμωσαν. Μαρασμός στην περιοχή και κατάθλιψη. Κυρίως επειδή δεν υπάρχει καθημερινή επαφή και συλλογική προσπάθεια που να δώσει μια νότα ελπίδας».

Ακόμη, ο κ. Μιχόπουλος τονίζει ότι αν ο Δήμος δεν έχει αναπτυξιακό πρόγραμμα, θα ανοίξει η όρεξη όλων να σκέφτονται ότι η μοναδική λύση είναι η δημιουργία ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη, ενδεχόμενο στο οποίο είναι κάθετα αντίθετος.

«Έκανα υπομονή. Νόμιζα, πίστευα, ότι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Πρέπει να έχουμε ένα plan B, η περιοχή της Μεγαλόπολης έχει βαλτώσει», λέει.

Η μεταλιγνιτική εποχή έχει αρχίσει ήδη. Δεν θα μας λυπηθεί κανείς, κανείς δεν θα πονέσει τον τόπο μας.

Ο κ. Μιχόπουλος προτείνει τη διεκδίκηση πόρων για την αναβάθμιση της περιοχής και επισημαίνει ότι η Μεγαλόπολη ποτέ δεν διεκδίκησε την ίδρυση ενός ΤΕΙ ή ενός στρατοπέδου. «Πρέπει να γίνουμε επιθετικοί», υποστηρίζει.

Να στηρίξει η ΔΕΗ την ντόπια αγορά. Γιατί όχι; Είναι κακό;

«Ο ντόπιος και ο μόνιμος κάτοικος έχει δώσει πολά και έχει υποστεί τα πάνδεινα. Και δεν έχει πάρει τίποτα πίσω. Διαμαρτύρομαι έντονα για την απραξία, τη μιζέρια και το κακό που έχει βρει την περιοχή μας», λέει, τέλος, ο κ. Μιχόπουλος.

δείτε το βίντεο από το ArcadiaPortal.gr

[ot-video][/ot-video]

Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η μιζέρια ειναι στο DNA του μεγάλοπολιτη οποτε δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει ,τους έφαγε ολους ο Νεοπλουτισμός απο την ΔΕΗ ,και τα ξεκούραστα 2χιλιαρα για πολλούς !Και εσυ επι δημαρχίας σου τα έκανες τον αγώνα σου για να περάσουμε στην μεταλιγνιτική εποχή (κλείνοντας το ορυχείο κυπαρισσιών )Δεν ειναι μονο η παρούσα δημοτική αρχή που ειναι μονο για την οργάνωση καρναβάλιου ,να τρέχει για την δοξα ,και τίποτα άλλο !Ειχαμε και την προηγούμενες που τις ένοιαζε μονο να πουλάνε υποχρέωση φτιάχνοντας παιδάκια ταχαμου πληγέντες στα χωρια του ορυχειου ,και κανένα διορισμό στα διόδια,και να κατεβάζουν τους (ψηφοφορους πρόβατα τους στο δρόμο )για να μην γίνει το φωτοβολταϊκό επειδή δεν γούσταραν οι (κυνηγοί,και αλλα κομματόσκυλα)Ας χορτάσουμε τωρα βιομηχανικά απόβλητα στο ορυχείο ,και σκουπιδαριό στην παλαιοχουνη ,και ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΖΩΗ ,ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ !!

  2. Αυτη ειναι η κατάντια του πλουσιότερου δήμου της Αρκαδίας !Το βόλεμα ρίχνει σε λήθη !Δεν πειράζει τωρα που θα πουληθεί η ΔΕΗ και θα τραβηχτούν τα χαλινάρια σε ολους μας ας ξυπνήσει ο κόσμος του λεκανοπέδιου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here