Μιχόπουλος: «Δεν συναινώ σε μνημόνιο που ήρθε εν κρυπτώ, θα φτάσουμε στα άκρα» (video)

0
500

Ο Κώστας Μιχόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ του Δήμου Μεγαλόπολης μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης για το ζήτημα της τηλεθέρμανσης και την ιδιωτικοποίηση του φυσικού αερίου που απασχολεί την περιοχή.

Ο. κ. Μιχόπουλος εξέφρασε στον Δημήτρη Μανιατάκο τις αντιρρήσεις του σχετικά με το μνημόνιο που έχει περάσει από την οικονομική επιτροπή και ανέλυσε τον τρόπο που θα κινηθεί στο κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα κυριότερα των όσων δήλωσε:

Για το μνημόνιο που πέρασε από την οικονομική επιτροπή: «Μας αιφνιδίασε το μνημόνιο. Αυτή είναι η αλήθεια. Ήρθε ξαφνικά στην οικονομική επιτροπή, χωρίς να έχει σταλεί ούτε εισήγηση. Τα μέλη της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ στην οικονομική επιτροπή ρώτησαν αλλά βρήκαν εκνευρισμό και απαξίωση από το Δήμαρχο. Το ένα μέλος μας αποχώρησε μάλιστα. Όλα δείχνουν πως το μνημόνιο έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό. Ζητήσαμε Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και μήνες ώστε να γίνει μία μελέτη και να δούμε που πορευόμαστε. Είχαμε προειδοποιήσει πως θέλουν λουκέτο στην τηλεθέρμανση. Πάντως, δεν υπάρχει καμία μελέτη της εταιρείας, κανένας φάκελος, μαζί με το μνημόνιο, αυτό είναι ένα κομμάτι που θα ζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν γίνεται κανείς να εκτελεί έργα χωρίς να το γνωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν συναινώ σε κανένα μνημόνιο που έρχεται εν κρυπτώ και μία ώρα πριν συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή».

Αν θα γίνει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο: «Είναι υποχρεωμένος να βγάλει πρόσκληση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα στην ημέρα (7/7) και να γίνει την Τετάρτη (8/7), έχουμε καταθέσει και τις εισηγήσεις, διαδικαστικά δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης. Οι έξι μέρες έχουν να κάνουν με περιπτώσεις δυσκολιών, εδώ δεν υπάρχουν δυσκολίες. Θεωρώ ότι ο Δήμαρχος θα φέρει το θέμα. Αν επιλέξει την ακραία περίπτωση, εδώ είμαστε και θα προχωρήσουμε σε άλλα μέσα. Αν φτάσουμε στα άκρα, συγκαλούμε εμείς με τον αντιπρόεδρο όπως ορίζει ο κώδικας. Πρέπει μέσα σε 15 μέρες να υπάρχουν οι ενστάσεις στο μνημόνιο που εμείς δεν συμφωνούμε καθόλου. Μέχρι τις 17 Ιουλίου πρέπει να έχουν γίνει οι κινήσεις μας».

Για τις αποφάσεις που ανεβαίνουν στη Διαύγεια: «Πολλά δεν έχουν ανέβει στη Διαύγεια. Αν μας άκουγαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Είπαμε στο Δήμαρχο πως οφείλει με σύμπνοια το Δημοτικό Συμβούλιο να πορεύεται ενωμένο. Ετσι έπρεπε να γίνει και με το μνημόνιο. Αν το είχαμε κάνει νωρίς όλοι μαζί και το είχαμε καταθέσει θα είχαμε τον δικό μας στρατηγικό σχεδιασμό. Να μην υπάρχουν απώλειες στις θέσεις εργασίας αλλά να έχουμε και παραχώρηση των κτιρίων και των εγκαταστάσεων».

Για την τηλεθέρμανση και την περίπτωση να κλείσει: «Η τηλεθέρμανση έχει υποβαθμιστεί αν και έγινε ως ανταποδοτικό έργο για τους κατοίκους. Έπρεπε να την αγκαλιάσουμε γιατί οι τιμές είναι χαμηλές, π.χ. ένα διαμέρισμα 100.τμ. πληρώνει 750 ευρώ το εξάμηνο για θέρμανση. Δεν ξέρω με το φυσικό αέριο πόσο θα πληρώνουμε. Αν αποδείξουν μέσα από στοιχεία πως συμφέρει το φυσικό αέριο γιατί αύριο οι κάτοικοι δεν θα έχουν δουλειά και με χαμηλές συντάξεις και δεν θα μπορούν να πληρώσουν, τότε θα συμφωνήσουμε. Δεν είμαστε αντίθετοι με καμία επένδυση, αλλά όχι να αποφασίζουμε με μπακαλίστικες μεθόδους».

Για την σύνδεση με την 5η μονάδα: «Κατά την επίσκεψή μας στην Αθήνα για την μεταλιγνιτική εποχή, τον κύριο Κοπανάκη (γεν. διευθυντής ΔΕΗ) συγκεκριμένα τον ρωτήσαμε γιατί δεν μας συνδέετε με την 5η ομάδα, να μας δώσετε θερμική ενέργεια από εκεί. Και μας είπε γιατί απλά δεν έχετε στείλει αίτημα! Εδώ επαναλαμβάνω όπως και πριν ότι δεν είχαμε στρατηγικό σχεδιασμό. Τελικώς, μας είπε, μπορούμε να σας δώσουμε από την 5η μονάδα αλλά όχι να εγγυηθούμε πως θα λειτουργεί συνέχεια. Εμείς, θα ζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο σύνδεση με την 5η μονάδα».

Αν σκέφτεται την παραίτηση ή τις κινητοποιήσεις: «Όλα είναι ανοικτά. Αν θα παραιτηθώ, αν θα οργανώσω συγκεντρώσεις, όλα θα εξαρτηθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ενημέρωση, θα φτάσουμε σε κάθε Αρχή. Και στη Βουλή και στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Για τον φόβο να γίνει σκουπιδότοπος η Μεγαλόπολη: «Πολύ φοβάμαι και βλέπω σε υπονοούμενα που αφήνουν πως το πηγαίνουν για να γίνει σκουπιδότοπος η Μεγαλόπολη. Κρατήστε το και να το θυμάστε. Δεν πρόκειται να περάσει τίποτα τέτοιο».

δείτε το βίντεο από την Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here