ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΜε το ΣΔΑΜ Μεγαλόπολης φλερτάρει η Καλαμάτα και όλη η Μεσσηνία -...

Με το ΣΔΑΜ Μεγαλόπολης φλερτάρει η Καλαμάτα και όλη η Μεσσηνία – Επιστολή Βασιλόπουλου σε Μουσουρούλη

Την επέκταση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) των λιγνιτικών περιοχών της Μεγαλόπολης, ώστε να συμπεριλάβει και τις επενδύσεις στη Μεσσηνία και στην Καλαμάτα, ζητεί ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο Κωστή Μουσουρούλη και τη Συντονιστική Επιτροπή του ΣΔΑΜ χαρακτηρίζει ορθό και δίκαιο το αίτημα της επέκτασης, παραθέτει επιπλέον στοιχεία που το τεκμηριώνουν και προτείνει δράσεις, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν στην Καλαμάτα, να υποστηριχθούν από το δήμο και να διαχυθούν στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, ο κ. Βασιλόπουλος, σε συνέχεια επαφών και συζητήσεων για το θέμα διεκδικεί μέσα από τη 2η δημόσια διαβούλευση για τα διαμορφωμένα κείμενα Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης την τοποθέτηση της Καλαμάτας και ευρύτερα της Μεσσηνίας στον όλο σχεδιασμό.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Η λειτουργία των εξορυκτικών μονάδων λιγνίτη, καθώς και σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Μεγαλόπολης, οικονομικά και κοινωνικά αλλά και περιβαλλοντικά, αφορούσε όχι μόνο τον Νομό Αρκαδίας αλλά και αυτόν της Μεσσηνίας, περισσότερο δε την πρωτεύουσά της, την Καλαμάτα. Ως εκ τούτων το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών της Μεγαλόπολης δεν πρέπει να περιοριστεί αποκλειστικά εντός των συνόρων της Αρκαδίας, αλλά οφείλει να δει με ευρύτητα πνεύματος, ορθολογικά και πραγματικά αναπτυξιακά την υφιστάμενη κατάσταση και βάσει των αντικειμενικών δεδομένων να προβλεφθεί από τον υφιστάμενο σχεδιασμό η ένταξη και χρηματοδότηση προτάσεων επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα και στον όμορο Νομό Μεσσηνίας και την πρωτεύουσά του. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η ένταξη της Μεσσηνίας θα αποβεί προς όφελος όχι μόνον της Αρκαδίας, αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου, επειδή θα επιτευχθεί γρήγορα και ομαλά η μετάβαση στην μετά λιγνίτη εποχή σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της οικονομίας των περιοχών που θα πληγούν από τη λήξη μιας οικονομικής – εργασιακής εποχής και το πέρασμα σε μια άλλη”.

από την Ελευθερία

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,832ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια