Με ΜΑΤ και δακρυγόνα αντιμετώπισε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση τους διαδηλωτές στην Τρίπολη

0
858
φωτογραφία Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος

Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες της Πελοποννήσου με την μαζική και δυναμική τους συμμετοχή στην χθεσινή αγωνιστική «υποδοχή» του κ. Τσίπρα στην Τρίπολη έστειλαν ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση.

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή εκδήλωση αυταρχισμού και βίας της κυβέρνησης απέναντι στην ειρηνική και αγωνιστική συγκέντρωση των Συνδικάτων και των κοινωνικών φορέων.

Στην αστυνομοκρατούμενη Τρίπολη τοποθετώντας λεωφορεία της Αστυνομίας (κλούβες), με παράταξη δυνάμεων των ΜΑΤ σε κάθε γωνία και ρίψη χημικών αντιμετώπισαν τη μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών της Πελοποννήσου ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, να φτάσει σε κοντινό σημείο στον Πνευματικό Κέντρο όπου διεξήχθη το Αναπτυξιακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αυταρχισμός, η αστυνομοκρατία και η βία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την οργή, την αγανάκτηση αλλά και την αποφασιστικότητα του λαού να συνεχίσει την αντίσταση και τον αγώνα του μαζικά και ενωτικά για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών.

Χαιρετίζουμε την μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση και τη διαδήλωση των εργαζομένων της ΔΕΗ από το Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης.

Ο αγώνας για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι υπόθεση που αφορά το σύνολο της κοινωνίας

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους και τους πολίτες στο Λεκανοπέδιο σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και των Μονάδων της Μεγαλόπολης.

Το Γραφείο Τύπου
Σωματεία ΔΕΗ Μεγαλόπολης

H ανακοίνωση από το ΛΑΕ
Πρωτοφανής έκφραση αυταρχισμού  και αστυνομοκρατίας  στην Τρίπολη, όπου διεξάγεται το Περιφερειακό Συνέδριο παρουσία του πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα.

Εκεί για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη  κινητοποίηση των πολιτών της Πελοποννήσου    ενάντια στις μνημονιακές   πολιτικές και το ξεπούλημα της ΔΕΗ απέκλεισαν με σιδηρόφρακτες   κλούβες το Πνευματικό κέντρο για να εμποδίσουν  τους διαδηλωτές και επιτέθηκαν  με ρίψη χημικών σε περιορισμένο χώρο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν δυσφορία και έντονα αναπνευστικά προβλήματα στους διαδηλωτές.

Η ΛΑΕ καταγγέλλει την βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία προκειμένου να υλοποιήσει τις αντιλαϊκές πολιτικές της εφαρμόζει κάθε μέσον αδιαφορώντας ακόμη και για την ίδια τη ζωή.

Η βία όμως και ο αυταρχισμός δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν   την οργή, την αγανάκτηση αλλά και την αποφασιστικότητα του λαού.

 Ανατροπή  Τώρα
Το Γραφείο Τύπου

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here