ΑρχικήΑΡΘΡΑΜε απόφαση του Άρειου Πάγου τα 900.000 ευρώ του κληροδοτήματος Παλαμήδη χάθηκαν...

Με απόφαση του Άρειου Πάγου τα 900.000 ευρώ του κληροδοτήματος Παλαμήδη χάθηκαν για την Μεγαλόπολη

Η δικαστική απόφαση δίνει τα χρήματα ΟΡΙΣΤΙΚΑ στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης

Οριστικά και αμετάκλητα χάνονται για την Μεγαλόπολη τα 900.000 ευρώ από το κληροδότημα Παλαμήδη, που προορίζονταν για την κατασκευή του γηροκομείου.

Τον ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2018  βγήκε και η δικαστική απόφαση από το 4ο πολιτικό τμήμα του Άρειου Πάγου η οποία καθαρογράφτηκε και ανακοινώθηκε σήμερα, τα χρήματα από την κληρονομιά του Καρυτινού Θεόδωρου Παλαμήδη δίνονται στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης και όχι για την κατασκευή του Γηροκομείου Μεγαλόπολης!

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης παρουσιάζει σήμερα αυτή την αρνητική εξέλιξη , δυστυχώς για ακόμα μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μια υπόθεση που βλάπτει την περιοχή μας. Μιλήσαμε με την Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και τις επόμενες ημέρες θα αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας , τα χρήματα χάθηκαν για την Μεγαλόπολη , επειδή δεν παρουσιάστηκαν εξασφαλισμένοι πόροι και αποδείξεις , ότι υπάρχει η δυνατότητα να φτιαχτεί Γηροκομείο στην Μεγαλόπολη. Οπότε τα δικαστήρια αποφάσισαν να δώσουν τα χρήματα στο Δεκάζειο που έχει ήδη έτοιμες δομές.

Για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα, ο Θεόδωρος Παλαμήδης με την διαθήκη του άφηνε 900.000 ευρώ περίπου για την φροντίδα των συμπατριωτών του που κατάγονται από την Καρύταινα.

Το 2012 υπήρχε μια δικαστική διαμάχη όπου ο Σύλλογος των εν Αθήναι Καρυτινών  ζητούσε την αλλαγή του σκοπού κληροδοτήματος του Θεόδωρου Παλαμίδη. Τελικά η τότε απόφαση όρισε ότι τα  χρήματα δεν μπορούν να διατεθούν αλλού παρά μόνο για την ανέγερση και λειτουργία Γηροκομείου στην περιοχή μας. Δείτε σχετική επιστολή του πρώην Δημάρχου Γόρτυνος κ. Μιχόπουλου ΕΔΩ

Επειδή όμως δεν κατέστη δυνατόν να γίνει μια δομή στην Καρύταινα, η Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως αποφάσισε να δοθούν αυτά χρήματα για την κατασκευή γηροκομείου στην Μεγαλόπολη. Για τον λόγο αυτό εκπονήθηκαν σχέδια , έγινε η κατεδάφιση του παλιού κτιρίου πλησίον της πλατείας και επίσης έγιναν επαφές με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και τον Δήμο Μεγαλόπολης. 

Η περιφέρεια υποσχέθηκε να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος κατασκευής με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), στο ποσό των 4.674.000 ευρώ με ΦΠΑ και χρόνο ολοκλήρωσης τους 18 μήνες. Για τον λόγο αυτό υπάρχει και  προγραμματική σύμβαση το καλοκαίρι του 2013. Δείτε ΕΔΩ

Στην συνέχεια ο Δήμος Μεγαλόπολης συμφώνησε μαζί με τα χρήματα της κληρονομιάς Παλαμήδη , να δοθούν χρήματα από το ΕΑΠ για τα έργα, αφού από πλευράς Περιφέρειας δεν υπήρχε πρόοδος από την προγραμματική σύμβαση. Έγιναν  και κάποιες συναντήσεις για το θέμα μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Μητρόπολης. Δείτε ΕΔΩ

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας ενημέρωσε αρκετές φορές όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες για το θέμα , ακόμα και με δημόσιες ανακοινώσεις. Επίσης δικαστικά παρακολούθησαν όλη την διαδικασία αφού εν τω μεταξύ υπήρχαν νομικές απαιτήσεις τα χρήματα Παλαμήδη να διατεθούν για άλλους σκοπούς. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Τελικά μετά από χρόνια δικαστικών διεκδικήσεων έχουμε απόφαση με την οποία τα 900.000 ευρώ πηγαίνουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ