ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΔΕΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Τα Σωματεία ΕΤΕ ΔΕΗ , ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης, Σωματείο χειριστών και βοηθών Μεγαλόπολης και Οδηγών – μηχανοδηγών Μεγαλόπολης ανακοινώνουν τα εξής:

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία της Διοίκησης και της Ιεραρχίας της ΔΕΗ

Τα Σωματεία στο χώρο των ορυχείων του ΛΚΜ της ΔΕΗ έχουν προχωρήσει από τις 18 Φεβρουαρίου σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με την πραγματοποίηση μίας (1) ώρας στάσης εργασίας ανά ειδικότητα.δείτε την σχετική ανάρτηση ΕΔΩ
Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι:
· Η αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων των ορυχείων του ΛΚΜ έτσι ώστε να αποκατασταθεί άμεσα και προοπτικά η πλήρης και ασφαλής τροφοδοσία των Μονάδων των ΑΗΣ γιατί έναν μήνα τώρα, δουλεύουν με μειωμένη διαθεσιμότητα φορτίων λόγω μερικής αδυναμίας τροφοδότησης με λιγνίτη από το ΛΚΜ.
· Η αποτροπή της περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και ξεπουλήματος της ΔΕΗ.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ και η Ιεραρχία (Γεν. Δ/ση Ορυχείων – Διεύθυνση ΛΚΜ) κοινοποίησαν στις 19/2 στα Σωματεία του χώρου αγωγή ενάντια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που θα συζητηθεί την Παρασκευή 21/2 στην Αθήνα ζητώντας οι στάσεις εργασίας να χαρακτηριστούν παράνομες, να σταματήσει ο συγκεκριμένος αγώνας μας και να μην προβούμε και στο μέλλον σε ίδιες μορφές και με τα ίδια αιτήματα αγωνιστικές κινητοποιήσεις, άλλως απειλεί με χρηματική ποινή 5 χιλ. ευρώ (!!!) ανά μέρα τα Σωματεία….

Η Διοίκηση της ΔΕΗ εναρμονίζεται με την μνημονιακή συγκυβέρνηση και επιδιώκει την τρομοκράτηση και την ποινικοποίηση του αγώνα του σ.κ και των εργαζομένων.
Όσες προσπάθειες και αν κάνουν δεν θα καταφέρουν να κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνημα και τέτοιες ενέργειες θα πέσουν στο κενό.

Αντί η Ιεραρχία της Επιχείρησης να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την έμπρακτη επίλυση χρόνιων προβλημάτων στα ορυχεία του ΛΚΜ επέλεξε τον ολισθηρό δρόμο της αντιπαράθεσης με αυταρχισμό και τρομοκρατία.
Αυτό είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της ανικανότητας και της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στην στήριξη του λιγνίτη, την λειτουργία και την ανάπτυξη των ορυχείων με ασφαλή και ορθολογική εκμετάλλευση για την απρόσκοπτη τροφοδότηση των Μονάδων.

Η ενότητά και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, συσπειρωμένοι στα Σωματεία τους θα δώσει την επιβαλλόμενη απάντηση στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Το συνδ. κίνημα υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, της περιοχής και της χώρας, θα σταθεί απέναντι στις πολιτικές Κυβέρνησης – Τρόικας – Διοίκηση της Επιχείρησης που οδηγούν σε βάρος της ΔΕΗ και των συμφερόντων του λαού και των εργαζομένων.
Τα Δ.Σ των Σωματείων

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,685ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,316ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ