ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΕΚ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

2
266

Αύριο Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου , λήγει η τελική προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή στις ειδικότητες του ΙΕΚ Μεγαλόπολης ! Να θυμίσουμε ότι αρχικά η λήξη ήταν την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου
Μετά από την προθεσμία αυτή οι αιτήσεις οριστικοποιούνται και όλοι οι υποψήφιοι που έχουν καταχωρήσει την αίτηση μπορούν ΜΟΝΟ να εκτυπώνουν τελικό αντίγραφό της σε μορφή αρχείου pdf.

Το παρόν σύστημα επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους που να εγγραφούν στο Α’ εξάμηνο κάποιας από τις ειδικότητες που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατά το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2014Β.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι υποψήφιοι είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή ισοδύναμου τίτλου ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης (πχ. πτυχίο ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ).

Η διαδικασία ξεκινά με την είσοδο των υποψηφίων σπουδαστών στο σύστημα από την επιλογή Εισαγωγή/Τροποποίηση Αίτησης, με χρήση του ΑΜΚΑ και ενός ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ δικής τους επιλογής, τον οποίο και πρέπει να αποθηκεύσουν ασφαλώς!

Συνιστάται ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ να περιέχει μόνο λατινικούς χαρακτήρες (κεφαλαία/ μικρά) καθώς και αριθμητικούς χαρακτήρες από 0 έως 9 και να έχει μήκος έως 8 χαρακτήρες.

Πριν αρχίσουν τη συμπλήρωση της αίτησης:

(1) Πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά το σύνολο των οδηγιών που δίνονται καθώς και να συμβουλευτούν τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στο σύνδεσμο ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
(2) Να αποφασίσουν ποιες ειδικότητες ΙΕΚ τους ενδιαφέρουν συμβουλευόμενοι τη σχετική προκήρυξη.
(3) Να έχουν διαθέσιμα την αστυνομική τους ταυτότητα (ή το διαβατήριο, αν είναι υπήκοοι άλλης χώρας) καθώς και τη βαθμολογία του Απολυτηρίου Λυκείου ( ή του αντίστοιχου ισοδύναμου τίτλου).

Για την Μεγαλόπολη οι ειδικότητες που προτείνονται ( απαιτείται η συμπλήρωση τουλάχιστον 20 ατόμων ) είναι οι παρακάτω…

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΙΕΚ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

1. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
2. Βοηθός Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας
3. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού
4. Συντηρητής Έργων Τέχνης & Αρχαιοτήτων
5. Τεχνικός Αισθηυικής Τέχνης & Μακιγιάζ
6. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
7. Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων & Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και απόφοιτοι Σ.Ε.Κ. (Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης) {παρ.1 άρθρο 23 του Ν.4186/2013}. Η φοίτηση διαρκεί συνολικά πέντε (5) εξάμηνα, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα Θεωρητικής και Εργαστηριακής κατάρτισης και ένα (1) εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή μαθητείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο τηλέφωνο 2791360200 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης http://www.gsae.edu.gr/el/.

Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here