ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 8ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΩΝ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

0
201

Μεγάλη μείωση στον μισθό και ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις περιμένει όλους όσους θα υπογράφουν με 8 μηνες η 2 μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου πλέον στην ΔΕΗ αλλά και σε πολλούς άλλους φορείς. Αιτία οι νέες ρυθμίσεις στα εργασιακά και ειδικότερα όσα προβλέπονται για τους νεοπροσλαμβανόμενους που έχει δεχτεί και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα το μέτρο αυτό θα ισχύσει και στις νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Όσοι καλεστούν να υπογράψουν σε λίγες μέρες τις νέες συμβάσεις θα πληρώνονται πλέον με πολύ λιγότερα χρήματα από τις προηγούμενες φορές και επιπλέον θα εργάζονται χωρίς το καθεστώς της πενθήμερης εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται για βάρδιες και νυχτερινή εργασία. Πληροφορίες μιλάνε για μείωση ακόμα και 250 ευρώ τον μήνα, ενδεχομένως και παραπάνω!!

Για το θέμα αυτό έχουμε την Δευτέρα έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σπάρτακου στην Κοζάνη. Συγκεκριμένα όπως διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση…..

¨Σε έκτακτη συνεδρίαση συγκαλείται την Δευτέρα 8 Ιουλίου και ώρα 9 το πρωί, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ μετά την απαράδεκτη και εξωφρενική εφαρμογή της μετενέργειας στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου (οχτάμηνα).

Καταστάσεις όπως αυτή, που πλέον εξωθούν τους εργαζόμενους στα όρια των ορίων της εξαθλίωσής τους αλλά και οδηγούν την επιχείρηση –με μαθηματική ακρίβεια- στη διάλυσή της, εννοείται πως δεν πρόκειται να τις αφήσουμε στο έλεός τους.¨

Σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα ….

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here