ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ!

0
139

Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Μεγαλόπολης Παναγιώτης Νικητόπουλος και Γεώργιος Ρουμπαλάς, καταψήφισαν μια απόφαση της γιατί όπως υποστηρίζουν το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη εκτελεσθεί χωρίς απόφαση Οικονομικής Επιτροπής, χωρίς υπογραφή συμφωνητικού που να αναθέτει την κατασκευή του έργου σε συγκεκριμένο εργολάβο με αποτέλεσμα να καλείται η Οικονομική Επιτροπή να αποφασίζει εκ των υστέρων το τρόπο εκτέλεσης ενός έργου το οποίο έχει εκτελεστεί, με την τακτική αυτή μειώνεται η λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και υποβαθμίζεται ο ρόλος των μελών της και δεν είμαστε διατεθειμένοι με τη θετική μας ψήφο να διαπράξουμε παρανομία.

Ο λόγος γίνεται για το έργο : Κατασκευή στεγανού απορροφητικού βόθρου στον περιβάλλοντα χώρο νεόδμητου κτιρίου πολλαπλών χρήσεων Τ.Κ. Πλάκας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Μπούρας ανέφερε ότι το ανωτέρω έργο έχει ξεκινήσει τη φετινή χρονιά μετά από δημοπρασία στην οποία δεν προβλέπεται από τη μελέτη η κατασκευή στεγανού απορροφητικού βόθρου, επειδή η κατασκευή του κτιρίου βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης κρίνεται απαραίτητη η υλοποίησή του έτσι ώστε με την αποπέρατωση του έργου να είναι λειτουργικό για τους δημότες της Τ.Κ Πλάκας και έτσι να προσαρμοστούμε με τους περιββαλοντικούς όρους που ισχύουν στη περιοχή.

Όλα τα παραπάνω είναι από τα πρακτικά της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής και στην ουσία έχουμε την παραδοχή από τον Δήμαρχο της παρανομάις που αναφέρουν τα 2 μέλη τη επιτροπής!

Για την ιστορία να σας ανφέρω ότι το συγκεκριμένο συμπληρωματικό έργο, έσπασε κάθε ρεκόρ ταχύτητας στην γραφειοκρατεία που χρειάζεται καθώς στις 15-12-2011 πέρασε από Δημοτικό συμβούλιο και εκεί ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ , μετά στις 20-12-2011 έγινε η τεχνική περιγραφή του έργου , στις 21-12-2011 έχουμε την πρόσκληση για την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, στις 22-12-2011 γίνεται η συνεδρίαση της επιτροπής και στις 28-12-2011 υπογράφεται το συμφωνητικό με τον ανάδοχο , παρόλο που υπάρχουν οι καταγγελίες των μελών της επιτροπής!

Άν πράγματι ο Δήμαρχος παραδέχεται ότι έχει εκτελεστεί το έργο γιατί τότε δεν ενημέρωσε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την ψήφιση της απόφασης?
Τι θα πράξει τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα?

Δείτε και τα σχετικά έγγραφα από την Διαύγεια του Δήμου

Δημοτικό συμβούλιο για Πλάκα

Οικονομική επιτροπή για Πλάκα
Συμφωνητικό για Πλάκα

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here