Μελέτη – έρευνα σχετικά με την πιθανή επίδραση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης

Την Πέμπτη 22/3 και Παρασκευή 23/3 στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης και ώρες από 15:00 έως 19:00 θα γίνει η προαιρετική ιατρική έρευνα από το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας

0
539

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.), είναι ο φορέας των κοινωνικών εταίρων Γ.Σ.Ε.Ε., Σ.Ε.Β., Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Ε.Σ.Ε.Ε. & Σ.Ε.Τ.Ε. για τα θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, με παρουσία και εμπειρία μεγαλύτερη των 20 ετών στην έρευνα, την πληροφόρηση, την ενημέρωση, τη συμβουλευτική υποστήριξη και την εκπαίδευση επιχειρήσεων και εργαζομένων. Επίσης το Ινστιτούτο μελετά και ερευνά τις επιπτώσεις, κάθε μορφής βιομηχανικής ρύπανσης στο ευρύτερο περιβάλλον και στους κατοίκους της περιοχής.

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι πλέον ευάλωτες ηλικίες στην ατμοσφαιρική σωματιδιακή ρύπανση, είναι αυτές των παιδιών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα αιωρούμενα σωματίδια και ιδιαίτερα αυτά με μικρή διάμετρο 10 και 2,5 μm(PM10 – PM2,5) μπορούν να προκαλέσουν οξεία και χρόνια αλλεργικά και ασθματικά επεισόδια σε παιδιά.

Στα πλαίσια αυτά, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με φορέα υλοποίησης το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.), διενεργεί μελέτη – έρευνα σχετικά με την πιθανή επίδραση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης.

Έχουμε επεξεργαστεί ένα ειδικό ανώνυμοερωτηματολόγιο για τη διερεύνηση πιθανών αναπνευστικών και δερματικών αλλεργικών διαταραχών, στους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Στο ερωτηματολόγιο σας ζητούνται πληροφορίες για ΤΥΧΟΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ, σχετικά με τις προαναφερόμενες διαταραχές. Το ερωτηματολόγιο θα συμπληρωθεί από Ιατρούς Εργασίας με κάθε έναν γονιό.

Όλα τα δεδομένα που θα συλλεχτούν, θα αντιμετωπιστούν με απόλυτη εμπιστευτικότητα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τα «Προσωπικά δεδομένα».

Σας ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 22/3 και Παρασκευή 23/3 στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης και ώρες από 15:00 έως 19:00 θα γίνει η προαιρετική ιατρική έρευνα από το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας.

Αφορά την επίδραση στην υγεία των παιδιών κυρίως, που προκαλεί ή όχι η μόλυνση του περιβάλλοντος στην περιοχή μας.
Όσοι γονείς προσέλθουν, με ή χωρίς τα παιδιά τους, να έχουν μαζί τους το οικογενειακό βιβλιάριο υγείας.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here