xabilomati9-2-23
spot_img
ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΜεγαλόπολη ώρα μηδέν!!

Μεγαλόπολη ώρα μηδέν!!

Άρθρο του Θανάση Μ.Σιαβρακά πρώην εκδότη δημοσιογράφου
Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Μεγαλόπολης, με τον συνδυασμό Νίκης της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ του Υποψήφιου Δήμαρχου Κώστα Μιχόπουλου .

Αγαπητοί συμπολίτες δυστυχώς έχει φτάσει για την πόλη της Μεγαλόπολης και το σύνολο του λεκανοπεδίου η ώρα ΜΗΔΕΝ !
Για να φτάσουμε όμως στο σημείο μηδέν ! προηγήθηκαν οι άστοχες ενέργειες της σημερινής δημοτικής αρχής. Πέρα από τις όποιες ευθύνες μπορεί να έχει και η προηγουμένη δημοτική αρχή, η σημερινή επωμίζεται στο ακέραιο τελεσίδικες και ίσως μη αναστρέψιμες διαπραγματεύσεις και αποφάσεις, που υποθήκευσαν σε μεγάλο βαθμό το αβέβαιο οικονομικό μέλλον της πόλης !

Η Μεγαλόπολη αναπτύχθηκε τα τελευταία 55 χρόνια από οικονομικής πλευράς κυρίως , χάριν των μονάδων του εργοστασίου ΑΗΣ Μεγαλόπολης .2.500 περίπου εργαζόμενοι έδωσαν στην πόλη και το λεκανοπέδιο αυτής, άλλα χρόνια περισσότερο άλλα λιγότερο ,πολύ σημαντική οικονομική ανάσα. Αναπτύχτηκαν αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα ο δείκτης ανεργίας!

Δυστυχώς όμως στα χρόνια της ακμής και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια δεν περπάτησαν και άλλα αναπτυξιακά μοντέλα και δεν δόθηκαν οι πρέπουσες οδηγίες προς άλλες αναπτυξιακές κατευθύνσεις , ως εναλλακτικά μοντέλα της μεταλιγνιτικής εποχής!

Με ευθύνη κυρίως της κεντρικής και περιφερειακής εξουσίας! αλλά και λόγω έλλειψης πρωτοβουλιών από τις δημοτικές αρχές! Έπρεπε ο κύκλος ίδρυσης καινοτόμων επιχειρήσεων να είχε ανοίξει , έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος του αγροτουρισμού και να είχαν διασυνδεθεί μαζί οι κρίκοι της τουριστικής αλυσίδας ,θρησκευτικός τουρισμός ,αρχαιότητες , αρχαίο θέατρο, παλαιοντολογικό μουσείο κ.λ.π !
Άλλες δραστηριότητες όπως ήταν το παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross υποβαθμίστηκε δυστυχώς !
Έπρεπε χθες, να είχαν δημιουργηθεί το βιοτεχνικό, βιομηχανικό και κτηνοτροφικό πάρκο , έτσι ώστε σήμερα να είχαν προσέλθει κάποιες μικρές τουλάχιστον σε πρώτη φάση επιχειρήσεις !

Τι βαραίνει τη σημερινή δημοτική αρχή ! Πρώτον οι καθυστερήσεις όλων των παραπάνω προτάσεων ! Αλλά το πολύ μεγάλο ατόπημα της σημερινής δημοτικής αρχής έχει να κάνει με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση της πόλης !

Όλες οι διαπραγματεύσεις έγιναν με άκρα μυστικότητα κατά τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής αρχής ! Δεν έγινε καμία ενημέρωση και κινητοποίηση, δεν επιλέχθηκε καμία μορφή πάλης, συμμετοχής και αντίστασης των πολιτών με οργανωτή και μπροστάρη την παρούσα δημοτική αρχή !
Συναίνεσε ,ερήμην των πολιτών της , στις αποφάσεις της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης οι οποίες ήθελαν να δείξουν στους Ευρωπαίους εταίρους ,πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο πρωτοπόρα στο δημόσιο χρέος , τη φτώχεια, τη δημογραφική γήρανση, τους χαμηλούς μισθούς, τις συντάξεις , την ακρίβεια και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας , αλλά είναι πρωτοπόρα και στην πράσινη ανάπτυξη, στην επέλαση των πολυεθνικών και την αποδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα!
Έτσι η μεταλιγνιτική περίοδος στην προβληματική Ελλάδα και τη Μεγαλόπολη ξεκίνησε το 2022 ! ενώ στον πλούσιο βορρά, Γερμανία κ.λ.π ξεκινά το 2035!

Συναίνεσε λοιπόν η δημοτική αρχή και ως αναπτυξιακό αντιστάθμισμα δεν πήρε τίποτα ! Πέραν του φυσικού αερίου !

Έκλεισε και η τηλεθέρμανση η οποία ποτέ δεν λειτούργησε με το αρχικό της μοντέλο, αλλά έστω και έτσι μπορούσε να είναι μια πιο φτηνή ενέργεια ! Έρχεται λοιπόν το αέριο μεσούσης της κρίσης των σχέσεων Δύσης – Ρωσίας. Το φυσικό αέριο θα παραμείνει για χρόνια μια ακριβή για τις τσέπες των εργαζομένων πολιτών ενεργειακή λύση. Η λύση του υγροποιημένου αερίου από τις ΗΠΑ είναι πολύ δαπανηρή !

Η Μεγαλόπολη της μεταλιγνιτικής εποχής έχασε ακαριαία 2.000 εργατικά χέρια ! Με τι ανταλλάξατε κύριε δήμαρχε το μέλλον της πόλης και ιδιαίτερα των νέων, τη συναίνεσή σας στον οικονομικό μαρασμό της πόλης ;

Μήπως ζητήσατε να πάρετε εν ευθέτω χρόνω , μια μεγάλη φυλακή της χώρας; Μήπως ζητήσατε τα χρήματα του ΕΑΠ να πάνε εκεί που πρέπει, δηλαδή στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης που ακρωτηριάστηκε οικονομικά και να μην μοιραστεί με την υπόλοιπη Αρκαδία; Η πόλη της Μεγαλόπολης βγαίνει πιο φτωχή! Και όχι η Τρίπολη που και δημόσιες υπηρεσίες έχει και φοιτητές , στρατό , βιομηχανική ζώνη! ΄Η μήπως η Κυνουρία χάνει από τον τουρισμό !

Η Μεγαλόπολη αγαπητοί φίλοι, συντοπίτες και συμπολίτες βρίσκεται στο σημείο ΜΗΔΕΝ !! Η πόλη κατάντησε να έχει μοναδικό δρόμο διεξόδου εργασίας τα διόδια της Βελιγοστής και της Πετρίνας! Που και αυτά βαδίζουν στο δρόμο της τεχνολογικής ηλεκτρονικής μετεξέλιξης που σημαίνει δραστική μείωση των εργαζομένων !


Η μήπως κύριε δήμαρχε ζητήσατε δέσμευση για την οικονομική ενίσχυση των παραπάνω υποδομών; Αλήθεια πήρατε κάποια δέσμευση για τον οδικό εκσυγχρονισμό του δρόμου Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία; ΄ Η μήπως ζητήσετε μια πιο βατή χάραξη του δρόμου Ίσαρη – Αγίας Θεοδώρας που κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες; Μήπως σκεφτήκατε να ζητήσετε να βρεθεί τρόπος λειτουργίας για τουριστικούς λόγους της απείρου κάλλους διαδρομής του τραίνου από Μεγαλόπολη-, Χράνοι – Ίσαρη ;
΄
Η μήπως ασχοληθήκατε ποτέ με τις πηγές του Ευρώτα και πως αυτές μπορούν μαζί με το Λεοντάρι , Μονές Μπούρα ,Αμπελάκι , Καμάρα ,Άκοβο ,Δυρράχι , Νεοχώρι κ.λ.π να συνδεθούν τουριστικά ?

Στο μόνο που πετύχατε κύριε δήμαρχε είναι στα απευθείας ανάθεσης έργα ! Γιατί έτσι βολέψατε και δεσμεύσατε εκλογικά ένα σημαντικό κομμάτι μεσαίων και μικρών εργολάβων και δια μέσου αυτών και κάποιους πολίτες με την εξυπηρέτηση προσωπικών ρουσφετιών!

Αγαπητές φίλες και φίλοι συμπατριώτες, το μέλλον της Μεγαλόπολης και ιδιαίτερα των νέων δεν μπορεί να είναι η ανεργία και ο οικονομικός της μαρασμός!
Δεν μπορεί να είναι η αβεβαιότητα, η δημογραφική γήρανση , η συρρίκνωση της εμπορικής δραστηριότητας και η εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση των νέων!

Η Πόλη και το λεκανοπέδιο χρειάζονται μια νέα ,δυναμική, ενωτική επανεκκίνηση παντού!
Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε τη Μεγαλόπολη στις ράγες μιας νέας αρχής για όλες και όλους !

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνούμε απόλυτα φίλε Άγγελε, το πρώτο λόγο τον έχουν οι νέοι μας! Αυτοί άλλωστε είναι το παρόν και το μέλλον της Μεγαλόπολης και του υπόλοιπου λεκανοπεδίου που δυστυχώς αυτό βρίσκετε σε συνεχή πληθυσμιακή γήρανση !
    Σήμερα είναι μονόδρομος η δημοτική αλλαγή στο δήμο Μεγαλόπολης !
    Σήμερα μοναδική δημοτική διέξοδος είναι να αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ στο δήμο μας !

  2. Φίλε Θανάση με σεβασμό σ αυτά που λες. Τους νέους μας και τις νέες μας τους απασχολεί η ανεργία και ο οικονομικός αποκλεισμός. Πρέπει να γίνει πρωμετοπιδα για όλους μας. ΑΥΤΟΙ κι ΑΥΤΕΣ είναι το ΜΕΛΛΟΝ της ΜΕΓΑΛΌΠΟΛΗΣ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.Εμεις καλώς ή κακώς περνούσε ακόμα έναν λογικό μισθό.ή μια ικανοποιητική σύνταξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,580ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,301ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ