ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

0
575

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε προχθές το μεσημέρι στον AHΣ της ΔΕΗ στην Μελίτη στην Φλώρινα. Δεν κινδύνευσε εργαζόμενος. Η πυρκαγιά ξέσπασε αρχικά στη μια ταινία μεταφοράς και φόρτωσης λιγνίτη που τροφοδοτεί τον σταθμό.

Στη συνέχεια επεκτάθηκε γρήγορα και στη δεύτερη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν και στην συνέχεια μεταφέρθηκε μέσα στον χώρο του εργοστασίου από την κίνηση των ταινιών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σύστημα επιτηρούσαν 2 νεαρές κοπέλες ( ενδεχομένως με ελλειπή εκπαίδευση ) που είχαν προσληφθεί με 8μηνο και με τους νέους μισθούς πείνας.

Πρόκειται για τις ταινίες που μεταφέρουν τον λιγνίτη από τον αύλειο χώρο του σταθμού μέσα στις εγκαταστάσεις, σε μια απόσταση 200 περίπου μέτρων και εδώ στην Μεγαλόπολη όλοι μας θυμόμαστε ανάλογη καταστροφή που είχαμε και στις δικές μας μονάδες με ακριβώς παρόμοια φωτιά.

Όπως λοιπόν και εδώ στην Μεγαλόπολη τότε, έτσι και στην Μελίτη, καταστράφηκε το σύστημα φόρτωσης του σταθμού και ο σταθμός θα μείνει εκτός λειτουργίας τουλάχιστον για αρκετές ημέρες.

Ο ΑΗΣ Πτολεμαίδας παράγει 330 ΜW, το σύστημα δεν αναμένεται να επηρεαστεί καθώς παρά τον καύσωνα η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος είναι χαμηλή λόγω της οικονομικής κρίσης.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το e-ptolemaios.gr και βίντεο από το kozan.gr και από τον συνάδελφο Άρη Βατάλη.

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here