ΑΡΘΡΑΜεγάλο παρασκήνιο σε απόφαση ανάθεσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης

Μεγάλο παρασκήνιο σε απόφαση ανάθεσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης

Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεγαλόπολης και μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησησε και πήρε απόφαση για την ανάθεση της εργασίας : Λογιστική Διαχείριση έτους 2015 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση -και σύμφωνα πάντα με τα επίσημα πρακτικά- το συγκεκριμένο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Όμως αν κάποιος διαβάσει πιο καλά τα πρακτικά θα δεί ότι πριν από την ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος αποχώρησε ένα μέλος του συμβουλίου που πρόσκειται στην παράταξη της πλειοψηφίας.

Επίσης μαθαίνουμε ότι η δημοτική επιχείριση είχε ζητήσει προσφορές από  λογιστικά γραφεία της Μεγαλόπολης αλλά κανένα από αυτά δεν ενδιαφέρθηκε.

Μόνο ένα γραφείο της πόλης μας εκδήλωσε ενδιαφέρον αλλά στην αίτηση του είχαν μπεί  κάποιες προυποθέσεις.

Τελικά η ανάθεση έγινε στο ίδιο γραφείο από την Αθήνα που είχε τον λογιστικό έλεγχο και τις προηγούμενες χρονιές.

Αναρωτιόμαστε αν τελικά έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί λογιστικό γραφείο στην Μεγαλόπολη να  πάρει την δουλειά η αν δεν έγιναν. Γιατί διαπιστώνουμε ότι η διαδικασία κατέληξε με το να παρθεί απόφαση με μια μόνο προσφορά και μάλιστα από την Αθήνα. Αν πράγματι η δημοτική αρχή είδε ότι κανένα γραφείο της Μεγαλόπολης δεν ενδιαφέρεται,  γιατί δεν έψαξε μήπως υπάρξουν άλλες προσφορές από την Τρίπολη η την Καλαμάτα , η έστω από κάπου αλλού;  Γιατί τελικά φτάσαμε να έχουμε μόνο μια και μοναδική προσφορά;

Υπάρχει πολύ μεγάλο παρασκήνιο σε αυτή την ανάθεση και πολλοί κάνουν λόγο  ότι αρκετό καιρό πριν υπήρχε ένα είδος άτυπης συμφωνίας , βάσει κάποιων προσπαθειών να γίνει η ανάθεση σε κάποιο γραφείο της Μεγαλόπολης και να μην δίνονται δουλειές στην Αθήνα , η οποία τελικά από ότι δείχνουν τα πράγματα δεν τηρήθηκε. Μάλιστα ακούγονται φωνές που λένε ότι η αίτηση-προσφορά  του συγκεκριμένου γραφείου που πήρε την ανάθεση είναι ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ.

Όπως και να έχει η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται να μην είναι καθ όλα νόμιμη αν όντως ισχύει ότι η προσφορά του γραφείου ήταν εκπρόθεσμη.

Με όλα αυτά που ακούγονται , υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν από τους αρμόδιους.

Είναι τελικά νόμιμη η είναι εκτός προθεσμίας η προσφορά του λογιστικού γραφείου που πήρε  την ανάθεση;

Γιατί έπρεπε να φτάσουμε στα τέλη Φεβρουαρίου να γίνει αυτή η διαδικασία ανάθεσης ; Ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2014; Μήπως για να μπορεί να δικαιολογηθεί το επείγον της κατάστασης; Ποιος τελικά δημιούργησε αυτές τις συνθήκες;

Η προηγούμενη ανάθεση έληξε τον Δεκέμβριο του 2014. Τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2015 ποιος έκανε τα λογιστικά; Υπήρχε κάποια παράταση της προηγούμενης σύμβασης και γιατί;

Ισχύουν οι πληροφορίες που μιλάνε για κάποια συμφωνία η οποία δεν τηρήθηκε; Αν ναι από ποιόν;

Υπήρχε τελικά κάποια άλλη προσφορά από λογιστικό γραφείο της Μεγαλόπολης; Αν υπήρχε γιατί δεν αναφέρεται στα πρακτικά;

Ελπίζω να μπορέσει κάποιος αρμόδιος να μας δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Γιατί οι πολίτες πήγαν στις κάλπες πριν 10 μήνες και επέλεξαν μια νέα δημοτική αρχή η οποία είχε υποσχεθεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Βλέποντας και μαθαίνοντας όμως κάποιες διαδικασίες με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα!

 

Διαβάστε παρακάτω τα επίσημα πρακτικά του θέματος από την Διαύγεια

 

Λογιστική Διαχείριση έτους 2015 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης΄΄

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,774ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,328ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ